Kablosuz ısıtma, mükemmel görüş: Volkswagen'den akıllı ön cam teknolojisi

Ototeknikveri     25 Ocak 2017 12:31

Gümüş iletken tabaka sayesinde akıllı ön cam, kışın gerekli ısıyı sağlıyor. Yeni ön cam teknolojisi pek çok Volkswagen modeli için siparişe açıldı.

Kablosuz ısıtma, mükemmel görüş: Volkswagen'den akıllı ön cam teknolojisi
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Kış günlerinde her sabah bir çok sürücü aynı problemi yaşıyor: donmuş ön cam. Buz kazıyıcı veya buz çözücü sprey mükemmel bir çözüm oluşturmayabiliyor. Volkswagen iklimlendirmeli ön camı ile gerçek bir alternatif sunuyor. Cam herhangi bir filament tel kullanmadan ısıtılıyor ve böylece mükemmel görüş sağlıyor. Daha sonra oluşacak buğulanma veya buzlanma da engellenmiş oluyor.

 

Isıtmalı camlar, otomobil üretiminde yeni bir buluş değil. On yıllar boyunca, isteğe bağlı ekstra olarak camın içine yerleştirilen ince filamentler camların buğulanmasını engelledi ve buzların çabucak çözülmesini sağladı. Akşam trafiğinde ya da özellikle güneş çok düşük olduğunda ince metal teller sürücüye görünür hale gelebilir ve yol görüşünü kısıtlayabilir.

 

Yeni akıllı ön cam ile Volkswagen, mükemmel görüş alanı için mükemmel bir çözüm buldu. Bu telsiz sistemde, lamine cam içindeki gofret inceliğinde iletken bir gümüş tabakası, elektrik akımını dönüştürerek gerekli ısıyı sağlıyor. En fazla 400-500 watt elektrik tüketen pencere hızla ısınıyor ve buzları çözebiliyor. Ön camın alt kısmında, dışarıdan görünmeyecek şekilde, silecek lastiklerinin camı dondurmasını önlemek için ısıtmalı silecek gibi işlev gören filamentler de bulunuyor. Volkswagen, Golf, Golf Sportsvan, Tiguan, Sharan, Passat ve Passat Variant modelleri için opsiyonel olarak telsiz ısıtmalı ve kızılötesi yansıtmalı ön camını sunuyor. Modele bağlı olarak fiyatlar 340 euro'dan başlıyor.

 

İnovatif ön cam içindeki ince gümüş tabaka yaz aylarında pasif bir ısı kalkanı gibi davranıyor. Yaz sıcağının yüzde 60'ını yansıttığı için yeni ön cam iç sıcaklığı geleneksel camlara kıyasla 15 dereceye kadar azaltabiliyor. Bu sayede, klima sistemi güneşin altında park edilmiş bir arabayı daha hızlı ve kolay soğutabiliyor.

Son Güncelleme : 26 Ocak 2017

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo