Saab 9-3 henüz ölmedi

Ototeknikveri     31 Ocak 2017 05:05

NEVS Çin’de elektrikli otomobil üretimi için onay aldı. İlk siparişte Çinli Panda New Energy firmasına 150 bin 9-3 elektrikli sedan teslim edilecek.

Saab 9-3 henüz ölmedi
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

İsveç Ulusal Elektrikli Taşıtlar (National Electric Vehicle Sweden/NEVS), Çin Ulusal Kalkınma Reformu Komisyonu’ndan (NDRC) Tianjin’de elektrikli otomobil üretmek için onay aldı. Fabrika şu anda inşaat halinde ve yıl sonunda tamamen çalışır hale gelecek. Montaj tesisi yıllık 200 bin elektrikli otomobil üretim kapasitesine sahip olacak. NEV tarafından yayınlanan basın açıklamasında, firmanın yönetim kurulu başkanı Kai Johan Jiang şunları söyledi: “Elektrikli otomobil üretimi için aldığımız onaydan dolayı çok memnunum. Bu 70 yıllık Saab tarihini barındıran NEVS için çok önemli bir dönüm noktası. Vizyonumuzu gerçekleştirmek için bir sonraki adımı atabiliriz, daha sürdürülebilir bir gelecek için mobiliteyi şekillendireceğiz”. NEVS’in bir numaralı önceliği Panda New Energy firmasına 150 bin adet 9-3 elektrikli sedan otomobil üretip teslim etmek olacak. İki taraf arasında 2015 yılı Aralık ayında 12 milyar dolarlık bir anlaşma imzalandı. NEVS, Saab’ın haklarına sahip olmadığı için bu otomobillerde Saab logosu bulunamayacak.

 

NEVS, elektrikli otomobil üretme amacı ile, iflas eden Saab’ın varlıklarını 2012’de devralmıştı. Firmanın işleri ilk etapta planlandığı gibi gitmedi ancak şu anda tünelin ucunda bir ışık göründüğü söylenebilir. NEVS ayrıca 9-3’ün entelektüel mülkiyet haklarının kullanımı için Türkiye hükümeti ile de bir anlaşma yapmıştı.

 

NEVS’in üretime hazır 9-3 elektrikli sedan otomobili bu yıl içinde tanıtması bekleniyor. Otomobilin çıkışını takiben firma dünya çapında elektrikli otomobillerden ve mobilite hizmetlerinden oluşan bir portfolyo yaratmak istiyor. Bu gelecek modellerde Saab’ın geliştirdiği Phoenix platformu kullanılabilir. Bu platformun General Motors sonrası dönemde yeni bir otomobil ailesi için temel oluşturması planlanıyordu ancak firma iflas etti.

Son Güncelleme : 31 Ocak 2017

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo