Yeni Mercedes EQA markanın küçük otomobil atağına liderlik edecek

Ototeknikveri     20 Ocak 2017 05:24

Mercedes'in A-Serisi, B-Serisi, CLA ve GLA modellerinin başarısı, 2020'ye kadar üç yeni model ile cesur bir genişleme planı ortaya çıkardı.

Yeni Mercedes EQA markanın küçük otomobil atağına liderlik edecek
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Mercedes, kompakt otomobil serisinin 2020 yılına kadar beş modelden sekiz modele genişleyeceğini doğruladı. Yeni gelecek üç modelin yeni nesil A-Serisi sedan versiyon, yeni GLB crossover ve firmanın yeni alt markası EQ kapsamında muhtemelen EQA adını alacak bir elektrikli hatchback otomobilden oluşacağı anlaşılıyor. Mercedes başkanı Dr. Dieter Zetsche, yeni modellerle ilgili açıklamasını Detroit Otomobil Fuarı'nın hemen öncesinde yaptı. Markanın mevcut kompakt otomobil serisi, A-Serisi, CLA, CLA Station, GLA ve B-Serisi'nden oluşuyor. Bu otomobillerin Mercedes-AMG versiyonları bağımsız modeller olarak düşünülmediği için, serideki büyümenin yeni modellerle olacağı anlaşılıyor.

Patronlar, üç yeni modelin kimliğini sıkı sıkı gizliyorlar ancak en önemli yeniliğin Volkswagen e-Golf ile rekabet edecek EQA olması bekleniyor. Mercedes'in pazarlama başkan yardımcısı Dr. Jens Theimer Detroit'te, "Kompakt otomobillerden büyük [SUV] segmentlere kadar her segmentte EQ otomobilleri göreceğiz" diye konuştu.

 

Mercedes, 2019-2025 yılları arasında piyasaya sürülecek olan EQ alt markası kapsamında 10 yeni elektrikli taşıtın geliştirilmesine 10 milyar Euro yatırım yaptı. Firma ayrıca gelecek modelleri için EQ ön eki ile mümkün olan tüm isimleri tescil ettirdi. İlk gelen Mercedes'in geçen yılki Paris Otomobil Fuarı'nda tanıttığı Generation EQ konseptinin üretim versiyonu olacak, bunu daha küçük bir elektrikli hatchback otomobilin takip etmesi bekleniyor.

EQA modelinin temelinde Mercedes'in yeni ölçeklendirilebilir platformu bulunacak. Bu platform kalıcı dört çekişli sürüş sistemi için her aksta elektrikli motor kullanılmasına imkan veriyor. Maliyetleri düşürmek ve modele erişilebilir bir fiyat belirleyebilmek için sadece tek elektrikli motor kullanılacak. En az 500 km sürüş mesafesi bekleniyor.

 

Son yayınlanan resimde EQA'nın görünüşü hakkında fikir edinebiliyoruz. Modelin gelecek yıl çıkacak yeni A-Serisi'nden bazı tasarım özellikleri aldığı ancak Generation EQ konseptiyle tanıtılan aile görünümüne sadık kaldığı görülüyor.

Mercedes son beş yılda iki milyondan fazla kompakt otomobil satarak bu alanda büyük başarı elde etti. GLA modeli satışlarının %60'ı diğer markalardan gelen müşterilerden oluşuyor. Mercedes kompakt SUV'lerde daha da fazal yeni müşteri kazanma potansiyeli görüyor.

 

GLA'nın üzerinde konumlanan tamamen yeni GLB modeli de şu an geliştirme aşamasında ve BMW X1'e karşı daha sağlam ve pratik bir alternatif olarak düşünüldü. Bu model yeni A-Serisi ile aynı MFA2 platformunu kullanacak ve 2019'da bayilere ulaşacak. GLA ile farklılaştırmak için GLB'ye uzun aks aralıklı bir seçenek de eklenebilir. Tıknaz görünümü de modeli görsel olarak özgünleştirecek.

 

Kompakt otomobil serisinin yeni üyelerinden birisi de A-Serisi'nin sedan versiyonu olacak. Sedan, gelecek yıl muhtemelen üç yeni modelden ilki olacak ve Audi A3 sedan gibi modellerle rekabet edecek.

Son Güncelleme : 21 Ocak 2017

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo