Mercedes 2018'de Rusya'da fabrika inşa etmeye başlayacak

Ototeknikveri     22 Ocak 2017 04:44

Daimler, gelecek yıl Rusya'da bir Mercedes-Benz otomobil fabrikası inşa etmeye başlayacak. Açıklama ülkenin ticaret ve sanayi bakanı Denis Manturov'dan geldi.

Mercedes 2018'de Rusya'da fabrika inşa etmeye başlayacak
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Manturov, Moskova yakınlarındaki fabrikanın inşasına başlamak için hükümet ve otomobil üreticisi firma arasında kısa süre içinde bir sözleşme imzalanacağını söyledi. Daimler yöneticileri geçen yılın Haziran ayında Rus makamlarıyla ülkede üretim yapma konusunda görüşmelerde bulunduklarını doğruladı ancak projeyle ilgili daha fazla bilgi vermedi. Almanya basınına göre, Mercedes 200 milyon euro (224 milyon $) tutarında yatırım gerçekleştireceği Rusya'da, ithal kitlerle yılda 300 bin SUV'nin montajını yapmayı planlıyor. Bir Daimler sözcüsü verdiği demeçte, "Yerel binek otomobil üretimi için ekonomik şartların yerine getirilip getirilmediğini kontrol amacı ile Rus hükümeti ile diyalog içindeyiz" demekle yetindi. Mercedes'in Rusya'daki ana rakiplerinden biri olan BMW, Rusya'nın Kaliningrad şehrinde sedan ve SUV'lerin montajı için sözleşmeli yerel üreticisi Avtotor ile çalışıyor. Audi ise, bir parçası olduğu Volkswagen Grubu'nun Rusya Kaluga'daki fabrikasında sedan ve SUV'ler inşa ediyor.

 

Bir zamanlar Rusya'nın, bölgenin en büyük tekil otomobil pazarı olarak Almanya'yı geçeceği düşünülüyordu. Şimdi ise düşük petrol fiyatları, ülkenin zayıf para birimi ve Ukrayna'nın iç işlerine müdahalesi nedeniyle Batı tarafından uygulanan yaptırımlar dolayısıyla Rusya ekonomisi zor durumda.

 

Öte yandan, geçtiğimiz ay Avrupa İşletmeler Birliği (AEB), Rusya piyasasındaki düşüşün artık bitiş noktasına yaklaşıyor olabileceğini öngördü. Rusya'da kriz süresince varlıklı Rus müşterilerin yatırım için lüks otomobilleri tercih etmesi nedeniyle, bu tip otomobiller krizi ana akım modellerden nispeten daha iyi atlattı.

 

Geçtiğimiz yıl AEB tarafından yayınlanan rakamlara göre Mercedes satış hacmi, pazardaki düşüş ile aynı tempoyu tutturarak geçen yıl %11 düşüş kaydetti. Aynı dönemde genel piyasa da yüzde 11 düştü. BMW satışları yerinde kalırken, Audi'nin satış hacmi yüzde 19 geriledi. Lexus'un satışları ise yüzde 19 arttı.

Son Güncelleme : 23 Ocak 2017

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo