Yeni 2017 SEAT Ibiza Özellikleri ve Detayları

Ototeknikveri     01 Şubat 2017 01:15

2017 SEAT Ibiza en yeni bağlantı, konfor ve güvenlik teknolojileriyle geliyor. Yeni kasa Seat Ibiza 2017 Haziran'da yollara çıkacak.

Yeni 2017 SEAT Ibiza Özellikleri ve Detayları
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Şimdiye kadarki en iyi Ibiza olan beşinci nesil şirketin ürün portföy yenilemesinde önemli bir adım. Dışarıdan daha kompakt görünen otomobilin iç kabini daha geniş. En yeni bağlantı, konfor ve güvenlik teknolojisi özelliklerine sahip model yenilikçi MQB A0 Platformu ile geliyor. Yeni SEAT Ibiza, en son teknoloji özellikleri, çarpıcı dinamikler ve iç mekanda ve konforda etkileyici bir gelişme ile piyasaya çıkmak üzere. İspanyol markasının en önemli modeli her zaman olduğu gibi aynı genç, işlevsel, sportif ve rahat ruhunu koruyarak tamamen yeni bir tasarıma geçti. Seat'ın özgün karakterini yansıtan yeni bir tasarımla, otomobil daha heyecan verici, vurgulanmış ve aerodinamik yüzeylere sahip ve daha şık ve sportif bir görünüm sunuyor. SEAT Ibiza'nın beşinci nesli, Cenevre Otomobili Fuarı'nda dünya prömiyerini yapacak ve Haziran 2017'de satışa çıkacak.

 

Yeni SEAT Ibiza, çok iddialı hedefler düşünülerek yaratılan tamamen yeni bir model. Otomobil güvenlik, tasarım, performans ve konfor konusunda büyük adımlar atıyor. Kalitedeki bu büyük ilerleme, yeni MQB A0 modüler platformu sayesinde sağlandı. Yeni SEAT Ibiza, bu platformu kullanan Volkswagen Grubu'nun ilk modeli ve bu SEAT'ın grup içindeki önemini vurguluyor. Yeni platform sayısız avantaj sunuyor.

 

1984'te ilk kez piyasaya çıkan Ibiza, SEAT'ın simgesi haline geldi. Bu otomobil markanın tarihinde en uzun zamandır ve en çok satılan modeli ve 5.4 milyonun üzerinde müşteriye ukaştı. Ibiza, SEAT'ın gelecekte şirketin başarısını devam ettirmekte güvendiği Leon ve Ateca ile birlikte üç temel direğinden birisi.

 

Daha kompakt, daha ferah, daha verimli

Yeni SEAT Ibiza iç mekan genişliğini etkileyici bir şekilde artırdı, ayrıca daha sağlam ve çok daha güvenli. Ekstra 87 mm ile çok daha geniş, önceki modelden iki mm daha kısa ve daha alçak. Her şeyden önce, otomobilin boyutlarındaki değişiklik, yola iyi tutunan güçlü bir otomobil imajı veriyor. Bunun anahtarı ise yeni MQB A0 platformu.

 

Tekerlek izi ön aksta 60 mm, arka aksta 48 mm, akslar arasındaki mesafe 2564 milimetre, bu da önceki nesile kıyasla 95 mm'lik bir artış. Sonuç, çok daha konforlu bir otomobil, geniş bir iç kabin. Örneğin, arka koltuklardaki bacak mesafesi 35 mm artarken, kafa mesafesi ön koltuklarda 24 mm, arkada 17 mm yükseldi. Koltuklar 42 mm daha geniş ve yeni Seat Ibiza bu alanda sınıfının en iyilerinden biri oldu. Bagaj kapasitesi de ayrıca 63 litreye kadar büyütülerek toplam kapasitesi 355 litreye çıkarıldı ve sınıfta en iyilerden birisi oldu. Yükleme yüksekliği de düşürülerek SEAT'ın tasarım ve işlevselliği birleştirmekteki başarısı bir kez daha kanıtlandı.

Yeni SEAT Ibiza'da bulunan tüm motorlar, Euro6 emisyon düzenlemesine uygun, uzun ömür, yüksek verimlilik ve düşük emisyon değerleri ile öne çıkıyor. Seçilebilecek üç alüminyum bloklu, benzinli motor var.

 

Birinci seçenek, 95 veya 115 PS'lik 3 silindirli 1.0 TSI. Bu motor ayrıca turbokompresör, ara soğutucu (intercooler) ve doğrudan enjeksiyon özelliklerine sahip. 2017 yılının sonlarında dört silindirli ve 150 PS güç çıkışı ile yeni bir 1.5 TSI motor da mevcut olacak. Verimli 1.6 TDI dizel motorlar 80, 95 ve 110 PS güç çıkışı seçenekleriyle gelecek. Son olarak, yeni MQB A0 platformu Ibiza'ya sıkıştırılmış doğalgaz (CNG) ile güç sağlayan 90 PS 1.0 TSI motoru da kazandırıyor. SEAT, bu sınıfta bu tip bir motor sunacak ilk üretici. Mevcut şanzıman seçenekleri, 95 PS ve altındaki motorlar için manuel 5 vitesli şanzıman ve daha güçlü motorlar için 6 vitesli şanzıman. Çift debriyajlı DSG 7 vitesli şanzıman, yeni SEAT Ibiza'daki seçeneklerden bir diğeri.

 

Aracın dinamik davranışı, sürüş kalitesi ve sürüş konforu, yeni MQB A0 platformunun yanı sıra % 30 daha yüksek burulma sağlamlığı sayesinde sıra dışı. Yeni SEAT Ibiza, sadece daha fonksiyonel olan 5 kapılı bir kaporta tipi ile sunulacak ancak yeni tasarım 3 kapılı modellerin sportif görünümünü sunuyor. Gürültü kontrolü, titreşim seviyesi ve sürüş sertliği açısından da yeni modelde önemli düzeyde gelişme var. Yeni SEAT Ibiza, daha lüks bir otomobil kalitesi sunuyor. Otomobil hem şehir içinde hem virajlı yollarda ya da uzun yolculuklarda çevik, verimli ve konforlu.

 

Dört donanım seviyesi ve en ileri teknoloji

Yeni SEAT Ibiza Reference (giriş seviyesi), Style, FR ve XCellence (en üst seviye) donanım seviyeleri ile geliyor.

 

FR donanım seviyesi en iyi performansın tadını çıkarmak için dinamik ve teknolojik ekipmanlarla birlikte geliyor. Özel tasarlanmış bileşenler arasında, arka difüzör, ön tampon, spor süspansiyon ve özel siyah dış cephe paketi bulunuyor.

 

XCellence donanım seviyesi ise, akıllı ve fonksiyonel ekipmanlarla birlikte daha sofistike ve ayırt edici bir tasarım arayan yeni müşterilere ulaşmayı amaçlıyor.

 

Her iki seviye de aynı fiyata sahip olacak ve farklı sürücü tiplerine en iyi seçenekleri sunacak şekilde tasarlanmış. FR, daha sportif bir otomobil arayan kullanıcılar için, XCellence ise konfor, şıklık ve teknoloji üzerine yoğunlaşıyor.

 

FR ve XCellence sürümleri için LED iç ortam aydınlatması kırmızı ve beyaz olmak üzere iki renkte sunuluyor. İç ve dış ışıklar için LED'ler enerji tasarrufu sağlarken daha yüksek kalitede aydınlatma sunuyor, böylece daha iyi yakıt ekonomisi elde ediliyor. Ibiza'daki full LED ışıklar (farlar, gösterge paneli, sinyaller ve arka sis lambaları) bu sınıfta yeni.

FR sürümü sert bir süspansiyon içeriyor ve sürücünün tercihlerine veya yol koşullarına uyum sağlamak için Normal ve Spor olmak üzere iki mod ayarı sunuyor. XCellence ise bu seçeneği daha sonraları daha yumuşak bir ayarla sunacak.

 

Yeni Ibiza'ya yerleştirilen sürüş yardım sistemleri, Leon ve Ateca'da halihazırda mevcut iken bu sınıfta oldukça sıradışı olan unsurları içeriyor. Yeni SEAT Ibiza'da Ön Bölge Yardımı, Trafik Sıkışıklığı Yardımı, Uyumlanabilir Hız Sabitleme Kontrolü, motor başlatma düğmesi bulunan Anahtarsız Giriş Sistemi, yeni nesil ön ve arka park sensörleri ve arka kamera bulunuyor. Cam panelli 8 inç dokunmatik ekran SEAT Ibiza'da ilk kez yer alıyor, iç kabindeki uyumdan ödün vermeden en iyi teknolojiyi sunuyor.

 

İç mekanda, yeni modelin en önemli özelliklerinden biri, GSM sinyal yükselticili kablosuz şarj aleti. Bağlanabilirlik açısından, Yeni Seat Ibiza üç seçenek sayesinde her an % 100 ağa bağlı: Apple Car Play, Android Auto ve Mirror Link. SEAT, internet bağlantılı otomobillerde bir öncü olmak ve bu alanda yeni mobilite çözümleri geliştirmekte kararlı. Yıkıcı değişimlerin yaşandığı bir ortamda, SEAT, şehir altyapıları, trafik sistemleri ve kentlerdeki araçların neden olduğu zorluklarla başa çıkmaya hevesli ve bu teknolojileri araçlarının çoğunda sunuyor.

 

Yeni SEAT Ibiza, insanların müzik dinleme biçimini değiştiren, yaşamlara enerji, duygu ve heyecanı getiren bir marka olan Beatsaudio ses sistemi ile ortaklık kuruyor. Yeni ses sistemi dijital sinyal işlemcisi (DSP), 7 adet en iyi kalite hoparlör ve 8 kanallı 300 W amplifikatör kullanıyor.

 

MQB AO Platformu

Volkswagen Grubu'nun en yeni teknolojisi MQB platformu, farklı modelleri, aynı segmentteki farklı gövde tiplerini ve farklı dingil mesafesi konfigürasyonlarını desteklediği için, daha yüksek imalat esnekliği ve uyumluluk sağlıyor. SEAT'ın son yıllardaki yatırımları ve Ar-Ge harcamalarının bir kısmı, Martorell fabrikasındaki 1. hattı yeni MQB A0 platformuna uyarlamak üzere kullanıldı. Bu sayede SEAT bu teknolojiyi kullanan Volkswagen grubunun ilk markası oldu.

 

Sıcak Şekillendirme teknolojisini kullanan parça sayısı arttı ve bu, ağırlığı azaltmaya ve sağlamlığı artırmaya, dolayısıyla performansı geliştirmeye ve verimliliğe katkıda bulunuyor. Özellikle yeni Ibiza için, 900 robot ve 4000'den fazla kaynak noktasının kullanımı, aracın sağlamlığını garanti ediyor. Lazer teknolojisi ile birlikte nokta kaynağı mükemmel sonuçlarla bileşenleri bir araya getiriyor. Böylece aşırı yapısal sağlamlığa sahip hafif bir gövde ortaya çıkıyor.

 

Tasarım: SEAT DNA'sındaki bir sonraki adım

SEAT markasının ana direği olarak önemi ve otuz yıldan fazla geçmişiyle Ibiza'nın 5. nesli, tasarım anlamında bir meydan okuma. Yeni nesil için yola çıkarken tasarım taze ve genç ama bir yandan da olgun ve dengeli olmalıydı. Mükemmel oranları, güçlü karakteri ve çevik görünümüyle yeni Ibiza bunu başarıyor. Karakteristik SEAT fırça darbeleri bir sonraki aşamaya taşındı ve SEAT DNA'sının evrimine katkı sağladı. Yeni arabaya göz attığınızda bunun SEAT'ın A0 kategorisinde şimdiye kadar ortaya çıkmış en iyi tasarımı olduğunu görüyorsunuz.

 

Otomobilin ön kısmında üçgen Full LED farlar ve ikonik gündüz sürüş ışığı grafikleri yeni SEAT'ı anında farkedilebilir kılıyor. Ön panjurdaki logo kaput üzerindeki iki karakter çizgisiyle vurgulanıyor. X şeklindeki tasarım, mükemmel bir dinamizm ve inanılmaz görsel istikrar sağlıyor.

 

Ön ve arka çıkıntılar çok kısa, bu da her bir köşedeki tekerleklerle birlikte otomobilin istikrarlı, dinamik ve sportif olmasını sağlıyor. Daha uzun aks mesafesi ve pencere grafikleri, yeni Ibiza'nın boyutunu vurgularken, alt kısma doğru görülen tipik SEAT özelliği kabartılar, arabaya daha etkileyici, üç boyutlu bir görünüm kazandırıyor. Üst yapı, keskin hatları ve pürüzsüz yüzeyleri birleştirerek güzelce şekillendirilmiş. Yeni jantlar, 18 inç'e kadar çıkıyor ve iki ton seçeneği ile zarif bir dokunuş sunuyor.

Aracın arka kısmı da Ibiza'ya özgü. Arka farlar arabanın çevresini sarıyor, arka kısımdaki orantılı ve iyi aerodinamik performans sunan kabartılarla etkileşiyor. Bagaj kapağının güçlü çizgileri ve tamponlar aracın geniş görünmesini sağlarken ve neredeyse yekpare bir biçim algısı yaratırken, arka reflektörler de arabayı yere yakınlaştırıyor gibi görünüyor. FR donanım seviyesi, arka tamponun her iki yanında yer alan egzoz uçları gibi sportif ayrıntılarla birlikte geliyor. XCellence ise şık krom detaylara sahip.

 

İç mekan açısından, şu an SEAT Leon ve Ateca'da olan tasarım takip edildi ancak buna yeni bir vizyon katıldı. Daha gergin, daha teknik ve hassas çizgiler ve daha hafif oranlar, daha şık bir görünüme ve daha fazla kalite algısına ulaşmak için biraraya getirildi. Otomobilin genç ve dinamik karakteri de korundu. Yapısal olarak, ergonomik performansı ve güvenliği artırmak için iç kısımdaki farklı işlev alanlarının montajında yatay oranlar üzerinde özellikle duruldu, yükseltilmiş konsol da buna bir örnek. Amaç, mükemmel oranlar ve daha geniş bir alan ve konfor hissi sağlamaktı.

Tüm kontroller ve araçlar, sürücünün etrafında ve sürücünün dikkatini yoldan ayırmasını önlemek için mümkün olan en yüksek konumda bulunuyor. Yeni Leon ve Ateca'da olduğu gibi, başlat düğmesi şanzımanın solundaki aynı yerde. Bu aynı zamanda kullanım kolaylığı için mümkün olan en yüksek konum. Yeni SEAT Ibiza sayısız kişiselleştirme seçeneğinin yanı sıra 8 inç dokunmatik ekran ve Full Link bağlantı sistemi gibi kabin içi teknolojilerle geliyor. Kokpit, hava kirliliğini önleyen bir hava filtresi ile korunuyor ve yolcuları her tür allerjenden izole ediyor.

 

Heyecan verici tasarım, dinamik davranış ve yüksek sürüş kalitesi, yolda inanılmaz istikrar ve güvenilirlik hissi, iç mekan kalitesi, kullanımı kolay teknolojiler ve gelişmiş iç mekan yeni SEAT Ibiza'da bir araya geliyor ve bunların iyi bir fiyata sunulması Ibiza'yı gerçekten çekici bir sçeenek yapıyor.

SEAT, İspanya'da otomobiller tasarlayan, geliştiren, üreten ve pazarlayan tek firma. Volkswagen Grubu'nun bir üyesi olan çokuluslu şirketin merkez ofisi Martorell'de (Barselona). Firma araçlarının % 80'inden fazlasını ihraç ediyor ve ürünleri 75'ten fazla ülkede bulunuyor. 2016'da SEAT, 2007 yılından bu yana en yüksek satış rakamına erişerek dünya çapında 410 bin 200 adet otomobil sattı.

 

SEAT üç üretim merkezinde - Barselona, El Prat de Llobregat ve Martorell'de - 14.000'den fazla çalışan istihdam ediyor ve buralarda çok başarılı Ibiza ve Leon otomobilleri üretiyor. Ek olarak, şirket Ateca ve Toledo'yu Çek Cumhuriyeti'nde, Alhambra'yı Portekiz'de ve Mii'yi Slovakya'da üretiyor.

Çokuluslu şirket, Ar-Ge alanında İspanya'nın en büyük yatırımcısı ve inovasyonlar geliştirmeye odaklanmış 1000 mühendisi bir araya getiren bir Teknik Merkez'e sahip. SEAT halihazırda kendi araçlarında en yeni bağlantı teknolojilerini sunuyor ve geleceğin mobilitesi için global dijitalleştirme sürecini başlatmış durumda.

Son Güncelleme : 02 Şubat 2017

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo