Yeni nesil Mercedes tasarım dili Aesthetics A konseptiyle tanıtıldı

Ototeknikveri     29 Ocak 2017 09:52

Mercedes-Benz A ve B Serisi modellerinin yeni nesilleri bu yeni konseptten stil öğelerine sahip olacak.

Yeni nesil Mercedes tasarım dili Aesthetics A konseptiyle tanıtıldı
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Mercedes-Benz yeni nesil kompakt otomobillerinin görünümlerini Aesthetics A konseptiyle tanıtıyor. Bu konseptten, gelecek üç yıl içinde markanın çıkartacağı sekiz modelin stillerinin oluşturulmasında faydalanılacak. Bugünkü A-Serisi ve B-Serisi’nin yerine gelecek modeller ile CLA, CLA Station ve yeni güncellenen GLA’nın yerine gelecek modeller de buna dahil olacak. Bugünkü modellerin ileri derecede oyuntulu ve kırışık çizgilere sahip stilinin yerine, yeni nesil Mercedes kompakt otomobiller sade yüzeyler ve dolgun formlar ile çok daha yumuşak bir görünüme sahip olacaklar. Yeni görünüm Mercedes’in bugünkü “Duyusal Saflık” tasarım diline kıyasla büyük bir ilerleme gösteriyor. Yeni stil ilk kez enine motorlu modellere de uygulanacak. Mercedes’in baş tasarımcısı Gorden Wagener konuyla ilgili şunları söylüyor: “Kırışıklıklar asgari düzeye indirildiğinde geriye kalan form ve gövde oluyor. Bu sadeliği uygulayacak cesaretimiz var. Duyusal yüzey tasarımıyla birlikte, yeni nesil kompakt seriler yeni bir tasarım çağını açma potansiyeline sahip”.

 

Yeni tasarım dilinde şu anki Mercedes modellerinin yan girinti çizgilerinden uzaklaşılacak. Yeni kompakt modellerde kalacak tek çizgi otomobilin görsel genişlik algısını artıran ve omuzları oluşturan kanat çizgileri olacak. Felsefedeki değişime rağmen, Wagener yeni serilerin arkadan çekişli görünümü koruyacağını, öte yandan önden çekişli ve dört çekişli modeller de sunulacağını belirtiyor.

 

Yeni A-Serisi ve kardeşlerinin form dili ve yüzeylerini yansıtmasının yanı sıra, Aesthetics A konsepti Panamericana ön panjur tasarımını da tanıtıyor. Ön panjur kompakt otomobillerin AMG versiyonlarında kullanılacak dikey çıtalara sahip.

 

Konseptin bir özelliği de markanın yeni dört kapılı sedan modelinin bazı ipuçlarını taşıması. Modelin sinyali Detroit Otomobil Fuarı’nda firmanın yönetim kurulu başkanı Dieter Zetsche tarafından verilmişti.

 

Mercedes-Benz’in MFA platformunun güncellenmiş bir versiyonunu kullanacak yeni A-Serisi sedan seriye eklenecek üç yeni kompakt otomobilden birisi. Bu model Audi A3 Sedan ve yeni BMW 1 Serisi Sedan gibi modellerle rekabet edecek.

 

Diğer yeni MFA temelli modeller arasında kompakt bir SUV de bulunuyor. Bu otomobil B-Serisi ile aynı aks aralığını paylaşacak ve yeni nesil GLA’nın üzerinde konumlanacak, böylece Audi Q3 ve BMW X1 ile doğrudan rekabet edecek.

Son Güncelleme : 30 Ocak 2017

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo