BMW 2017 baharda modellerini tazeleyecek

Ototeknikveri     18 Ocak 2017 02:30

2017'nin bahar ayları ile birlikte BMW 5 Serisi, 6 Serisi ve 7 Serisi otomobillere pek çok verimlilik ve teknoloji yükseltmeleri gelecek.

BMW 2017 baharda modellerini tazeleyecek
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

2017 ilkbaharından itibaren, segmentindeki en sportif ve en yenilikçi modellerden olan BMW 5 Serisi, verimlilik bakımından da yeni standartlar belirleyecek. Yeni BMW 520d EfficientDynamics Edition, 100 kilometrede 4.3 ila 3.9 litre (CO2 emisyon seviyesi: 114 - 102 g / km) ortalama yakıt tüketimi ile etkileyici. Ayrıca, Mart 2017'den itibaren, BMW 5 Serisinde dijital park yeri arama servisi On-Street Parking Information ve kontrol ekranında yeni menü stili gibi çığır açan bağlantı ve kontrol teknolojileri daha da kapsamlı yer alacak.

 

Daha geniş kapsamlı sürücü destek sistemleri ile BMW 7 Serisi ise otomatik sürüş yolunda ilerleme kaydediyor. Seride, diğer şeylerin yanı sıra, Şeritten Çıkış Asistanı, ActiveAssist Çarpışma Önleyici, Çapraz Trafik ve Yanlış Yolda Sürüş Uyarısı ve Uzaktan 3D Görünüm işlevi de bulunuyor. 2017 ilkbaharından itibaren, BMW 6 Serisi modeller, özel ekipman seçeneklerindeki cazip yeniliklerle seçkin ve sportif karakterlerini daha da vurgulayacaklar. Yüksek voltajlı pilin rahat ve ekonomik şarjı için yenilikçi bir özellik olan Dijital Şarj Hizmeti, yalnızca BMW i ve BMW iPerformance otomobilleri için sunulacak. Mart 2017'den itibaren, BMW 3 Serisi ve BMW 4 Serisi'nin yanı sıra BMW X5 ve BMW X6 modelleri için özel ekipman listesine yeni ve son derece yüksek kaliteli seçenekler eklenecek.

BMW 520d EfficientDynamics Edition: daha fazla sürüş keyfi, daha az CO2

Mart 2017'den itibaren, yeni BMW 5 Serisi Sedan'ın karakteristik sürüş keyfi bu araç segmentindeki en düşük yakıt tüketimi ve emisyon seviyeleri ile birleşecek. Yeni BMW 520d EfficientDynamics Edition, BMW TwinPower Turbo teknolojisine sahip 2 litrelik, dört silindirli bir dizel motordan güç alıyor ve 140 kW / 190 hp maksimum güç çıkışı ile 1750 ila 2500 rpm arasında maksimum 400 Nm tork sağlıyor. Sedan, 7.5 saniyede sıfırdan saatte 100 km hıza ulaşabiliyor ve 100 kilometre için 4.3 ila 3.9 litre yakıt tüketimi, kilometrede 114 ila 102 gram arasında değişen CO2 emisyonuna sahip. BMW 520d EfficientDynamics Edition'ın turboşarjlı motoru, sürtünme önleyici rulmanlar, yüksek basınçlı egzoz gazı resirkülasyonu, harita kontrollü yağ pompası ve daha da geliştirilmiş yüksek basınçlı direkt enjeksiyon teknolojisi ile geliyor. Solenoid enjektörler 2000 bar'lık bir maksimum basınç ile en doğru yakıt dozajını garanti ediyor.

Hem motorun hem de standart 8 vitesli Steptronic şanzımanın optimize edilmiş verimliliğine ek olarak, geliştirilmiş aerodinamik özellikler ve selefi ile karşılaştırıldığında sedanın ağırlığının çok daha azaltılmış olması da, uygun yakıt tüketimi ve CO2 emisyonu seviyelerine ulaşılmasına katkıda bulunuyor. Ayrıca, emisyon davranışını optimize etmek için BMW 520d EfficientDynamics Edition, partikül filtresi, oksidasyon katalizörü ve bir NOX depolama katalizörüne ek olarak, BMW BluePerformance teknolojisi ile donatılmış ve AdBlue enjeksiyon teknolojisi ile azot oranını düşüren, nitrojen oksit emisyonlarını daha da azaltan bir SCR katalitik konvertörüne sahip.  

 

Dijital park yeri arama servisi daha da yaygınlaştırılıyor

Mart 2017'den başlayarak, akıllı ağ sayesinde sürücülere trafik durumu ile ilgili gerçek zamanlı bilgi sunan ve büyük şehir bölgelerinde bir park yeri bulma konusunda yardım eden dijital park yeri arama servisi On-Street Parking Information, artık daha fazla BMW modelinde ve daha fazla şehirde sunulacak. Navigasyon sistemi Professional ile bağlantılı olarak sunulan BMW ConnectedDrive Servisi Gerçek Zamanlı Trafik Bilgisi (RTTI) de benzersiz park yeri arama işleviyle tamamlanacak. RTTI özelliklerine benzer şekilde, bu dijital servis, hem önceden kaydedilmiş hem de anlık verileri kullanarak boş yol kenarı park yerlerinin kullanılabilirliğini değerlendirmek için akıllı ağlara başvuruyor. Hedefte ücretsiz park yeri bulma olasılığı, kontrol ekranında navigasyon haritasındaki renkli işaretlerle sürücüye gösterilir.

Gelecekte, park yeri arama servisi, ondan fazla Alman kentinde sürücülere çok daha kolay park yeri bulma imkanı verecek. Münih, Berlin, Hamburg, Köln, Düsseldorf, Frankfurt ve Stuttgart'a ek olarak, Mart 2017'den itibaren Nuremberg, Bremen ve Hannover'de de servis kullanıma açılacak. Yeni BMW 5 Serisi Sedan için ilk kez sunulacak bu fonksiyon artık BMW X1, BMW 2 Serisi Aktif Tourer ve BMW 2 Serisi Gran Tourer hariç tüm yeni modeller için mevcut.

 

Daha sezgisel: Professional navigasyon sistemi için kare şeklinde döşenmiş animasyonlu butonlar

Yeni BMW 5 Serisinde ilk kez yer alan ekran ve kontrol konsepti için en son yenilikler, Mart 2017'den sonra daha fazla model için mevcut olacak. Navigasyon sistemi Professional ile birlikte, iDrive sisteminin Kontrol Ekranı, BMW 7 Serisi ve BMW 6 Serisi'nin yanı sıra BMW M6'nın tüm modellerinde daha kolay sezgisel çalıştırmayı sağlayacak yeni bir grafik sunumla gelecek. Ekran, menüleri yatay olarak döşenmiş kare butonlar halinde gösteriyor. Sürücü tarafından ayrı ayrı konfigüre edilebilen bu altı buton, ekranın iki yanında ana menüde görüntüleniyor. Bu, istenen içeriğe daha kolay ve daha hızlı erişim sağlıyoar. Yeni "Mesajlar" seçeneğinden, gelen SMS ve e-postalara ve aracın çalışma koşullarına ilişkin bilgilere erişim sağlanabiliyor.

Menü seçimi kullanılarak ulaşılan bu işlevler, canlı modda animasyonlu grafiklerle simgeleniyor. Örneğin, görüntülenen bir harita bölümünde navigasyon menüsü düğmesi, aracın o anda seyahat ettiği rotayı gösteriyor; eğlence menüsü grafikleri, albüm kapağı da dahil olmak üzere halihazırda çalınmakta olan şarkının başlığını ya da seçilen radyo istasyonunun adını görüntülüyor.

 

Ek sürücü yardım sistemleri ve Uzaktan 3D Görünüm özellikli BMW 7 Serisi

2017 ilkbaharından itibaren, 7 Serisi modellerde daha fazla sürüş keyfi, konfor ve güvenlik sağlamak için daha geniş bir sürücü destek sistemleri koleksiyonu sunulacak. Mart 2017'den itibaren, sistemler, Driving Assistan Plus isteğe bağlı donanım paketine dahil edilecek. Bu sistemler, sürücüye birçok farklı durumda etkili bir destek sunuyor ve gerektiğinde otomobili kontrol edebiliyor. Örneğin, ilk kez lüks sedanlarda sunulan Direksiyon ve Şerit Rehberlik Asistanı'nı, otoyollarda ve taşıtlara ayrılmış özel şerit bulunan yollarda kullanılabilen Şerit Değiştirme Asistanı tamamlayacak. Sürücü, 70 ila 180 km / s arasındaki hızlarda, gösterge kolunu tek dokunuş konumunda tutarak şerit değiştirmeyi başlatabiliyor. Sistem sensörleri komşu şerit üzerindeki durumu analiz ediyor. Bu şeridin uygun olduğu ve yüksek hızda yaklaşan bir araç olmadığı tespit edildiğinde, direksiyon asistanı sürücüye şerit değiştirmekte yardım ediyor.

Driving Assistant Plus işlevlerine ek olarak, seriye ActiveAssist Çarpışma Önleme sistemi de eklendi. Aniden ortaya çıkan bir engelden kaçınmak için hızlıca şerit değiştirilmesi gerekiyorsa, 160 km / saate kadar hızlarda sistem direksiyon yardımı sağlıyor. Ayrıca, Mart ayından itibaren ekipman paketine dahil olacak Çapraz Trafik Uyarısı işlevi, stereo kamera tarafından belirlenen trafik işaretlerinin sürücünün geçiş hakkı olan bir yolu gözden kaçırdığını göstermesi halinde görsel ve sesli sinyal veriyor. Yeni Driving Assistant Plus özellikleri, Yanlış Yolda Sürüş Uyarısı ile tamamlanıyor. Bu sistem, tehlikeli durumlarla ilgili bilgi sağlamak için navigasyon verilerini analiz ediyor. Araç, tek yönlü caddelere, döner kavşaklara veya otoyol girişlerine yanlış yönde girerse sistem müdahale ediyor.

 

Aracın zor durumlarda manevra yaparken farklı bakış açılarından alınan kamera görüntülerinin bir kombinasyonu ile yardım sağlayan Surround View sistemi ile birlikte, BMW 7 Serisi sürücüleri gelecekte Uzaktan 3D Görünüm'e erişebilecekler. Bu sistem, aracın ve çevresinin üç boyutlu canlı görüntüsüne kalıcı erişim imkânı tanıyor ve BMW Connected özelliği ile akıllı telefonlarda kullanılabiliyor.

 

BMW 3 Serisi ve BMW 4 Serisi için yeni seçenek: Çok fonksiyonlu kontrol paneli

Mart 2017'den itibaren opsiyonel oalrak sunulacak ekran teknolojisi alanında yeni bir özellik, BMW 3 Serisi ve BMW 4 Serisi modellerde çok fonksiyonlu kontrol paneli daha da yoğun bir sürüş deneyimini garanti altına alacak. Kokpit için siyah panel teknolojisine sahip olan tamamen dijital TFT renkli ekran, kişiselleştirilebilen bir tasarımla sürüşle ilgili bilgiler sağlıyor. Renk şeması, grafikler ve içerik, Sürüş Deneyimi Kontrolü düğmesi aracılığıyla seçilen sürüş moduna göre değişiyor.

COMFORT modunda, ekran, ilgili grafikleri kullanarak temel dört yuvarlak göstergeyi (hız, motor devri, kilometre, yakıt) geleneksel bir şekilde yansıtıyor. Yakınlaştırma fonksiyonu ise ilgili sürüş hızını ve motor devrini vurguluyor. ECO PRO modunda, güncel yakıt verimliliği ile ilgili ek bilgiler devir sayacının yerini alıyor. SPORT modunda, seçilen vites devir sayacının ortasında gösterilirken, geçerli hız orta kısımda büyük bir rakam şeklinde dijital olarak görüntüleniyor.

 

BMW 6 Serisi için dış cephede ve iç kabinde yeni özellikler

2017 ilkbaharından itibaren, BMW 6 Serisi için yeni ve çekici ekipman özellikleri de mevcut olacak. Sadece BMW 6 Serisi Coupe, BMW 6 Serisi Cabrio ve BMW 6 Serisi Gran Coupe için sunulan bu seçenekler, üç lüks modelin sportif karakterinin altını çiziyor. Kaporta rengi seçenekleri, metalik Sonic Speed Blue ile tamamlanıyor. M Sport paketi ile birlikte yeni 20 inç, M iki renkli hafif alaşım tekerlekler özel M iki kollu tasarım ve karışık lastikler ile geliyor. Ayrıca iç kabin için karbon fiber görünümlü kapmalamar sunuluyor.

Rahat, çevre dostu, düşük maliyetli: BMW i ve BMW iPerformance otomobilleri için Dijital Şarj Hizmeti

BMW i markası, sadece çığır açan araç konseptleri ve sürüş teknolojileri sayesinde değil, aynı zamanda çok sayıda yenilikçi hizmetle sürdürülebilir bireysel hareketlilik alanında öncülük ediyor. Bu alandaki en son yenilik, BMW i ve BMW iPerformance otomobillerinde bulunan yüksek voltajlı pilin akıllı şarjı için Dijital Şarj Hizmeti. Böylece BMW Grup, sürücünün şarj işlemi sırasında uygun elektrik tarifelerinden veya yüksek oranda güneş enerjisinden faydalanmasına yardımcı olan bir sistem sunan ilk otomobil üreticisi konumuna geliyor.

 

Mümkün olan en iyi ücretlendirme için, BMW Dijital Şarj Hizmeti, sadece gündüz dinamik olarak değişen fiyatlara sahip tarifeleri değil, aynı zamanda belirlenen en yüksek ve en düşük fiyatları da dikkate alıyor. Sonuç olarak, örneğin, özellikle uygun gecelik fiyatlarla maksimum avantaj sağlamak mümkün oluyor.

Yeni BMW i Wallbox Connect ile birlikte, Dijital Şarj Hizmeti, bir ev fotovoltaik sisteminden elektrik kullanımını da optimize edebiliyor. Bu durumda, yerel olarak üretilen güneş enerjisi miktarı, sistemin performans verilerine ve mevcut hava durumuna bağlı olarak tahmin ediliyor. Bu verileri kullanarak, evde tüketilmeyen fazla güneş enerjisindeki elektriğin oranını belirlemek de mümkün ve bu elektrik tamamen emisyonsuz ulaşım için kullanılabiliyor. Sonuç olarak, tam elektrikli ve / veya hibrit araçlar, ev ortamına ve müşterinin bireysel enerji konseptine mümkün olan en iyi şekilde entegre ediliyor.

 

BMW Dijital Şarj Hizmeti, mümkün olan en iyi maliyet verimliliği veya maksimum yeşil elektrik oranına ulaşmak için her bir şarj işleminin başlangıcını ve bitiş tarihini otomatik olarak programlıyor. Bu süreçte, şarj programı her zaman aracın istenen kalkış saatinde maksimum pil kapasitesine sahip olmasını ve iç mekanın da tamamen iklimlendirilmesini sağlıyor. Bu benzersiz hizmet, tüm BMW i ve BMW iPerformance otomobilleri için mevcut olan BMW ConnectedDrive servislerinin bir parçası.

 

BMW X5 ve BMW X6 için yeni hafif alaşım jantlar

2017 baharında, BMW X5 ve BMW X6 modelleri için isteğe bağlı ekipmanlar arasında ilk kez 21 inç hafif alaşım jantlar da sunulacak. M hafif alaşımlı jantlar çift kollu tasarıma ve çift renkli görünüme, acil durum özelliğine ve karışık lastiklere sahip. Yeni tekerlek ve lastikler BMW X5 sDrive25d, BMW X5 xDrive25d ve BMW X5 xDrive40e iPerformance hariç tüm versiyonlar için M Spor Paketi ile birlikte sunuluyor.

BMW X5 M ve BMW X6 M şimdi ConnectedDrive navigasyon paketi ile standart olarak sunuluyor

2017 ilkbaharından itibaren, BMW X5 M ve BMW X6 M için standart ekipman yelpazesi kablosuz telefon şarj etme özellikli ConnectedDrive navigasyon paketi ile desteklenecek. Diğer seçeneklerin yanı sıra, cep telefonunun kablosuz şarjının mümkün olduğu bir akıllı telefon tutacağı, navigasyon sistemi Professional, Park Yeri Arama fonksiyonu, WiFi erişim noktası, ConnectedDrive Hizmetleri, Konsiyerj Hizmetleri ve Uzaktan Hizmetler de sunulacak.

Son Güncelleme : 18 Ocak 2017

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo