Yeni nesil Toyota Yaris'ten video

Ototeknikveri     18 Ocak 2017 03:55

Micra, Fiesta ve Polo'nun yeni Toyota rakibi, Aygo ile benzer bir yüze sahip olacak. Yeni modelden yeni bir video, casus çekimler ve yen ayrıntılar geldi.

Yeni nesil Toyota Yaris'ten video
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Yeni 2017 Toyota Yaris Mart ayındaki Cenevre Otomobil Fuarı'nda resmi olarak tanıtılacak. Toyota'nın yeni supermini otomobilinden resmi tanıtımdan önce casus fotoğraflar ve video geldi. Video, gelecek nesil Ford Fiesta ve yeni Nissan Micra rakibinin, mevcut versiyona çok benzeyen bir görünüm ve şekle sahip olacağını ortaya koyuyor ancak arabanın ön kısmı daha çok Aygo ile benzerlik gösterecek. Arka lambalar da yatay olarak bagaj kapağı boyunca uzanacak. Kabine kısa bir bakış, otomobilin içeride çok fazla değişmediğini ortaya koyuyor. Kontrol panelinin genel görünümü ve şekli, yuvarlatılmış kenarlar ve hava girişleri yine aynı. Düğmelerin bazıları değişmiş ve yenilenmiş gibi görünüyor ancak otomobili resmi olarak Cenevre'de görene dek herşeyden kesin emin olamayız. Toyota'nın Touch 2 multimedya sistemi de alt donanım seviyelerine doğru yayılabilir. Sistem şu anda sadece üst modellerde bulunuyor.

Ayrı bir video, yeni Yaris'in şimdiki modelden daha uzun, daha alçak ve daha hafif olacağını yansıtıyor. Buna göre otomobil 3945 mm uzunluğunda, 1695 mm genişlikte ve 1500 mm yükseklikte. Otomobilin benzinli versiyonunun boş ağırlığı 1010 kg yani öncekine oranla 30 kilogram daha hafif.

Standart Yaris halen örtüler altında gizlenirken, yine Cenevre'ye gelecek yeni performans versiyonu gün ışığına çıktı. Performans odaklı Yaris'in güç çıkışı 210 hp'nin üzerinde olacak ve Toyota'nın yeni Yaris WRC ile Dünya Ralli Şampiyonasına geri dönmesi ile aynı zamanda tanıtılıyor.

 

Yeni nesil Yaris, uygun fiyatlı donanım seviyeleri için küçük kapasiteli, doğal emişli bir benzinli motorla gelebilir. Şu anki küçük otomobillerdeki trende uygun şekilde, Yaris'in aynı zamanda Honda Jazz'da yakında sunulacak 1.0 litre turbo motora rakip olacak turboşarj teknolojisi kullandığını görüyoruz. Auris ailesinde görülen 1.2T'Nin daha küçük bir versiyonu da Yaris'in seçenekleri arasında bulunabilir. Ayrıca tipik bir Toyota olarak Yaris'te gelecekte bir hibrit versiyona da yer verilecektir.

 

Şu an piyasada olan Yaris alan genişliği bakımından başarılı olsa da, yeni nesilin Honda Jazz'ın 354 litrelik dev bagaj kapasitesiyle yarışması gerekecek.

Son Güncelleme : 18 Ocak 2017

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo