Yeni Honda Civic Hatchback yollarda, işte tüm detaylar

Ototeknikveri     27 Ocak 2017 04:13

2017 Honda Civic hatchback, geliştirilmiş kullanım kolaylığı ve konforlu kabini, yeni motorları, kabin içi teknolojileri ve dinamik performans ile yakıt verimliliğini birleştiren özellikleri ile yollara çıkıyor.

Yeni Honda Civic Hatchback yollarda, işte tüm detaylar
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Honda Civic beş kapılı hatchback onuncu nesile ulaştı. Yeni Civic, dinamik 2017 modeli ile C segmentinde ileriye doğru atılmış ciddi bir adım teşkil ediyor. Civic Avrupa’da Honda için çekirdek bir model ve bölgede firmanın güçlü satışlarının, ayrıca üretim tarihinin kalbini oluşturuyor. Pek çok Avrupalı müşteri için Civic Honda markası ile eş anlamlı ve geliştirme ekibi bu önemli model için dinamik bir yeniden canlandırma hedefledi. Bunun için gövde konstrüksiyonu, taşıt aerodinamikleri ve şasi tasarımı bakımından yeni yaklaşımlar gerekti. 40 yıllık bir mirasa sahip otomobil “tüm insanlar için bir otomobil, dünya için bir otomobil” sloganı ile özetlenen orijinal Civic konseptine sadık kalıyor. Özgün tasarım, sportif stil ve esnek kullanım kolaylığı biraraya gelerek mükemmel sürüş dinamikleri ile tamamlanmış.

 

Anlamlı siluet Civic’in sportif karakterini güçlü şekilde yansıtıyor. Tüm seleflerinden daha geniş, daha uzun ve daha alçak yeni Civic kısa sarkıntılara ve aerodinamik verimliliğini vurgulayan gergin çizgilere sahip. Keskin ve agresif ön yüz, vurgulanmış tekerlek bombeleri, oyuntulu ön ve arka hava girişleri Civic’in spor karakterine işaret ediyor.

Yeni Civic’in mühendisliği kıvrak ve tatmin edici dinamikler için tamamen baştan ele alınmış. Hafif, dayanıklı kaporta – inovatif mühendisliğin ve inşa tekniklerinin ürünü – alçak ağırlık merkezini tamamlıyor, yeni gelişmiş süspansiyon sistemi ise sürükleyici ve keyifli bir sürüş deneyimine karkı sağlıyor.

 

Yeni Civic iki yeni VTEC TURBO benzinli motorla, manuel şanzımanın yanı sıra 7 sanal/değişken vitesli CVT şanzımanla geliyor. Motorlar güçlü, sürükleyici ve verimli bir sürüş deneyimi için özel tasarlanmış.

 

Tamamen yenilenmiş iç kabin düzenli, göz yormayan bir yerleşime sahip ve yeni teknolojiler, sıradışı kalite, üst düzey materyaller, sürücüye otomobil ile daha yakından bağlantı hissi veren alçak oturma pozisyonu ile geliyor. Honda’nın multimedya ve bağlanabilirlik sistemi Honda Connect, Apple CarPlay ve Android Auto entegrasyonu sağlıyor.

Honda Sensing ileri seviye güvenlik ve sürüş yardımı teknolojileri paketi yeni Civic’in sınıfının en güvenli otomobili olmasını sağlıyor.

 

Yeni Civic hatchback Avrupa’da Honda’nın İngiltere fabrikasında üretilecek ve tüm dünyaya ihraç edilecek. Yeni Civic’te biraraya gelen konseptler, yaklaşım ve teknolojiler, Honda’nın sportif ve gelişmiş bir marka olarak pozisyonunu güçlendiriyor. Bunlar ayrıca markanın Avrupa’ya ve kompakt segmentine bağlılığını yeniden gösteriyor.

 

Dış cephe tasarımında yeni, özgün ve sportif yaklaşım

Yeni Civic hatchback şık bir siluete sahip, Honda’nın sportif ve güçlü bir karakter taşıyan yeni ve özgün tasarım anlayışını yansıtıyor. Keskin çizgiler segmentin en kapsamlı aerodinamik boyutlandırması ile tamamlanmış, bunun bir parçası olarak kaporta altı tamamen panel kaplamalı.

 

Yeni hatchback öncekinden 30 mm daha geniş, 130 mm daha uzun ve şık bir çatı çizgisi oluşturacak şekilde 20 mm daha alçak. Bu cömert boyutlar özgün tasarım ve sportif stil ile birleşiyor, aynı zamanda mükemmel dinamikler ve daha geniş iç kabin alanı sunuluyor.

 

Yeni daha büyük ve geniş tekerlekler ve lastikler otomobilin duruşunu vurguluyor, uzun aks aralığı, kısa sarkıntılar ve geniş iç kabin dış cephenin dinamik hissini daha da pekiştiriyor. Sportif ve kaliteli tasarım detayları arasında kısa ön sarkıntı ve özgün hava girişleri de bulunuyor. Sonuç, Honda’nın aile yüzünün markası imzası niteliğindeki Honda farlar ile keskin, agresif ve modern bir yorumu.

 

Donanım seviyesine göre, ince, yüksek teknolojili ön far demetleri LED ya da projektör halojen lambalar ile geliyor. Tüm modeller far demetlerinin dış kenarlarında şerit şeklinde LED gündüz sürüş ışıklarına sahip. Şık ve geniş kaporta kontur çizgileri otomobilin yanlarında da devam ediyor. Ön ve arka kapı tutacaklarını bölen dövme çizgi özgün C şekilli LED arka lambalarda sonlanıyor.

 

Arka tamponun keskin kırışıklıkları ve oyuntulu hava çıkışları dramatik ve sportif bir görünümü tamamlıyor. Yeni Civic’te şık, sofistike dinamizm özgün ve modern dış cephe ile birleşiyor.

 

Yeni renk ve kişiselleştirme seçenekleri

Yeni Civic yedi farklı dış cephe boyası seçeneğine sahip: düz Ralli Kırmızısı (Rally Red), metalik Ay Grisi (Lunar Silver), Parlak Metal (Polished Metal) ve Parlak Mavi (Brilliant Blue), sedefli Beyaz Orkide (White Orchid), Kristal Siyah (Crystal Black) ve Sonik Gri (Sonic Grey).

 

1.5 litre VTEC Turbo motoru seçenler “Sport”, “Sport Plus” ya da “Prestige” donanım seviyelerini tercih edebilecekler. Bunların her birinin kendine özel dış cephe dokunuşları var. Sport ve Sport Plus donanım seviyelerinde ön ve arka spoyler daha vurgulu, yan etek süslemesi ve özel 17 inç alaşım jant tasarımı sunuluyor. LED farlar ve ön sis lambaları, ayrıca arka kısımda ortaya konumlandırılmış krom finişli ikili egzoz boruları da bu donanım seviyelerindeki ek özelliklerden.

 

Prestige donanım seviyesinde krom ön panjur finişi, krom kapı tutacakları ve krom yan pencere çevreleri otomobile daha lüks bir hava katıyor.

 

Sınıfının aerodinamik lideri

Civic’in geliştirme ekibi kompakt sınıfının aerodinamik bakımdan en verimli kaportasını geliştirmek için çalışmış. Otomobilde düşük aerodinamik direnç ile yüksek hız stabilitesi dengelenmiş. Bu da otomobilin üstünde ve altında hava akışının dikkatli yönetimi ile başarılmış.

 

Honda’nın kendi bünyesindeki test verilerine göre, otomobilin hava sürtünme ve ön bölge katsayısı ve (CdA) önceki nesile göre %3 geliştirilmiş ve sınıfının en iyi seviyesine çekilmiş.

 

Tepeden tırnağa yenilenen platformu ile Honda Civic sürükleyici ve dinamik bir sürüş deneyimi sunuyor

Yeni Civic Honda’nın tarihindeki en büyük tek model geliştirme programının sonucu ve tüm nesiller içinde en akıcı ve eğlenceli sürüş deneyimini sunuyor.

Yeni Civic’in hedeflediği global piyasalardaki müşterilerin üstün kalite standartları ve dinamik performans beklentisini bilen Civic geliştirme ekibi, Honda’nın bugüne kadarki en büyük tek model mühendislik programını yürüttü. Amaç Civic’in sportif sürüş karakterini özünü koruyarak yenilemekti. Platform geliştirmesinin en erken aşamasından itibaren mühendislik ekibi lüks markalara ait olanlar dahil dünyanın en iyi kompakt otomobillerini temel aldı. Bu değerlendirme aşamasında yeni Civic’in biniş, yol tutuş, NVH (gürültü, titreşim, sertlik seviyeleri), iç kabin ve genel kalitesi belirlendi.

 

İddialı mühendislik programına rağmen yeni Civic hala maliyet, yakıt verimliliği ve üretilebilirlik bakımından ulaşılabilir bir otomobil olma konumunu ve “tüm insanlar için bir otomobil, dünya için bir otomobil” sloganının gerekliliklerini koruyor. Bunu başarmak için de kaporta inşası, aerodinamikler, güç aktarım mekanizmaları ve şasi tasarımı için geliştirme sürecinde yeni yaklaşımlar kullanıldı.

 

Adaptif amortisör sistemi

Üst donanım seviyelerinde gelişmiş dört noktalı adaptif amortisör sistemi sunuluyor. Bu sistem ilk kez 2014 Civic Tourer’de kullanılmıştı.

 

Sistem sürücüye sürüş koşullarına göre iki farklı amortisör gücü modu seçme imkanı veriyor. Bu sayede otomobil otoban koşullarında konforlu kalırken, yüksek performansa ihtiyaç duyulduğunda da kıvrak ve sağlam bir sürüş elde edilebiliyor. Sistemde iki ayar var; normal ve dinamik. Her iki ayar da stabiliteyi ve konforu farklı yük ve sürüş koşullarında iyileştirmek için tasarlanmış. Bir elektronik kontrol ünitesi sensörlerden alınan verilerle gövde hareketini hesaplıyor ve ardından her bir amortisördeki solenoid valfi kontrol ederek yağ akışını düzenliyor ve böylece amortisör gücünü de ayarlıyor.

 

Yeni monokok platform

Yeni platformun tasarımı, materyal seçimi, mühendislik süreci ve orijinal üretim teknikleri daha hafif ve sağlam yapının yaratılmasında etkili oldu.

 

Yeni Civic öncekinden 16 kg daha hafif, burulma direnci ise %52 daha fazla. Öne çıkan platform tasarım özellikleri arasında bütün kabin alanını çevreleyen ön ve arka bölme paneli halkaları da var. Platformun sağlamlığına düşük hassasiyetli ön zemin yapısı, motor bloğu önündeki ve A ve B sütunları arasındaki çapraz kollar da katkı sağlıyor.

 

Bir inovasyon da kaportanın montaj işleminde yapılarak yüksek verimlilikli birleştirme teknolojisi kullanılmış. Önce iç çerçeve monte edilmiş, arkasından dış çerçeve, en son da birleşim yerleri. Geleneksel şasi ve karoser montaj işleminde ise aslında önce dış, daha sonra iç çerçeve birleştiriliyor. Bu yeni üretim teknolojisi kaportanın sağlamlığını büyük ölçüde artırıyor.

 

Yine dayanıklılığı arttırmak için, kısa adımlı kaynakla nokta kaynakları monokok gövdenin kritik bölgelerinde 20 mm aralıklarla yerleştiriliyor. Geleneksel sistemde bu aralık 40 – 45 mm oluyor.

 

Bu tasarım, mühendislik ve üretim inovasyonları kaportanın global bükülme direncini önceki nesile göre %65 arttırıyor. Burulma direncinde de %41 artış sağlanıyor. Bu sayede süspansiyon daha iyi biniş ve yol tutuş performansı için ayarlanabiliyor.

 

Kalitede sınıf lideri

Yeni Civic’in platform mühendisliği ve dış cephe tasarımı sınıf lideri iç kabin sessizliği ve gürültü, titreşim, sertlik değerleri bakımından üstün kalite sağlıyor. Titreşim, gürültü ve sertlikteki azalma üretim teknikleri, kaporta yapısı ve yalıtım ile elde edilmiş. Çeşitli stratejilerle motor sesi kaynağında azaltılmış.

 

Yol gürültüsünü azaltmak için, yeni Civic’in motor kompartmanı, arka tekerlek yuvaları ve zemin altında ses izolasyon materyalleri kullanılmış. Konsol iç ve dış panelleri ile kabin zeminindeki halıda kullanılan materyaller de ses geçirmez özellikte.

 

Artırılan kalite sayesinde yeni Civic daha sessiz, daha huzur verici, sürücünün dikkatini dağıtmayan ve yola odaklanmasını sağlayan, konforlu bir kabine sahip.

 

Yeni 1.0 litre ve 1.5 litre VTEC TURBO benzinli motorlar. Dinamik performans, sınıf lideri çıkış gücü

Yeni Civic hatchback Avrupa’da Honda’nın 1.0 litre üç silindirli ve 1.5 litre dört silindirli benzinli turboşarjlı motorlarının sunulduğu ilk model. Honda’nın mühendislik mirası sektördeki en yüksek performanslı motorlardan bazılarını kapsıyor, yeni VTEC TURBO motorlar da öncelikle yeni Civic’in hayat dolu, sportif karakterini destekleyen dinamik performans vermek üzere tasarlanmış. Bu motorlar aynı zamanda iyi yakıt ekonomisi ve verimlilik değerlerine sahip. Her iki motor da yeni tasarlanmış altı kademe manuel vites ya da CVT otomatik vitesle çalışıyor.

 

Üç silindirli 1.0 litre VTEC TURBO benzinli motor düşük ve orta motor hızlarında daha fazla tork ile günlük sürüşte ciddi gelişme sağlıyor. Altı kademe manuel vitesle 2250 rpm’de maksimum 200 Nm tork, CVT ile 1700 rpm – 4500 rpm arası 180 Nm tork alınabiliyor. Maksimum çıkış gücü ise 5500 rpm’de 129 PS (95 kW).

 

Daha büyük dört silindirli 1.5 litre VTEC TURBO benzinli motor, önceki Civic’in 1.8 litre VTEC motoruna kıyasla, güç ve tork bakımından daha iyi performans sağlıyor. Maksimum güç 5500 rpm’de 182 PS (134 kW) (CVT ile 6000 rpm). Altı kademe manuel vites ile 240 Nm maksimum tork 1900 rpm – 5000 rpm arası elde edilebiliyor. CVT ile, 1700 rpm ve 5500 rpm arasında 220 Nm alınabiliyor.

 

Yeni altı ileri vitesli manuel şanzıman

Yeniden mühendisliği yapılan altı vitesli manuel şanzıman özellikle yeni sportif benzinli motorlarla tekerleklere güç aktarımını mümkün olan en etkin seviyeye çekmek için tasarlanmış. Şanzıman yeni ve daha güçlü bir çerçeve içine alınmış, böylece VTEC Turbo motorların yüksek güç çıkışlarına karşı dayanıklı olması sağlanmış.

 

Kusursuz ve hassas vites geçişleri ve geniş vites oranları ile yeni şanzıman performanstan ödün vermeden daha çevre dostu ve yakıt tasarruflu.

 

VTEC Turbo için tasarlanan CVT şanzıman

7 sanal/değişken vitesli CVT otomatik şanzıman özellikle yeni VTEC Turbo motorlar için tasarlandı. Şanzıman iki yıllık bir geliştirme programının sonucu. Bu süreçte yoğun şehir trafiği, taşra yolları ve yüksek hızlı otobanlar gibi çok çeşitli sürüş senaryoları denendi. CVT şanzıman direksiyon üzerinden de kontrol edilebiliyor ve hem otomatik hem manuel modda sürücüye daha fazla kontrol imkanı veriyor. Şanzımanda tork konvertörü teknolojisi de bulunuyor.

 

CVT şanzımanla, 1.0 litre VTEC Turbo motor benzer performans sunduğu rakiplerinden çok daha verimli çalışıyor. Ayrıca motor daha önceki 1.8 litre beş vitesli otomatik Civic’in hızlanma performansını da geride bırakıyor. 1.5 litre VTEC Turbo motorun CVT şanzımanla performansı da Honda mühendisleri tarafından sınıf lideri olarak değerlendirildi. Yakıt verimliliğinde de bu motor ve şanzıman kombinasyonu en iyiler arasında.

 

Pratik kullanım ve sınıfında lider genişlikte iç kabin

Yeni Civic modelin pratiklik ve rakipsiz yolcu ve kargo alanı anlamında modelin saygınlığını sürdürmeye devam ediyor. Yüksek kalite materyaller, basit ve sofistike tasarım teması ve yeni dijital kontrol paneli taze ve lüks bir iç kabin ambiyansı oluşturuyor.

 

Daha uzun ve geniş platform ve 30 mm daha uzun aks aralığı sayesinde, yolcular daha iyi görüş ve lüksün tadını çıkartabilecekleri daha geniş alandan faydalanabiliyor.

 

Sürüş pozisyonu öncekinden 35 mm daha alçak, böylece sürücü ve ön yolcu için daha güvenli ve korunaklı bir his yaratılmış. Ön kısımda bir derecelik açı değişikliği ile görünürlük iyileştirilmiş, A sütununun genişliği de 9 mm daraltılarak sınıfının en iyi 84.3 derece görüş açısı elde edilmiş. Bu ayrıca kabine açık ve havadar bir his veriyor.

Ön omuz boşluğu 100 mm yükseltilmiş ve ön koltuklar arasındaki boşluk 30 mm arttırılmış. Arka koltuk omuz boşluğu ise 200 mm arttırılırken, arkadaki yolcular 95 mm bacak boşluğundan ve 45 mm diz boşluğundan faydalanabiliyor. Arka yolcuların konforu ayarlanabilir koltuk minderleri ile arttırılmış, giriş ve çıkış da artık tüm yolcular için çok daha kolay.

 

Kabindeki hafif, havadar his geniş açılabilir panoramik tavanla daha da artıyor. Bu tavan tipi üst donanım seviyelerinde sunuluyor.

 

Sınıf lideri bagaj kapasitesi ve esnek kullanım

Bagaj kapasitesi 478 litre ile sınıfta lider konumunu koruyor, erişim kolaylığı ve esneklik de yine üst düzeyde. Arka koltuklar 60:40 oranında katlanabiliyor, düşük eşik yüksekliği ve geniş bagaj açıklığı (1200 mm) düz bagaj zemini ile birlikte ağır, geniş ve uzun yüklerin yüklenmesini kolaylaştırıyor. Gizli zemin altı bölmesi güvenli bir depolama alanı daha sağlıyor (Sport modelleri hariç).

 

Kaliteli ve lüks iç tasarım

Yeni iç kabin kompakt sınıfında en konforlu ve sofistike kabini sunma hedefiyle tasarlanmış, dış cephenin keskin ve şık görünümünü modern, şık ve basit bir estetikle tamamlıyor. Bu da genişlik ve uzunluk hissini pekiştiren yatay çizgilerle başarılmış.

 

Sofistike, lüks bir ambiyans yüksek kaliteli materyallerle kabine hakim. Tek parça, yumuşak dokunuşlu ve dekoratif dikişli kontrol paneli ve lüks kumaş koltuk döşemeleri özellikle dikkat çekiyor.

Teknoloji merkezi’ konsol

Orta konsol piyano siyahı renginde ve “teknoloji merkezi” temasını takip etmek üzere tasarlanmış.

 

Vites kolunun önündeki alt kısım özellikle kişisel elektronik cihazlar (telefon, tablet vb.) düşünülerek iki kademeli bir depolama tablası olarak tasarlanmış. Ön tabla depolanan cihazlara kolay erişim sağlıyor, ayrıca bazı donanım seviyelerinde kablosuz akıllı telefon şarj pedi ile geliyor. Orta konsoldaki bir delik ikinci tabladan ön çekmeceye kablo geçirilebilmesini sağlıyor, böylece ikinci tabladaki cihazlar da şarj edilebiliyor ya da birbirine bağlanabiliyor. LED aydınlatma gece bu alanın kullanımını kolaylaştırıyor.

 

Konsoldaki depolama alanının üzerinde, kontrast gümüş renkte bir panel basit ve sade havalandırma kontrollerini barındırıyor, tavandaki LED aydınlatma ise ambiyansa daha da lüks bir hava katıyor.

Orta konsolun en üzerinde 7 inç Honda Connect renkli dokunmatik ekran bulunuyor. Multimedya ve klima kontrol fonksiyonları için bir dokunmatik cihaz olmasının yanı sıra, ektan üst donanım seviyelerinde arka kamera ile de entegre oluyor.

 

Sürücünün önünde, tamamen yeni bir kontrol paneli tasarımı netlik ve sezgisel kolay kullanım sağlıyor. Yeni 7 inç renkli TFT-LCD sürücü bilgilendirme arayüzü (DII) ekranı kontrol panelinin büyük kısmını oluşturuyor. Burada büyük bir dijital takometre ve hızölçer de yer alıyor. DII ekran ile entegre büyük bir alanda sürücü navigasyon yönergeleri, SMS ve eposta metni görünümü (sesle aktive olan yanıtlarla tamamlanmış), ses dosyası bilgisi, akıllı telefon kişi listesi, yolculuk bilgileri ve taşıt bakım bilgileri gibi farklı multimedya ekranları arasında geçiş yapabiliyor.

 

Bu birincil ekran soğutucu ısısı ve yakıt seviyesi göstergeleri ile çevrelenmiş, bunlar da yine TFT LCD ekranlar üzerinde. Tüm ekranlar yüksek kontrastlı, kolay okunur ve modern yazı tipine sahip. Sürücü otomobile girerken ekran aydınlanarak sofistike ve sıcak bir atmosfer yaratıyor.

 

Direksiyonun sol kolu üzerinde yer alan kontoller ile DII ekranındaki seçimler ve ileri geri kaydırmalar yapılabiliyor. Sürücü bu kontroller ile DII modları arasında geçiş yapabiliyor, ayarları uygulayabiliyor, alfabetik aramalar yapabiliyor ya da DII üzerinde gösterilecek bilgiyi seçebiliyor. Yine sol kısımda entegre Bluetooth®3 HandsFreeLink® telefon kontrolleri bulunuyor. Direksiyondaki kontroller ve sürücünün göz hizasındaki DII ekran sayesinde sürücü gözünü yoldan ayırmadan ve dikkati dağılmadan herşeyi kontrol edebiliyor.

 

Yeni nesil Honda Connect gelişmiş, sezgisel ve bağlantılı multimedya sunuyor

Yeni Civic Honda’nın multimedya ve bağlanabilirlik sisteminin ikinci nesli ile geliyor. Sistem gelişmiş sezgisel kullanım ve Apple CarPlay® ve Android Auto destekli tam akıllı telefon entegrasyonu sağlıyor.

 

Apple CarPlay ile entegrasyon Honda Connect’in artık iPhone fonksiyonelliğini sürüş deneyimine yansıtabilmesi anlamına geliyor. Bunun için iPhone arayüzü yeni Civic’in ekranından kullanılabiliyor. Sürücüler yönergeleri alabiliyor, çağrı yapabiliyor, mesaj gönderip alabiliyor ve dokunmatik ekrandan müzik dinleyebiliyor ya da Apple’ın Siri özelliğini kullanarak bu fonksiyonlara erişim için sesli komutlar verebiliyor. CarPlay’de desteklenen uygulamalar şöyle: Telefon, Mesajlar, Haritalar, Müzik ve diğer üçüncü parti yazılımlar bulunuyor. CarPlay iOS 8 ve üzeri ya da iPhone 5 ve üzeri ile uyumlu.

Android Auto ise sürücülere Android telefonlarını kullanmak için basit, sezgisel bir yol sunuyor. Kullanıcılar dokunmatik kontroller ya da sesli komutlarla dikkatlerini yoldan ayırmadan bu özellikleri kullanabiliyor. Android Auto, Android 5 ve üzeri ile uyumlu. Desteklenen uygulamalar arasında Google Haritalar, Google Now, mesajlaşma, müzik ve çok sayıda popülr uygulama bulunuyor.

 

Honda Connect opsiyonel Garmin uydu navigasyon ile birlikte satın alınabiiyor. Sistemde önceden yüklü haritalar, fotoğraf gerçekliğinde kavşak görüntüleri, şerit rehberliği, gerçek zamanlı trafik bilgisi, 3B bina ve arazi görünümleri ve Eco Routing özellikleri yer alıyor. Harita güncellemeleri beş yıl boyunca ücretsiz alınabilecek.

 

Ses sistemi seçenekleri ise donanım seviyesine göre değişiyor ve dört hoparlörlü 160 watt ses sisteminden sekiz hoparlörlü 180 watt sisteme hatta 11 hoparlörlü 465 watt ses sistemine kadar çeşitlilik gösteriyor.

 

Honda SENSING ile yeni Civic sınıfının en güvenli otomobillerinden birisi

Yeni Civic sınıf lideri güvenlik performansı için tasarlandı. Geliştirme ekibinin sınıf lideri kaporta dayanıklılığı yaratmaktaki başarısı kapsamlı aktif güvenlik teknolojileri paketi ile birlikte yeni Civic’i Euro NCAP testlerinde en iyi notlara taşıyor.

 

Honda’nın “Herkes İçin Güvenlik” felsefesi ile uyumlu olarak, aynı pasif ve aktif güvenlik sistemleri yeni Civic’in tüm donanım seviyelerinde sunuluyor.

 

Honda Sensing aktif güvenlik ve sürüş yardımı teknolojileri paketi tüm yeni Civic serisinde mevcut. Honda Sensing sınıfının en kapsamlı güvelik paketi. Paketteki güvenlik teknolojileri için radar ve kamera bilgilerinin bir kombinasyonu, ayrıca bir dizi sensör kullanılıyor.

 

Honda Sensing teknolojileri arasında şunlar yer alıyor:

Collision Mitigation Braking System (kaza hafifletme freni): Öndeki bir taşıtla çarpışmanın kaçınılmaz olduğu durumlarda sistem otomatik frenle otomobili durdurmaya yardımcı oluyor.

 

Lane Departure Warning (şeritten ayrılma uyarısı): Dönüş sinyali yakılmadan şeritten ayrılınırsa sistem uyarı veriyor.

 

Road Departure Mitigation (yoldan çıkma önleyici sistem): Ön cama monte kamera kullanılarak otomobilin yoldan çıkıp çıkmadığı kontrol ediliyor. Elektrik takviyeli direksiyonu kullanarak sistem otomobili şeritte tutmaya çalışıyor, bazı durumlarda fren yapıyor.

 

Lane Keeping Assist System (şerit koruma sistemi): Otomobilin şeritin tam ortasında kalmasına yardımcı oluyor, yol işaretlerini takip ediyor ve otomobili yolda tutmak için ufak direksiyon düzeltmeleri yapıyor.

 

Adaptive Cruise Control (uyumlanabilir seyir kontrolü): Sürücünün hızı ve öndeki araçla aradaki mesafeyi belirlemesini sağlıyor. Sistem bu hızı ve meafeyi muhafaza ediyor.

 

Traffic Sign Recognition (trafik işaretleri tanıma): İşaretler ve tabelalar tespit edilerek otomobilin ekranına aktarılıyor.

 

Intelligent Speed Assistance (akıllı hız asistanı): Sürücünün belirlediği hız ile yol işaretlerinde belirtilen hız karşılaştırılarak otomobilin hızı otomatik ayarlanıyor.

 

Intelligent Adaptive Cruise Control (akıllı uyumlanabilir seyir kontrolü): Çok şeritli otoyollarda diğer taşıtların araya girme ihtimalini öngörüyor ve bu durum gerçekleştiğinde tepki veriyor.

Yeni Civic’deki diğer güvenlik teknolojileri:

Blind Spot Information (kör nokta uyarısı): Radar teknolojisi kullanılarak sürücünün göremediği noktadaki taşıtlar tespit ediliyor ve uyarı veriliyor.

 

Cross Traffic Monitor (çapraz trafik takibi): Arka yan sensörler kullanılarak, geri geri giderken sürücü yaklaşan taşıtlar hakkında uyarılıyor.

 

Multi-angle rear view camera (çok açılı arka kamera): Ger çıkarken sürücüye yardımcı kamera. Normal 130 derece görünüm, geniş 180 derece görünüm ve kuşbakışı görünüm seçenekleri bulunuyor.

 

Yeni Civic’le birlikte standart olarak çekiş kontrollü taşıt stabilite asistanı (VSA®) da geliyor. Bu assitan ile, taşıt hızlanırken, fren yaparken, viraj alırken kontrol kapasitesi artıyor. Lastik basıncı izleme sistemi (TPMS) de yeni Civic’teki bir diğer yardımcı sistem.

 

Donanım seviyeleri

1.0 litre VTEC TURBO hatchback: S, Comfort, Elegance ve Executive.

 

1.5 litre VTEC TURBO hatchback: Sport, Sport Plus ve Prestige.

 

Black Line ve Orange Line stil paketleri: Siyah ya da portakal rengi çene spoyleri, yan etekler, arka difüzör ve ayna kapakları. Orange Line ile birlikte iç kabinde konsol boyunca portakal rengi aksanlar.

 

Bunların yanı sıra iç kabinde ambiyans aydınaltması sunan aydınlatma paketi, seyahat ve macera düşkünleri için ek aksesuarlar sağlayan kargo paketi ve koruma paketi, kablosuz telefon şarjı gibi ek özellikler sunan komünikasyon paketi ve 17 – 18 inç farklı jant seçenekleri de yeni Civic hatchback siparişine eklenebiliyor.

Son Güncelleme : 28 Ocak 2017

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo