VW Passat üretiminde duraksamalar

Ototeknikveri     26 Ocak 2017 12:06

Volkswagen, Passat'ın sedan ve station modellerine olan talebin daralması nedeniyle Almanya'nın en büyük fabrikalarından birinde üretimi planlanandan daha da uzun süre durduracağını açıkladı.

VW Passat üretiminde duraksamalar
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

VW Emden fabrikasında üretimi durdurmaya devam ediyor. VW'nin Kuzey Almanya'da, Emden'deki tesisinde Passat orta boy modelin üretimi bu ayın başlarında açıklanan durdurmalara ek olarak 16-17 Şubat ve 21 Şubat'ta da durdurulacak. VW, geçen hafta da 25 Ocak ve 3 Şubat arasında ve 20 Şubat'ta sekiz gün boyunca yaklaşık 9 binkişiyi çalıştıran Emden tesisini kapatacağını söylemişti. Şirket sözcüsü, "İngiltere, Türkiye ve Rusya'da sorun yaşıyoruz. Passat'a olan talep azalıyor, Paskalya'ya kadar daha fazla kapatma olabilir. Kimse dünyada ne gibi gelişmeler olacağını bilmiyor." dedi. Alman haber ajansı Deutsche Presse-Agentur, fabrikada üretimin Salı günü erken saatlerde durduğunu bildirdi.

 

Emden'deki fabrika, yaz aylarında da tedarikçilerle yapılan anlaşmalarda ortaya çıkan sorunlar yüzünden üretimde aksaklık yaşamış, bir süre kapalı kalmıştı. Avrupa'nın en büyük otomobil nakliye limanlarından birinin yakınındaki fabrika, Ekim ayında CC sedan otomobilin üretimini kestiğinden ve yerine gelecek model Arteon'un montajını henüz gerçekleştirmediğinden, özellikle Passat için talepte düşüş yaşadı.

Son Güncelleme : 27 Ocak 2017

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo