Schaeffler 48 volt yarı hibrit sistemlerin dizellerin yerini alacağını öngörüyor

Ototeknikveri     31 Ocak 2017 04:38

Schaeffler, Continental ile birlikte CO2 emisyonlarını ve yakıt tüketimini azaltan bir 48 volt hibrit prototip geliştirdi.

Schaeffler 48 volt yarı hibrit sistemlerin dizellerin yerini alacağını öngörüyor
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Yeni kompakt otomobilde CO2 emisyonları kilometrede 85 gramın altına iniyor. Yarı hibrit sistemin bir versiyonu yeni Renault Scenic minivan ile zaten şu anda yollarda. Schaeffler Teknoloji Yöneticisi Peter Gutzmer 48 volt hibritlerin Avrupa’da dizelin yerini alarak baskın oyuncular olabileceğine inanıyor. Gutzmer son röportajında bunun nasıl meydana geleceğini açıkladı.

 

48 volt hibrit sistemde ne gibi bir potansiyel görüyorsunuz?

Bizce, yanmalı motorların geleceği 48 volt elektrikli sistem ve plug-in hibrit yüksek voltajlı çözümlerde. Otomobil üreticilerinin büyük çoğunluğu 48 volt hibrit sistemleri kullanmayı düşünmeli.

Neden?

Çünkü Avrupa ve diğer piyasalarda yeni CO2 filo ortalamalarını karşılamamız gerekiyor. Bunun için de enerjiyi geri kazanan güç aktarım organlarına ve gerek olmadığı zaman sık sık motoru kapatabilen sistemlere ihtiyacımız var.

 

Bu teknolojiye ilginin nasıl olacağın düşünüyorsunuz?

Önümüzdeki 10 yıl içinde 48 volt sistemlerin hibritlerin büyük kısmını oluşturacağını düşünüyorum. 48 volt sistemlerin Toyota’nın Prius gibi full hibritlerinin yerini de alabilme potansiyeli var. Cevaplanması gereken tek soru var: Nihayetinde maliyet hedeflerimize ulaşabilir miyiz? Henüz oraya gelmedik ancak yaklaştık.

 

Maliyet hedefinizin %10 - 20’si içinde misiniz?

Evet o aralıktayız.

 

Volkswagen Grubu’nun emisyon skandalı dizele zarar verdi ancak aynı zamanda 48 volt hibritlerin yakıt tüketimini düşürme potansiyeli hakkında insanların gözünü açtı mı?

Evet.

 

Dizeller Avrupa’da ciddi bir pazar payı kaybediyor mu?

İki yıl önce, müşteriler modern, optimize edilmiş benzinli motorlu bir 48 volt hibrit sistemin dizelin yerini alıp alamayacağını sormuşlardı. O zaman belki demiştim. Bugün buna çok daha fazla ihtimal veriyorum. Bu sistemler en azından bazı segmentlerde tamamen dizelin yerini alabilir çünkü emisyon standartlarını karşılayabilecek arıtma sistemlerine sahip dizeller üretmek çok yüksek maliyetli olacak. Bu yüzden işin bu kısmındayız. Benzinli motorlu 48 volt hibritlerde dizellerden daha fazla potansiyel görüyoruz. Öte yandan dizeli geliştirmek için çalışmaya da devam ediyoruz.

 

Continental ile geliştirdiğiniz ilk 48 volt hibrit sistem yeni Renault Scenic ve Grand Scenic dizelde kullanımda. Neden bir dizel ile başlandı?

48 volt hibrit sistemle dizellerin CO2 ve diğer emisyonlarını da düşürmek mümkün ancak bu durumda iki yüksek maliyetli seçeneği birarada kullanmış oluyorsunuz. Benzinli motorlu bir 48 volt hibrit tamamen dizel güç aktarma organlarından daha iyi emisyon sonuçları verecektir.

 

Şu anda eMobility departmanınız Schaeffler’in satışlarının %5’ini oluşturuyor. Gelecekte bu ne durumda olur?

Hibrit ve tam elektrikli otomobillerin 2020 ve sonrasında daha da yaygınlaşacağı bekleniyor. Bu taşıt tiplerindeki ürünlerimizin 2025 yılı itibariyle gelirlerimizde %30 ya da daha fazla paya sahip olacağını düşünüyoruz.

Son Güncelleme : 31 Ocak 2017

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo