Nissan Qashqai 2017 Cenevre'ye makyajıyla geliyor

Ototeknikveri     02 Şubat 2017 05:24

Geçtiğimiz günlerde test esnasında casus fotoğrafçılara yakalanan Nissan Qashqai makyajlanmış güncel versiyonu ile 2017 Cenevre Otomobil Fuarı'nda boy gösterecek.

Nissan Qashqai 2017 Cenevre'ye makyajıyla geliyor
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Ülkemizde segmentinde en çok satan model olan Nissan Qashqai SUV, daha fazla teknoloji ve güncel bir görünüm ile bu yıl yenileniyor. Otomobil yaz aylarında satışa çıkmadan önce Mart ayında Cenevre Otomobil Fuarı'nda tanıtılacak. Görsel değişiklikler sınırlı kalırken, asıl ilerlemeler teknolojide olacak. Mevcut otomobilin zaten teknolojilerle dolu iç kabinine ileri seviye sürüş yardım sistemleri de eklenecek. Aracın yeni görünüşünün geçen yıl Cenevre'de gösterilen Qashqai Premium Concept'ten ilham alacağı düşünülüyor. Ön ve arka kısım hala kamuflajla gizlenirken, makyajın sadece tampon, farlar ve ön panjurda hafif değişikliklerden oluşması bekleniyor. Güncellemenin bir parçası olarak yarı otonom teknolojilere de yer verileceği Nissan yöneticileri tarafından doğrulandı.

 

2017 Qashqai, Piloted Drive versiyon 1.0 otonom sürüş teknolojisi ile donatılmış olacak. Sistem, otobanlarda ya da ana yollarda yavaş ilerleyen trafikte otonom sürüşe izin verecek. Teknolojinin yeteneklerini açıklayan gelişmiş ürün stratejisi yöneticisi Richard Candler "Sistem direksiyonu, freni ve hızlanmayı yönetebiliyor ve sık dur-kalk yapılan yoğun trafik için özellikle kullanışlı" dedi. Candler sistemin uygun fiyatlı olacağını da belirtti ve "100 bin euro'luk bir Nissan Qashqai yapmaya çalışmıyoruz. Fiyat erişilebilir olacak. Bu sistem zamanla Juke ve Micra'da da olacak ve bir Micra'nın fiyatını ikiye katlayamayız. Dolayısıyla makul bir fiyat belirleyeceğiz" dedi.

Şu an için Piloted Drive 1.0, Tesla'nın sistemi gibi sürücüsüz şerit değişikliklerine izin vermeyecek ancak Nissan önümüzdeki dört yıl içinde "çoklu şerit kontrolü" özelliğini de başlatacak. Candler sözlerine şunları da ekledi: "Bu teknoloji, Safety Shield ile aynı şekilde araçlarımızda yaygınlaşacak. Geçen yıl satılan araçların yüzde 50'sinde Safety Shield vardı. Piloted Drive da bu kadar yaygınlaşacak ve ABS ya da hava yastığı gibi otomobilin vazgeçilmez bir parçası haline gelecek".

 

Ford'un Vignale modelleriyle olduğu gibi, Nissan Premium Concept Qashqai de, karbon fiber eklentiler, 20 inç alaşım jantlar ve yeni bir ön panjur tasarımı gibi lüks tasarım ayrıntılarına sahip. Candler bu konuda "BMW ve Audi'den Qashqai'ye gelen insanları görüyoruz ve bu Premium konsepti için kilit bir motivasyon. Bununla birlikte, daha fazla teknoloji ve daha fazla premium özellik beklentisi var." diye konuştu.

 

Kıdemli Başkan Yardımcısı Colin Lawther ise şunları ekledi: "Şu anda satılan Qashqai otomobillerin yüzde ellisi üst donanım seviyelerinden. İnsanların yüzde 50'si en üst donanım seviyesi ile Qashqai'yi satın alıyor ve bunu kişiselleştiriyor. Henüz tam doygunluğa ulaşılmadı".

 

Yeni Nissan Qashqai'nin 2017 yazında Avrupa'da güncel modelin biraz üzerinde bir fiyatla satışa çıkması bekleniyor.

Son Güncelleme : 02 Şubat 2017

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo