Yeni nesil 2019 Mercedes GLA crossover kameraya yakalandı

Ototeknikveri     19 Ocak 2017 05:32

Mercedes, bu yılki Detroit Otomobil Fuarı'nda en küçük crossover modeli GLA'nın güncellenmiş bir versiyonunu ortaya çıkardı ancak modelin yeni nesli de hazırlanmaya devam ediliyor.

Yeni nesil 2019 Mercedes GLA crossover kameraya yakalandı
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Casus fotoğrafçılar, önümüzdeki yıllarda Mercedes'in SUV planlarının bir parçasını oluşturacak yeni nesil GLA'yı erken geliştirme aşamasında test esnasında görüntülediler. Geliştirme otomobili hala kamuflaj altında gizli ancak yeni nesil A-Serisinin önceki casus fotoğrafları ile karşılaştırıldığında, GLA test otomobilinin üretim kaportasını henüz giymediği anlaşılıyor. Bunun yerine, otomobil hatchback kardeşinin kaportası içinde. GLA'nın tasarımının son şekli yeni A-Serisi ile benzerlik gösterecek. Otomobilin temellerinin büyük kısmı aynı zamanda Mercedes'in MFA platformunun yeni sürümü de dahil olmak üzere hatchback ile aynı olacak. Yeni A-Serisi, hem önden çekişli hem de dört çekişli güç aktarım mekanizmaları ile uyumlu yeni MFA2 mimarisini kullanacak şekilde tasarlandı. Yeni platform ile A-Serisi gibi GLA'da da aks mesafesindeki artışla brilikte iç kabinin de genişlemesi bekleniyor..

 

Yeni GLA, A-Serisi ile aynı motor serisini alırsa, Mercedes'in 2.1 litre dizeli yeni geliştirilmiş ve daha verimli 2.0 litre motorla değiştirilebilir. Aynı şekilde, 2.0 litre dört silindirli turbo benzinli motor da gelebilir.

 

Yeni nesil GLA en küçük Mercedes SUV olmaya devam edecek ancak A-Serisi temalı crossover ile daha büyük GLC arasındaki boşluğu kapatacak şekilde tamamen yeni bir GLB modeli de seriye eklenecek. GLB'nin 2019'da piyasaya sürüleceği ve efsanevi G-Serisi'ni andıran stil özelliklerine sahip olacağı söyleniyor.

Son Güncelleme : 20 Ocak 2017

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo