2017 Model Otomobiller Türkiye'ye Geliyor

Ototeknikveri     20 Ocak 2017 06:31

2017 model otomobillerin piyasaya çıkması ile analistler tarafından öngörülen yüzde 10'luk otomotiv sektöründeki daralmanın önüne geçilmesi hedefleniyor.

2017 Model Otomobiller Türkiye'ye Geliyor
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

2016 yılı otomotiv sektörü için oldukça hareketli geçti. İhracat, üretim ve iç piyasada satışlar rekor kırdı, tarihin en yüksek rakamları yakalandı. Analistler siyasi ve ekonomik dalgalar nedeniyle pazarda %10 daralma beklemesine rağmen firmalar pazarı canlı tutmak için bütün maharetlerini ortaya döktü. 2017’nin yeni modelleri Şubat ayı itibari ile bayilerde boy gösterecek, hemen ardından Mart ayında gerçekleşecek Cenevre Otomobil Fuarı piyasadaki hareketlenmeye start verecek. Bu açıdan 2017 yılı da 2016’yı aratmayacak gibi görünüyor. Otomotiv markaları bu sene birçok yeni modeli piyasaya sürecek.Sizler için önemli markaların bu yıl içinde piyasaya sürecekleri yeni ürünlerini araştırdık ve 2017 yılı yeni model takvimini oluşturduk. Özellikle sıfır otomobil almayı düşünüyorsanız yılın yeni modellerine göz atmanızda fayda var.

 

Bu yıl hangi markada ne gibi yenilikler var?

Alfa Romeo

Alfa Romeo’nun 2017 takviminde markanın ilk SUV’si Stelvio ve yeni sedan Giulia var. Bunlardan Giulia modeli daha önce gelecek. Giulia Şubat ya da Mart ayı içinde ülkemizde de satışa açılacak. İlk olarak Paris Otomobil Fuarı’nda sergilenen Alfa Romeo Giulia’nın Veloce versiyonu da, Şubat ayında Türkiye’de olacak. 2.0 litre 280 HP’lik turbo benzinli ve 2.2 litre 210 HP’lik turbo dizel motor seçenekleriyle üretilerek yollara çıkmaya başlayacak olan Alfa Romeo Giulia Veloce, görsel ihtişamının yanı sıra ZF imzalı 8 ileri otomatik şanzımanı ve Q4 teknolojisine sahip yepyeni bir dört tekerlekten çekiş sistemiyle de kalpleri fethediyor.

 

Stelvio SUV’nin ise Türkiye’ye ne zaman geleceği henüz net değil. Model büyük olasılıkla bu yılın son aylarında ya da 2018 yılı içinde ülkemizde olacak.

 

Audi

2017’de Türkiye’de Audi Q5 ve A5 modellerini görebileceğiz. Audi’nin gelecek tasarım dili olan Audi Prologue’un izlerini taşıyan yeni Q5, bir önceki nesilden 90 kilogram daha hafif gövdesi, yeni sürüş yardım sistemleri ve geliştirilmiş yakıt verimliliği ile öne çıkıyor. Firma geçtiğimiz aylarda Paris Motor Show’da A5/S5 Sportsback, RS Q3 ve RS3 sedan modellerini de ilk kez görücüye çıkartmıştı.

 

BMW

En popüler premium markalardan BMW, bu yılın Mart ayından itibaren yeni 5 Serisi, 520d ve 530i modellerini satışa sunacak. Markanın lüks ürünlerinin ülkemizdeki ÖTV artışından olumsuz etkilenme riski var.

 

BMW 5 Serisi’nin hemen ardından Nisan ayında Coupe, GranCoupe, Cabrio, M4 Coupe, M4 Cabrio versiyonlarıyla güncellenen 4 Serisi’ni sunacak. Firmanın yaz takviminde ise Ağustos ayı içinde 2 Serisi Coupe ve Cabrio modellerine güncelleme görünüyor.

 

Citroen

Citroen C-Elysee Mart ayında Türkiye’de olacak. 8+1 VIP Minibüs ve Jumpy Panelvan versiyonlarına sahip Citroën Spacetourer ise yıl sonunda ülkemize ulaşacak. Yine yıl sonunda Citroen henüz ismi konulmayan yeni SUV modelini de gün ışığına çıkartacak.

 

Dacia

EDC şanzımanlı Dacia Duster için hazırlıklar devam ediyor, popüler SUV’yi yeni şanzımanla bu yıl içinde görebileceğiz.

 

Fiat

Merakla beklenen Fiat 124 Spider, Mayıs ayından itibaren Türkiye yollarında olacak. Yılın son çeyreğinde ise 60. Yıla Özel Seri Fiat 500 karşımıza çıkacak.

 

Ford

Ford Kuga yılın ilk çeyreği içinde yeni 1.5 litre dizel seçeneği ile ülkemize gelecek. Artık daha konforlu hale gelen ve teknolojide de binek araç kalitesini yakalayan 2.0L dizel otomatik ve arka havalı süspansiyonlu Tourneo Custom da yine yılın ilk çeyreğinde piyasada olacak.

Yıl sona ererken, bu kez yeni nesil Ford Fiesta tepeden tırnağa tazelenmiş ve modernize olmuş bir şekilde karşımıza çıkacak.

 

Honda

Honda’nın 2017 yılına 10. nesil Civic sedan damgasını vuracak. Performans odaklı, 182 hp gücünde 1.5 litre turbo benzinli motorlu Civic Sedan RS, Şubat ayında satışa çıkacak. Mart ayında ise yeni Civic hatchback yollarda olacak. Bunu Mayıs ayında sportif NSX modeli takip edecek. NSX Avrupa’da sadece 5 ülkede satışa açılacak, alıcılar şimdiden sıraya girdi bile.

Honda yılı yeni Type-R ile kapatacak.

 

Hyundai

Mart ayında yeni nesil Hyundai i30 Türkiye’de olacak. Hyundai yaz mevsimine Türkiye’ye ilk kez gelen Ioniq ile girecek.

Infiniti

Infiniti markası 2017 yılının ilk çeyreği sona ermeden Q60 modelini piyasaya çıkartacak.

 

Jeep

Güncellenen Jeep Compass 2017 yılı sona ererken yollarda görülebilir.

 

Kia

Kia Picanto’nun ithalatı Mart ayında başlayacak. Modelin en büyük rakibi Hyundai i10. Yine Mart ayında Kia Rio da ülkemize geliyor. Yeni hibrit SUV Kia Niro da bahar aylarında Türkiye yollarında görülecek Kia otomobillerden.

 

Lexus

Türkiye’ye yeni giren Lexus 2017’nin ikinci yarısında LC modelini ülkemize getirecek.

 

Land Rover

Merakla beklenen Land Rover Discovery yılın ikinci çeyreğinde geliyor.

 

Mercedes

Mercedes Haziran ayında yeni E-Serisi Coupe ve hemen ardından E-Serisi Cabriolet’yi çıkartacak. Yine yılın ikinci yarısında güncellenen GLA ülkemizde olacak. Haziran’dan sonra göreceğimiz en özel modellerden birisi de güncellenen Mercedes S-Serisi. E-Serisi All-Terrain yılın ilk yarısı sona ermeden satışa çıkacak. Yeni Mercedes AMG GT-R, Mercedes E63, E180, E220 d 4MATIC ve E300 yılın ilk yarısında göreceğimiz diğer Mercedes modelleri.

Lüks marka Mercedes’in de yine ÖTV artışından ciddi anlamda etkilenmesi ve satış hacminin daralması bekleniyor. Marka bunu Türkiye’ye özel önlemler ve kampanyalarla aşmaya çalışabilir.

 

Mini

Yeni Mini Countryman, ülkemize Borusan Otomotiv tarafından ithal edilecek. Modelin bu yıl içinde yollarda olacağı kesin ancak henüz hangi ayda geleceği bilinmiyor.

 

Maserati

Güncellenen Ghibli yılın ilk çeyreği içinde yollarda olacak. Bir diğer makyajlı model Quattroporte ise şu anda satışta.

 

Nissan

Türkiye otomotiv sektörünün Top 10 listesinde yer alan markalardan olan Nissan, bu yıl yeni modeller yerine yeni teknolojiler sunuyor. Firma “Akıllı Ulaşım” konsepti kapsamında “ProPILOT” otomatik sürüş teknolojisini Qashqai modeli ile birlikte sunmaya başlayacak.

 

Opel

Opel 2017 takvimi en yoğun markalardan. Firma bu yıl yedi yeni modelle karşımıza çıkacak. Bunlardan yeni Insignia Grand Sport Haziran ayında yollarda olacak. Insignia Sports Tourer ve 4x4 Insignia Country Tourer yılın üçüncü çeyreğinde çıkacak modellerden.

Markanın yeni SUV serisini oluşturan, Mokka X ile başlatılan “X kuşağı” kapsamındaki Crossland X yaz aylarında, Grandland X ise sonbahar aylarında bayilerde satışa sunulacak.

 

Peugeot

Yılın ilk çeyreği sona ererken hafif ticari araç Peugeot Expert’in ithalatına başlanacak, diğer ticari araç Peugeot Traveller üçüncü çeyrekte gelecek. Yılın ikinci çeyreğinde güncellenen Peugeot 301 ve iddialı SUV Peugeot 5008 ile karşılaşacağız. Yıl sona ererken ise güncellenmiş kompakt model Peugeot 308 MV gelecek.

 

Renault

İlk olarak 2016'nın son çeyreğinde geleceği duyurulan Koleos'un gelişi 2017 ilk çeyreğe kalırken, yılın ikinci çeyreğinde Renault Captur Türkiye’de olacak.

 

Seat

Yeni 1.0 Eco TSI 115 HP DSG Ecomotive verimli motoru ile güncellenen Seat Leon yılın ilk çeyreği sona ermeden ülkemizde olacak. Yıl biterken ise firmanın ilk B segmenti SUV’si Arona gelebilir.

 

Skoda

Mart ayında Skoda’nın büyük SUV’si Kodiaq ülkemizde olacak. Yine Mart’ta makyajlı Octavia ile de karşılaşacağız. Temmuz ayında ise güncellenen Rapid ailesi gelecek.

 

Subaru

Güncellenen Subaru BRZ müşterilere şimdiden sunulmaya başlandı.

 

Suzuki

1.2 Dualjet ve 1.0 Boosterjet benzinli motor seçenekleri ile Suzuki Swift 2017 yılı içinde Türkiye’de olacak.

 

Toyota

Yeni hafif ticari araç Toyota Proace yılın ilk çeyreğinde Türkiye’de satışa çıkacak. Bu model PSA Grubu ile birlikte geliştirildi.

 

Volkswagen

Türkiye otomotiv sektörünün bir numarası Volkswagen 2017 yılında ÖTV artışından zarar görebilir. Yeni Volkswagen Golf yılın ikinci yarısında yollarda olacak. Türkiye’ye ilk kez gelecek hibrit Passat GTE modelini ise yaz aylarında görebileceğiz.

 

Volvo

Volvo'nun Dünya genelinde en çok ilgi göre modeli olan XC60'ın yeni kasasının Mart ayında tanıtılarak Temmuz ayı gibi ülkemizde satışa sunulması bekleniyor.

İsveç'li üreticinin yepyeni kompakt SUV modeli olacak yeni XC40'ın ise Nisan ayında Şangay'da tanıtıdıktan sonra 2017 bitmeden ülkemiz yollarına da çıkması bekleniyor.

Son Güncelleme : 21 Ocak 2017

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo