Yeni Mitsubishi ASX için ipucu görseli

Ototeknikveri     25 Ocak 2017 02:01

Mitsubishi, Cenevre Otomobil Fuarı’nda tanıtılacak yeni Qashqai rakibi modelinden ipucu görseli yayınladı.

Yeni Mitsubishi ASX için ipucu görseli
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Yeni Japon SUV, ASX ve Outlander arasında konumlanacak. Modelin coupe benzeri tasarımında XR-PHEV konseptinden esinlenildi. Mitsubishi üretime hazırladığı yeni Nissan Qashqai rakibi modelini Cenevre’de gün ışığına çıkartacak. 2017 model otomobil markanın SUV atağı kapsamında gelecek. Henüz ismi netleşmeyen yeni otomobil ASX’ten daha büyük olacak ve Mitsubishi’nin serisinde Outlander’ın altında konumlanacak. Fotoğrafta yeni modelin burun kısmı görülüyor. Bu kısım Outlander ile benzer ancak daha köşeli arka kısım, coupe benzeri çatı çizgisi ve ince pencereler bir Mitsubishi SUV için daha az geleneksel. Firma geçmişte geleneksel, kutu gibi tasarımlar denemişti ancak 2014’te göreve getirilen ve daha önce 40 yıl boyunca Nissan’da Juke ve başka pek çok model üzerinde çalışmış Tsunehiro Kunimoto bunu değiştirdi.

Firma içinden bir kaynak “Mitsubishi tasarıma her geçen gün daha da fazla önem veriyor. Değişikliklerin hayata geçmesi biraz süre alacak ancak belli bir kaliteyi her zaman koruyacağız. Land Rover hem sert hem şık olunabileceğini kanıtladı. Biz de bu yoldan gitmeyi düşünüyoruz” diye konuştu.

 

Otomobilin pek çok stil özelliği XR-PHEV konsept otomobilden geliyor. Bu konsept ilk kez 2013’te görülmüş, daha geliştirilmiş bir versiyonu 2015 Cenevre Otomobil Fuarı’nda da tanıtılmıştı.

4.49 metre uzunluğunda, 1.89 metre genişliğinde ve 1.62 metre yükseklikte olan konsept firmanın bütün SUV’lerinin yüzü olacak geniş bir ön panjura sahip. Konsept iki tekerlekten çekişli ve tak-çalıştır hibrit sistemle çalışıyor. 160 bhp gücündeki sistemin 40 g/km CO2 emisyonu var.

 

Yeni SUV’nin ise hibrit sistemle satılması beklenmiyor. Bunun yerine yeni turboşarjlı benzinli motorlar ve ASX’ten alınan dizel motorlar kullanılacak. Bu motorlar CVT ve sekiz vitesli otomatik şanzımanlarla çalışacak. Dört çekişli sürüş sistemine sahip versiyonlar da sunulacak.

 

Outlander’ın yerine gelecek yeni bir modelin, plug-in hibrit versiyon dahil, 2020 yılında piyasaya çıkması bekleniyor. ASX’ten daha küçük bir Nissan Juke rakibi ise 2019’da çıkmaya hazırlanıyor. Yaşlanan Mitsubishi Pajero'nun da yenileceğine yönelik haberler var, eşit derecede sert bir yeni modelin uzun süredir geliştirildiği söyleniyor ancak henüz resmi bir açıklama yapılmadı.

Son Güncelleme : 26 Ocak 2017

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo