Yeni Kia Rio Avrupa'da piyasaya çıktı

Ototeknikveri     31 Ocak 2017 02:46

Kia Rio süpermini modelinin dördüncü nesli piyasaya çıktı. Yeni modelin İngiltere fiyatları ve detayları açıklandı.

Yeni Kia Rio Avrupa'da piyasaya çıktı
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Kia, tamamen yenilenen Rio modelini İngiltere pazarında sunmaya başladı. Yeni nesil Kia Rio sadece beş kapılı kaporta stili ile sunulacak ve yüksek dayanıklı çelik kullanımının artırılması sayesinde daha sağlam bir kaportaya sahip. Kia Rio’da ilk kez firmanın en yeni turboşarjlı 1.0 litre T-GDI benzinli motoru kullanılacak. Diğer seçenekler ise 1.25 litre ve 1.4 litre benzinli motorlar ve iki 1.4 litre CRDi dizel motorun iki versiyonu olacak. 1.0 litre T-GDI 99 hp ve 118 hp güç çıkışları ile sunuluyor. İlk motor 4.5 l/100 km yakıt tüketimi ve 102 gr/km CO2 emisyon değerlerine sahip. Daha güçlü versiyon ise 4.7 l/100 km yakıt tüketimi ve 107 gr/km CO2 emisyonu ile geliyor. En verimli versiyon ise giriş seviyesi dizel modeli olmaya devam ediyor. 76 hp 1.4 litre motor 3.5 l/100 km yakıt tüketimi ve 92 gr/km CO2 emisyonu ile dikkat çekiyor.

 

Kia süspansiyonu da revize ederek daha sağlam kaportadan faydalanmak için çok çalıştı. Daha sağlam ön dengeleme çubukları ve yükseltilmiş arka burulma çubuğu ile stabilite geliştirilirken, güncellenen yaylar ve amortisörler ile yeni direksiyon da daha iyi bir sürüş hissi veriyor.

 

Yeni Kia Rio segmentte Otonom Acil Durum Freni (AEB) ile gelen ilk model. Yeni modelin sürüş yardım sitemleri arasında Şeritten Ayrılma Uyarısı da yer alıyor. Her iki sistem de ikinci seviye modellerde (Grade 2) standart sunuluyor.

 

7 inç dokunmatik multimedya sistemi Android Auto, Apple Car Play ve hız radarı konumları, trafik güncellemeleri, hava durumu raporları, yerel ilgi çekici noktalar için arama motoru gibi özelliklerle birlikte TomTom’u da kapsayan Kia Connected Services ile geliyor.

 

Yeni Kia Rio’nun fiyatı 1.25 litre benzinli manuel Grade 1 donanım seviyesinde 11 bin 995 pound’dan başlayacak. Sınırlı sayıda üretilen First Edition modelinde ise fiyat 17 bin 445 pound’a kadar çıkacak. Bu model 1.0 litre T-GDi motordan güç alıyor, 17 inç alaşım jantlar, akıllı anahtarla giriş sistemi, paslanmaz çelik pedallar, siyah ve kırmızı suni deri döşeme ve LED arka lambalara sahip.

Son Güncelleme : 31 Ocak 2017

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo