Yeni 2018 Mitsubishi Eclipse SUV'den ayrıntılar ve ilk inceleme

Ototeknikveri     25 Ocak 2017 11:30

Yeni Mitsubishi Eclipse SUV'nin üretim versiyonunu gösteren yeni fotoğraf yayınlandı. Ayrıca, Avrupalı otomobil muhabirleri direksiyon başına geçerek otomobili ilk kez denedi.

Yeni 2018 Mitsubishi Eclipse SUV'den ayrıntılar ve ilk inceleme
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Outlander hibrit SUV'nin inanılmaz başarısı, Mitsubishi'yi son üç yıldır İngiltere'de en hızlı büyüyen marka yaptı. Yine de firma ana akım rakiplerini geriden izliyor. Bu nedenle Mitsubishi, yepyeni bir SEAT Ateca ve Nissan Qashqai rakibi ile canlı crossover piyasasına giriyor. Otomobilin çıkışına hala bir yıl var. Buna rağmen Avrupalı otomobil muhabirleri Eclipse olarak adlandırılacak modelin geliştirme prototipini sürme şansı buldu. Ağır kamuflaja rağmen, yüksek binişli otomobilin etkileyici bir görünüme sahip olacağı anlaşılıyor. Mitsubishi, otomobilin tasarımının 2015 Cenevre Otomobil Fuarı'nda büyük ilgi gören çarpıcı XR konseptine dayandığını ve bunun aynı eğimli tavan çizgisi ile kesik burundan anlaşılaibleceğini belirtiyor. Modelin coupé benzeri çizgileri Toyota'nın eşit derecede cesur C-HR modeli ile aynı görsel etkiyi sağlayabilir.

Kamuflaj iç kabinde de devam ediyor ancak Mitsubishi'nin bu kısımda çok çalıştığı açıkça belli oluyor. Üretim öncesi materyaller, yeni bir multimedya sistemi ile etkileyici bir şekilde tasarlanmış konsolu gizliyor. Gelen fotoğraflarda firmanın artık eskimiş uydu navigasyon sistemi görülüyor ancak üretim modelinde dokunmatik ekranlı, en yeni uygulamaları içeren BMW stili yeni bir tablet yer alacağı biliniyor.

 

Qashqai seviyesinde cömert bacak mesafesi sayesinde iç kabin geniş ve ferah hissettiriyor. Panoramik tavan arka baş mesafesini biraz azaltsa da pek çok yetişkin için hala gayet yeterli.

 

Sürüş testi

Yeni modelin prototipini deneyen Avrupalı otomobil muhabirlerinin otomobilin sürüşü ile ilgili görüşleri şöyle:

"CVT şanzımanlı, dört tekerlekten çekişli, yeni 1.5-litrelik turbo benzinli motora sahip bir versiyonla yola çıktık. (Mevcut 2.2 litrelik dizel de piyasaya sunulmaya devam edilecek, ayrıca altı ileri manuel şanzıman ve önden çekiş seçenekleri de olacak).

 

Otomobilin temelini kısaltılmış bir Outlander platformu oluşturuyor, ilave güçlendirme ve yeni malzemeler otomobili daha hafif ve daha sağlam hale getirmiş. Yeni model kaliteli bir multi-link arka aksa sahip. Rakiplerin çoğu daha ucuz bir torsiyon çubuklu süspansiyon kullanıyor.

 

Otomobilin hızlı bir direksiyon kremayeri var ve sürüşte ilk hissedilen özellik bu. Direksiyon çok iyi ağırlıklandırılmış ve hassas, bu nedenle kış lastikleriyle bile Mitsubishi'nin sürüşü kolay. Ateca gibi yolculuk düşük hızda da sert ancak yüksek hızlarda bu güçlü gövde kontrolü ve rahatlık anlamına geliyor. Otobanda da sürüş iyi.

Soğuk hava koşullarında arabamızın kullanımı elektronik kontrollü S-AWC dört tekerden çekiş ile iyileştirildi. Ralli üreticisi Lancer Evos'un kurulumlarının geliştirilmesi ile, tüm tekerleklere tork dağılımı maksimum yol tutuşu sağlıyor.

 

Yeni dört silindirli motor, sadece 1500 rpm'de hassas gaz kesme yanıtı için tasarlandı. Motor pürüzsüz ve kaliteli bir his veriyor. Motorun resmi rakamları henüz açıklanmadı ancak proje yöneticisi Hiroyuki Kagawa 120 bhp güç çıkışı ve 20 Nm tork ile gelebileceğini söylüyor.

 

Otomobildeki CVT şanzıman bir zayıflık gösteriyor. Şanzıman düşük hızlarda yedi "sanal" vites oranı arasında başarıyla geçiş yapıyor ancak hız yükselirse zorlanmaya başlıyor ve yanıt vermesi gecikebiliyor. Gazı saatte 50 km civarında tuttuğunuzda bir dalgalanma hissi de oluşabiliyor. Öte yandan, şanzımana daha fazla kalibrasyon yapılarak üretim modelinde bu sorunlar ortadan kaldırılabilir."

Sonuç

Test edilen prototip, yeni Mitsubishi'nin gerçek bir potansiyele sahip olduğunu gösteriyor. Kabin çarpıcı görünüyor ve detaylara önem verilmiş. Bu atak crossover firmanın başarılarını perçinleyebilir.

 

Mitsubishi'nin Juke rakibi de geliyor

Test edilen Eclipse prototipi, Mitsubishi'nin yeni SUV atağnın başlangıcı. Sıradaki aşama, eX konseptine dayanan ve 2019'da çıkacak bir Nissan Juke rakibi olacak.

 

Bu kompakt crossover, markanın elektrikli otomobillerdeki imajını güçlendirecek şekilde tasarlandı ve 250 km civarı sürüş mesafesi ile saf elektrikli güç aktarım mekanizmalarına sahip olacak. Bir yıl kadar sonra ise, 2016 Paris fuarındaki PHEV konseptinden esinlenen yeni bir Outlander gelecek. Ayrıca L200 pikap tabanlı Shogun Sport modelinin de bu yıl tanıtılması yönünde planlar var.

Son Güncelleme : 27 Ocak 2017

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo