2017 Mazda 3 İç Mekan Özellikleri

Ototeknikveri     18 Ocak 2017 09:47

2017 Mazda 3'ün kabini, yenilenen tasarımı, fonksiyonelliği, geliştirilmiş pratikliği, kalitesi ve stili ile dikkat çekiyor.

2017 Mazda 3 İç Mekan Özellikleri
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

•    Yüksek konfor, kalite ve ergonomik basitliği ön planda tutan sürücü odaklı kabin 

•    Gözden geçirilmiş kontrol mekanizmalı ve ısıtmalı tamamen yenilenmiş direksiyon 
•    Aktif Sürücü Ekranının Geliştirilmiş Fonksiyonelliği ve  Sürücü göstergeleri
•    Gelişmiş bağlantı özellikli tüm modellerde standart ekipman seviyeleri
•    Yeni kumaş ve saf beyaz deri döşeme renk şemaları

 

Mazda3’ün geniş, konforlu ve iyi yapılandırılmış kabini 2017 Mazda3 ile birlikte daha da geliştirilmiştir. Mazda3’ün sürücü odaklı iç dizaynı, ciddi değişiklikler yapılmadan yeni güncellemelerle güvenli, konforlu, pratik, kaliteli ve kendine özgü kabin yapısı korunmuştur.

 

KABİN MİMARİSİ

Mazda’nın son nesil kabin mimarisi, sürücü için akıllıca yapılandırılmış bir düzen ve ön yolcu için rahat bir alan oluşturmak üzere tasarlanmıştır. En son güncellenen Mazda6’da da olduğu gibi, 2017 model Mazda3’ün yenilenen 7 inçlik renkli ekranı ile yeniden şekillendirilen ön konsol kombininin birlikte daha iyi bir görünüm kazanması sağlanmıştır.

Kalite ve stili geliştirmek amacıyla, 2017 Mazda3 kabininin ana dokunuş hatlarına özel önem verilmiştir.

 

Geliştirilmiş kapı kolu çerçeveleri ve parlak gri metal kaplama, yüksek kalite kapı düğme panelleri (orta ve yüksek dereceli modeller için piyano siyahı) ile kalite algısı daha da güçlendirilmiştir.  Gösterge paneli kapağı da daha kaliteli malzemelerle değiştirilmiştir.

 

Koltuk materyalleri, yeni tasarım dikişli kumaş döşemelerle yenilenirken, yeni koyu kırmızı vurgular siyah deri döşemeye daha dikkat çekici bir görünüm kazandırmıştır.

 

Kabinde, kapı giydirmeleri gibi yumuşak pedleri olan alanlarda çift katlama yapılarak,  malzemelerin yumuşaklığı ve üç boyutlu hissin vurgulanmasıyla iç kısımların genel kalitesi güçlendirilmiştir.

 

TAMAMEN YENİLENMİŞ DİREKSİYON

2017 model Mazda3’ün yüksek kaliteli kabininin diğer bir özelliği, tamamen yenilenmiş direksiyonudur. Bu birinci sınıf deriyle kaplı direksiyon, daha modern yapısı ve daha küçük orta pediyle birlikte müthiş bir dokunma hissi verir. Jantların dış çapı değiştirilmezken, alt jant tellerine uygulanan parlak metalik süslemelerle daha şık bir görünüm kazandırılmıştır.

Sol ve sağ jant tellerinin kavrama alanı janta bağlandıkları yerde azaltılarak, tellerin kavrama alanlarının etrafına sarılması kolaylaştırılmıştır. Tellerin yerleştiği sırtların şekli de daha iyi bir uyum için optimize edilmiştir ve kavrama noktalarının arka tarafındaki kesit, daha pürüzsüz bir hareket sağlanması için yeniden şekillendirilmiştir.

 

Direksiyon üzerinde 3 dikey sırada yerleştirilen düğmeler birleştirilirek tek sırada toplanmıştır. Şık görünüm ve kolay kullanım özelliklerine sahip bu yüksek kaliteli direksiyon, seride standart olarak sunulmuştur.

 

SÜRÜŞ POZİSYONU

Daha önce olduğu gibi, ideal konumlandırılmış pedallar, direksiyon ve vites kolu, bu modele düşkün sürücüleri memnun edecektir. Tüm sürücülere direksiyon arkasında konforlu bir sürüş sağlamak için, sürücü koltuğunun 260 mm öne ve arkaya hareket edebilme, 80° geriye yatabilme ve 50 mm. dikey ayarlanabilme özellikleri vardır. Arkada oturan yolcular için geniş bir ayak mesafesi bırakılmıştır.

 

GELİŞTİRİLMİŞ FONKSİYONELLİK

Hem Aktif Sürüş Ekranı, hem de gösterge paneli kadranları göstergelerin kalitesini ve okunabilirliğini arttırmak için geliştirilmiştir. 

 

Aktif sürüş ekranının önceki tek renkli tasarımı yenilenerek, renkli, daha parlak, yüksek netlik ve tek bakışta okunabilme özellikleri verilmiştir. Sistem ekranı, uyarı mesajlarının daha kolay fark edilebilmesi için kırmızı ve bal renklerinde uyarlanmıştır.

Gösterge tablasının şekli ve yan yana ekranların şekli değişmemesine rağmen, sağ ve soldaki LCD ekranlar yeni VA panelleriyle yüksek kontrast ve geniş görüş açısı özelliklerine sahiptir. Göstergenin fonksiyonelliğini iyileştirmeye yönelik geliştirmeler, analog sayaç için yeni düz bir tasarımı ve ekranda kullanılan daha iyi entegre fontların boyutunun arttırılmasını içerir. Bu sayede, göstergelerin okunması kolaylaşmıştır.

 

Ayrıca, alan genişletilerek pratiklik arttırılmıştır. Elektrikli el freni uygulaması sayesinde, iki bardak tutacağı olan akordeon kapaklı yeni orta konsol için ön koltuklar arasında boşluk oluşturulmuştur. Daha geniş ön kapı ceplerinin boyutu 145 mm’den 400 mm’ye çıkartılmıştır.

 

Hem Hatchback, hem de Sedan modellerde 2,700 mm dingil mesafesi vardır. Bu mesafe ön ve arkada sınıfının öncüsü seviyede omuz alanı ve tüm yolcular için oldukça ferah bacak ve baş alanı sağlamaktadır. 364 litre bagaj hacmine sahip Hatcback modelinde (spor modelde 419 litre), bölünmüş arka koltukların katlanmasıyla  birlikte  1,263 litre bagaj hacmi oluşturulmaktadır.

 

İÇ RENKLER

2017 Mazda3'ün yenilenmiş iç mekanı, biri yeni tip siyah kumaş ve diğeri siyah veya saf beyaz deri olan iki yeni seçenekle sunulmuştur.

 

Siyah deri iç mekan, yeni eklenen koyu kırmızı vurgulamalarla birinci sınıf bir spor görünüme kavuşturulmuştur. Beyaz deri renk şemasına saf beyaz rengi de eklenerek, siyah ve beyaz arasında daha güçlü bir kontrast oluşturulmuştur.

 

 

GELİŞMİŞ BAĞLANTI SOFİSTİKE MOBİL BAĞLANTI PLATFORMLARI 

•    Mazda’nın sofistike mobil bağlantı sistemi olan MZD Connect*, çevrim içi sosyal medya ile internet radyosunu sorunsuz bir şekilde entegre eder.
•     Aynı zamanda, sürücünün i-stop idle-stop sistem performansı ile gelişmiş yakıt tasarruf takibi gibi temel araç verilerine erişimini de sağlar.
•     Bulut tabanlı otomotiv internet bağlantı platformu olan Aha™, çeşitli ücretsiz internet-tabanlı bilgi-eğlence içeriği sağlar ve Twitter akışları ile Facebook gönderilerine erişir
•     Navigasyon sistemi, yol tarifini adım adım gösteren göz hizası ekranı ile anlık trafik güncellemeleri, hava durumu ve yakıt fiyatları ile ilgili bilgileri sunmaktadır
•     Dokuz hoparlörlü, iki dijital sinyal işleyen BOSE® Premium surround ses sistemi bulunmaktadır

 

MZD-CONNECT

İlk defa Mazda 3 ile piyasaya sürülen MZD Connect* Bluetooth®, e-posta, SMS ve navigasyon gibi Mazdalarda zaten mevcut olan araç içi özellikleri geliştiren mobil bağlantı konseptidir ve kullanıcılara yeni bağlantı kolaylığı sunar.

 

Mazda 3 sistemine Bluetooth® veya USB ile bağlı bir akıllı telefon kullanarak, araçtakiler 7 inç ekran* aracılığıyla on binlerce internet radyo istasyonuna, Twitter ve Facebook yayınlarına, haberlere, sesli kitaplara ve daha birçok şey de dahil olmak üzere Aha™ tarafından sunulan çeşitli ve gittikçe çoğalan mobil bilgi-eğlence hizmetlerine emniyetli ve kolay bir şekilde erişebilirler.

 

MZD Connect sistemi, bağlı olan diğer mobil aygıtların müzik çalma fonksiyonunu da destekler ve sesli olarak 25, yazılı olarak ise 38 ayrı dilde çalışır. Bu sistem, aynı zamanda, i-ELOOP fren enerjisi üretimi ve i-stop idle-stop sistemlerinin durum ve faaliyet oranları da dahil olmak üzere Mazda’nın kendi uygulamaları üzerinden çeşitli bilgiler de sağlamaktadır.

 

AHA™ İÇERİĞİN TEK ADRESİ

AhaTM bulut tabanlı, otomobillerde kullanılan bir internet bağlantı platformudur. Bir Mazda’da ilk defa Mazda 3 ile kullanılan ve ücretsiz akıllı telefon uygulaması ile erişilebilen Aha™, kullanıcılara çeşitli ücretsiz internet-tabanlı bilgi-eğlence içeriğine araçtan erişim imkanı sunar.

 

Radyo benzeri ses formatı kullanan Aha™ konsepti, bu içeriği bir araç radyosu olarak kolayca kullanılır kılmayı hedeflemektedir. Ayrıca kullanıcının favori internet içeriğini telefonlarından açmalarını ve düzenlemelerini sağlar ve bunu daha sonra aracın gelişmiş bağlantı sistemine entegre eder.

 

Mevcut ücretsiz içeriğe 40,000’den fazla istasyon; radyo, podcast ve sosyal medyadan sesli kitaplar ile kişiselleştirilmiş konum tabanlı hizmetler dahildir ve bunlarla sınırlı değildir. 

 

UYDU NAVİGASYON SİSTEMİ

Mazda 3 aynı zamanda aşağıdaki özelliklere sahip gelişmiş bir uydu navigasyon sistemi ile donatılmıştır: Orta konsol ekranı ile Aktif sürücü Ekranında* gösterilen adım adım yol tarifi; en uygun yol güzergahını belirleyecek şekilde istatistiksel trafik sıkışıklığı verileri; ve tüm Avrupa’da kullanılan 18 ses ve 26 metin dili desteği.

 

BAĞLANTI HİZMETLERİ

Navigasyona ek olarak opsiyonel Bağlantı Hizmetleri de bulunmaktadır. Bir üyelik satın alındıktan sonra sistem, cep telefonunda olduğu gibi bir WiFi kaynağına bağlanır ve aşağıdaki gerçek zamanlı işlevler açılır:

 

Mevcut trafik koşullarına göre yeniden yön belirleme özelliği olan anlık trafik güncellemeleri; belirli bir yerde yol güzergahı üzerindeki yakıt fiyatlarına erişim; seçilen yol güzergahı üzerindeki hava tahminleri; akıllı telefon aracılığıyla internetten gidilecek yer araması veya cep telefonu rehberinden seçilecek kişinin bulunduğu yeri arama.

 

BOSE® PREMIUM SES SİSTEMİ

Özel olarak Mazda 3 için Bose® ortaklığında geliştirilen dokuz hoparlörlü Premium ses sistemi* yüzde 20 daha hafiftir, daha gelişmiştir ve önceki modellerden daha az güç tüketir.

 

Bu ses sistemi, 8 kanallı dijital sinyal işleme özelliğine sahip dijital yükseltici ile donatılmıştır. Bu sektörde bir ilk olan Centerpoint® 2 dijital sinyal işleme fonksiyonu, MP3 ya da diğer sıkıştırılmış dosyalardan alınan ya da gelişmiş bağlantı sistemi ile erişilebilen radyo ve ses içeriklerinin bile en iyi şekilde sunulması için ses kaynağının frekansını analiz eder.

 

AudioPilot® 2 gürültü giderme teknolojisi, yol yüzeyinden gelen sesin, değişen hızın ve aracın açık penceresinin bile etkilerini dengeler.

Son Güncelleme : 18 Ocak 2017

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo