YENİ MAKYAJLI AUDİ A8 RESMİ OLARAK TANITILDI

Ototeknikveri     22 Ağustos 2013 07:08

Kapsamlı makyaj operasyonu geçiren Audi\'nin lüks sedanı A8, gün yüzüne çıktı.

YENİ MAKYAJLI AUDİ A8 RESMİ OLARAK TANITILDI
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Lüks segmentte inovasyon lideri modellerden bir olan yeni A8, büyük yasına rağmen hafif karoseriyle ilgi çekiyor. Yeni A8'in giriş modeli olan 3.0 TFSI, dört tekerlekten çekiş sistemine de sahip olmasına rağmen sadece 1830 kg'lık boş ağırlığa sahip. Aracın neredeyse tamamı alüminyumdan imal edilen hafif karoseri ve 231 kg ağırlığa sahip ASF adı verilen uzay kafes sistemi bu başarının sırrı olarak açıklanabilir. 5.14 metre uzunluğu, 1.95 metre genişliği, 1.46 metre yüksekliği ve 2.99 metrelik aks mesafesine sahip standart A8'in birde aks mesafesi ve boyu 13 cm daha fazla olan A8 L adlı uzatılmış bir versiyonu daha bulunuyor. 
 
Makyaj ile birlikte daha dinamik bir dış görünüme kavuşan A8'in ön bölümünde tampon, far ve ızgara tasarımlarında farklılıklara gidilmiş. 25 adet bireysel ışık yayan diyotlardan oluşan Matrix led teknolojisine sahip farların yer aldığı ilk model olan Audi A8'in arka bölümdeki yenilikler ise yeni ledli stop farlar, yeni arka tampon, plakalığın üzerinde yer alan krom şerit olarak sıralanıyor. 21 inçe kadar jant seçeneklerini mevcut olduğu yeni A8'de beş yeni renk seçeneğide mevcut yedi renk arasına eklenmiş. İç mekanı da makyaj kapsamında ufak değişikliklerle güncellenen yeni A8'de gece görüş sistemi, head-up display ve şerit takip sistemi gibi donanımlarda sunulacak. Konfora yönelik olarak ise havalandırmalı ve masaj fonksiyonuna sahip ön koltukların yanında, elektrikli ayarlanabilir arka koltuklara da yer verilecek. 
 
 
Kasım ayında itibaren Almanya'da 74.500 Euro'dan başlayan fiyatlarla satışa sunulacak yeni A8'in resmi tanıtımı ise Frankfurt Otomobil Fuar'ında gerçekleştirilecek. Yeni A8 ilk etapta iki benzinli ve iki de dizel motorlarla satışa sunulacak. Tamamı öncüsüne göre daha güçlü olan motorlardan 310 hp güç üreten 3.0 litrelik TFSI ve 435 hp güç üreten 4.0 litrelik çift turbolu V8 benzinli cephesinde yer alırken, 258 hp güç üreten yüksek verimli 3.0 litrelik TDI ve 385 hp güç ile 850 Nm tork üreten 4.2 litrelik TDI A8'in dizel motor gamını oluşturacak. Öncüsüne gre daha performanslı hale gelen yeni A8'in 4.0 TFSI seçeneği dört tekerlekten çekiş sistemi ile 0'dan 100 km/s hıza 4.5 saniyede ulaşabilecek. Silindir kapatma fonksiyonu olan cylinder on demand (COD) sayesinde, düşük yüklerde 8 silindirden 4'ünü kapatarak ekonomi sağlayan benzinli motorların yanında, 3.0 TDI seçeneğinin 100 km'de ortalama 5.9 litrelik tüketim ve 155 gr/km'lik emisyon değeri dikkat çekiyor. Tamamı Euro 6 emisyon normlarını karşılayabilen motor gamında, uzun versiyon olan A8 L için, 6.3 litrelik bir W12 motor görev yapıyor. Audi A8 L W12 quattro adı verilen bu seçenek 500 hp gücü ve dört tekerlekten çekiş sistemi ile 11.7 litrelik bir tüketim ve 235 gr/km'lik emisyon değeri sunuyor. A8'in 4.0 TFSI seçeneğinin 100 km'deki ortalama 10.1 litrelik tüketim değerini fazla bulanlar için bir hibrid seçeneğe de yer verilecek yeni A8'in bu versiyonunda 2.0 litrelik TFSI benzinli motor ve bir elektrik motoru birarada görev yapacak. Toplamda üretilen 245 hp güç ve 480 Nm'lik torkun, modifiye edilen tiptronic şanzıman vasıtasyla ön tekerlekler üzerinden yere aktarılacağı yeni Audi A8 hybrid'de arka bölümde yer alacak lityum iyon bataryalar, sadece elektrikli olarak 100 km/s hıza ulaşılmasının yanında bu modda 3 km'lik kısa bir emisyonsuz sürüş imkanı da sunacak. Ortalama yakıt tüketim 6.3 litre olan hibrid A8'in emisyon değeri ise 147 gr/km olarak veriliyor.
 
Yeni A8'de hızlı ve sarsıntısız bir sürüş için sekiz oranlı otomatik olan tiptronic şanzımana yer veriliyor. Elektronik olarak kontrol edilen otomatik şanzımanın, quattro adı verilen sürekli dört tekerlekten çekiş sistemi ile uyumlu bir şekilde görev yaptığı yeni A8'de ayrıca opsiyon olarak, gerektiği durumlarda, arka tekerlekler arasındaki güç dağılımını sağlayan spor diferansiyel sunuluyor.
 
 

Son Güncelleme : 22 Ağustos 2013

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo