Yeni 2018 Audi A6 hangi özelliklerle gelecek?

Ototeknikveri     25 Ocak 2017 04:56

Yeni nesil Audi A6, yeni teknoloji ve güç aktarma organları sayesinde Mercedes E-Serisi ve BMW 5 Serisi ile mücadele edecek.

Yeni 2018 Audi A6 hangi özelliklerle gelecek?
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Yeni Audi A6, 2018'de gelecek ve son A4 serisi ile belirlenen forma sadık kalacak gibi görünüyor. Bu, şık ve güncel bir stil ile karşılaşacağımız anlamına geliyor ve tam da Audi'den beklenecek şekilde gelişmiş teknoloji ile dolu birinci sınıf bir iç kabin hazırlandı. Bunununla birlikte, modelde quattro dört çekişli sürüş sistemi ve pratik Avant veya Allroad kaporta stili seçenekleri de sunulacak. Mevcut A6, üretkenlik ömrünün sonuna yaklaşıyor ve daha küçük A4, gösterişli A5 ve A5 Sportback'in yanı sıra pratik Audi Q5 SUV gibi yeni ve şık modeller tarafından köşeye sıkıştırıldı. Yeni model geldiğinde, 2017 yılının ortalarında bayilere gelmesi beklenen Mercedes E-Serisi ve yeni BMW 5 Serisi gibi executive pazarında yerleşik oyuncularla mücadele etmek zorunda kalacak.

A6, tamamen yeni bir platforma dayanıyor ve tepeden tırnağa tazelenecek şekilde tasarlandı. Modelde yepyeni motorlar ve ikiz dokunmatik ekranlar gibi tüm fiziksel kabin denetimlerini ortadan kaldıran dijital teknolojiler bulunuyor.

 

Tasarım

Yeni Audi A6 tasarımında büyük değişiklikler göreceğiz. Amiral gemisi yeni A8 modelinin bu yılın sonunda çıkışını takiben, A6 yeni tasarım patronu Marc Lichte tarafından şekillendirilen ilk Audi'lerden biri olacak. Alman markasının şu anki "matruşka" tarzından her model serisinin kendi kimliğine sahip olacağı bir stratejiye geçmesini bekleyebiliriz.

Ön cephede, Audi'nin gündüz sürüş ışıkları imzasının güncellenmiş bir versiyonunu göreceğiz, alt kısımlarda geniş tekerlek bombeleri ve derin çizgiler olacak. Arka tarafta ise parlak krom bir şerit görülmesi bekleniyor.

 

Pratik Avant ve agresif A6 Allroad yeni sedanın arkasından ve daha çok görüntü odaklı dört kapılı A7 Sportback ile birlikte çıkacak. Avant, mevcut modelden daha büyük ve pratik olacak, ayrıca daha dik eğimli bir arka cama sahip ve daha az kutu gibi görünüyor.

 

Teknoloji

Audi, A6'yı görünüş açısından bilinçli bir şekilde A8'den uzaklaştıracak olsa da, A8'in otonom güvenlik sistemleri ve kabin teknolojilerinden yararlanılacak. Kabin mimarisi de günümüz A6'sından tamamen farklı olacak. Kaydırma tekerleği kullanan Audi MMI sistemi geride kaldı hatta tüm geleneksel düğmeler ortadan kalktı. Kabin sadece orta konsola entegre edilmiş iki ekrandan kontrol edilebiliyor. Audi, otomotiv dünyasında bir ilk olarak parmağınıza dokunsal geribildirim veren yeni dokunmatik ekranlar sunuyor.

 

2014'te Los Angeles Motor Show'da gösterilen Prologue konsepti, yeni A6'nın nasıl görüneceğine dair fikir veriyordu. Firmanın yöneticileri daha önce Prologue'un A6 projesinin onaylanmasından sonra geliştirildiğini ve konseptin gerçek tasarım ipuçlarını yansıttığını belirtmişti.

A6, yeni MLB platformunu A8 ile paylaşacak ve ağırlığı yaklaşık 100kg azatılacak. Bu, yeni modelin SQ7'deki 48 volt elektrik sistemi ve elektrikli turboşarjı kullanan ilk ana akım Audi modellerinden olacağı anlamına geliyor. SUV daha fazla performans sağlamak için şekillendirilmiş ancak firma yöneticileri modelde yakıt verimliliğine de önem verilebileceğini daha önce söylemişlerdi. Elektrikli turbo teknolojisi 2.0 litrelik dört silindirli bir dizel motora uygulanabilir.

 

48 voltluk elektronik sistem, A8'de ilk kez göreceğimiz yeni otonom kiti de beraberinde getirecek. Audi'nin otonom sürüş teknolojisi kapsamında 'trafik sıkışıklığı pilotu' da yer alacak. Bu teknoloji otomobilin hakimiyetini tamamen ele alabilecek ve saatte 60 km'ye kadar hızlarda direksiyon komutları verebilecek, hız değiştirebilecek.

 

Motorlar

Standart 2.0 dizel A6 satışlarının büyük kısmını oluşturacak ancak bunun yanı sıra bir dizi dört silindirli benzinli turbo ve altı silindirli dizeller de sunulacak. Yaklaşık 50 km elektrikli sürüş mesafesine sahip bir plug-in hibrit e-tron modeli de çıkacak. Ayrıca, Audi manuel şanzıman kullanımını kaldıracak ve A6'da sadece yedi ve sekiz vitesli çift debriyajlı otomatik şanzımanlara yer verilecek.

Son Güncelleme : 27 Ocak 2017

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo