Ford, hibrit ticari taşıtlarını Londra'da test edecek

Ototeknikveri     24 Ocak 2017 01:51

Ford, Londra şehir yönetimi ile işbirliği yaparak 20 adet Transit Custom plug-in hibrit ticari taşıtı bir yıl süreyle test edecek.

Ford, hibrit ticari taşıtlarını Londra'da test edecek
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Hibrit ticari taşıtlar 4.5 milyar dolar tutarındaki bir yatırımın parçası. Bu yatırım kapsamında Ford 2021 yılına kadar portfolyosuna 13 yeni elektrikli model ekleyecek. Pilot program için kullanılacak 20 Transit Custom, Ford'un Dunton, İngiltere'deki teknik merkezinde inşa edilecek. Ford Custom panelvanlar 2019'dan itibaren Avrupa'da satın alınabilecek. Ford'un modeli ABD'de satma planı yok. Ford Avrupa Başkanı ve CEO'su Jim Farley yaptığı açıklamada "Londra'daki ortaklarımızla takım halinde çalışarak, şehirde emisyon ve maliyetleri düşürmek için çok büyük bir potansiyel içeren yazılımları ve telematik araçlarını da deneyeceğiz. Bu yeni ortaklık türü, hem otomobil hem hareketlilik teknolojileri üreten bir şirkete evrimimizi göstermektedir. Yapmamız gereken çok iş var ve herkes bu devrimci fırsattan çok etkileniyor." dedi.

 

Bu sonbaharda başlatılacak 12 aylık pilot program, şehirde ticari araç emisyonlarının azaltılmasını amaçlıyor. Ford'a göre, bu tür araçlar günde toplam 8 milyon kilometre ya da 280 bin tur yolculuk yapıyor ve toplam nakliye trafiğinin yüzde 75'ini van grubu araçlar oluşturuyor. Ford, Londra şehir yönetimi de dahil bir dizi ticari filo grubuna minibüs sağlayacak. Pilot program, İngiltere hükümeti tarafından finanse edilen Advanced Propulsion Center'dan yaklaşık 5.8 milyon dolar alacak.

 

Ford, taşıtların yaklaşık 50 km'lik elektrikli sürüş mesafesine sahip olacağını söylüyor. Panelvan minibüsler şehiriçi ulaşımın çoğunda elektrikle çalışacaklar ve şehir dışındaki uzun yolculuklar için yanmalı motora geçebilecekler. Bir Ford sözcüsü, pilot programın diğer Avrupa şehirlerine de yayılma potansiyeline sahip olduğunu söyledi. Ford, BMW Grubu, Daimler ve Volkswagen Grubu ile Avrupa'daki önemli karayollarında yüksek güçlü bir şarj ağı oluşturmak için ortaklık kuruyor. Ortak girişimle, Avrupa'daki yaklaşık 400 noktada şarj istasyonları kurulması bekleniyor.

Son Güncelleme : 25 Ocak 2017

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo