Yeni Opel Grandland X SUV kar testinde görüntülendi

Ototeknikveri     25 Ocak 2017 09:21

Opel'in yeni SUV serisine Crossland X ve Mokka X ile birlikte Qashqai ile rekabet edecek Grandland X de katılıyor.

Yeni Opel Grandland X SUV kar testinde görüntülendi
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Opel, Grandland X adlı yeni C-segment SUV'sinin lansmanıyla Nissan Qashqai'yi karşısına almaya hazırlanıyor. Casus fotoğrafçılar bu sonbaharda Frankfurt Motor Show'da tanıtılması öngörülen otomobili kış testinde görüntüledi. Fotoğraflardaki test otomobili oldukça iyi kamufle edilmiş. Fotoğraflar yeni crossover modelin nasıl görüneceğine dair fikir edinmek açısından iyi birer ipucu sağlıyor. Omuz çizgisi arkaya doğru yükseliyor ve aşağıya doğru kıvrımlı tavan çizgisi ile birleşiyor. Yuvarlak ön yüz ve ön panjur Mokka X ile yeni tanıtılan Crossland X'i andırıyor. Arka lambalar kamuflajlanmış ancak yatay görünüm bu kısmın Astra'dan esinlendiği izlenimi veriyor. Opel, yakın zamanda yenilenen Mokka X ve önümüzdeki günlerde çıkacak Crossland X'ten oluşan SUV serisini genişletmek için hızlı davranıyor. Seride yeni crossover modellerin eksikliği, SUV'ler için artan talep ve hızla Meriva ve Zafira gibi geleneksel MPV'lerin satışlarının düşmesi karşısında GM'nin Avrupa markaları zor durumda kaldı.

Grandland X'in temel parçaları PSA Peugeot Citroen Group ile yapılan anlaşma ile tedarik edilecek ve Zafira MPV'ye alternatif daha dinamik bir aile otomobili sunulacak. Bu beş kişilik otomobil, yaklaşık 4.5 metre uzunluğunda olacak ve PSA'nın EMP2 platform teknolojisini Peugeot'un 3008 ve 5008 modelleriyle paylaşacak. Modelin, Sochaux, Fransa'daki PSA fabrikasında bu Peugeot otomobillerin yanında inşa edilmesi muhtemel. Bu nedenle Opel'in yeni ürününün Fransız ortakları ile fazla benzer olmaması için ekstra çaba sarf etmesi gerekli.

Opel yöneticisi Rory Harvey, yeni seri ile ilgili şunları söyledi: "Seride şu anda gerekli herşeyi kapsıyoruz. Dört çekişli bir SUV, iki pratik ve şık crossover, farklı boyutlar ve donanım seviyeleri var. Yeni Insignia Grand Sport ve onun versiyonları ile 2017 bizim için yeni ürünler bakımından çok yoğun bir yıl olacak".

 

Yeni Opel Grandland X, 2018 yılının başında satışa çıkacak, bu yılın Eylül ayında ise Frankfurt Motor Show'da ilk kez tanıtılacak. Modelin PSA ve GM motorlarının bir karışımından yararlanma olasılığı çok yüksek. Giriş seviyesi için küçük turboşarjlı benzinli motorlar ve yüksek donanım seviyeleri için 2.0 litrelik bir dizel sunulabilir. PSA ortaklığının bir parçası olarak, EMP2'nin elektrifikasyon teknolojisine erişilebilir ve ön tekerleklere benzinli motordan, arka aksa ise elektrikli motordan güç verilen tak-çalıştır hibrit bir versiyon hazırlanabilir.

Opel'in yeni amiral gemisi SUV otomobili 2020'ye kadar gelebilir

Crossland X, Mokka X ve Grandland X, 2014'te GM CEO'su Mary Barra tarafından teyit edilen bir 'Adam X' ve yeni amiral gemisi SUV ile tamamlanacak. Barra, Opel'in en büyük modeli olacak SUV'nin 2020 yılına kadar Opel'in Russelsheim'daki ana merkezinde üretileceğini söyledi.

 

Bu modelin büyük bir SUV olduğu anlaşılıyor; bu nedenle Opel, Land Rover Discovery Sport için bir rakip olacak ve markanın "uygun fiyatlara premium deneyimi" sloganını izleyecek. Opel serisinde yeni Insignia'nın üzerinde konumlanacak amiral gemisi, Insignia'nın yeni platformunun genişletilmiş bir versiyonunu kullanabilir. Yeni model ayrıca yeni Cadillac ve Buick SUV ile teknolojilerini paylaşarak GM'nin Avrupa ve ABD operasyonları arasındaki güçlü ilişkileri pekiştirebilir.

 

Eski Opel yöneticilerinden Duncan Aldred tarafından işletilen Buick markası, GM'nin yeni büyük SUV'yi kazançlı Çin pazarına sokabilmesini sağlayacak. Aldred geçmişte Avrupa ve ABD operasyonları arasındaki bu işbirliğinden söz etmişti. Aldred bu yılki Detroit Motor Show'da Buick'in Avista konseptinin çok ilgi görmesinin ardından Avrupalı mevkidaşı Karl-Thomas Neumann ile ortak bir coupe geliştirilmesi üzerine de görüştü.

 

Adam crossover, Opel'in SUV yapbozunun son parçası olacak. Yeni nesil şehir otomobiline dayanan yeni model, gelecekteki SEAT Mii X-Perience gibi otomobillerle yarışacak ve şehirli yaşam tarzı ile kişiselleştirme olanakları üzerine odaklanacak. Model aynı zamanda bir elektrikli güç aktarma organı da içerebilir.

 

GM'nin 2020'den önce 17 yeni motor da dahil olmak üzere Avrupa'daki yatırımları ile - bazıları zaten Corsa ve Astra gibi otomobillerde yer alıyor - yeni SUV serisi piyasadaki en verimli otomobilleri sunacak.

Son Güncelleme : 27 Ocak 2017

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo