Yeni Range Rover Velar coupe markanın SUV serisine katılacak

Ototeknikveri     02 Şubat 2017 06:10

Yeni Range Rover Velar coupe SUV, BMW X6 ve Mercedes GLC Coupe ile rekabet edecek. Otomobil test esnasında görüntülendi.

Yeni Range Rover Velar coupe markanın SUV serisine katılacak
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Land Rover, BMW X6 ve Mercedes GLE Coupe ile rekabet için yeni bir coupe SUV hazırlıyor. Range Rover Velar adını alacak model Ranger Rover serisinde çok satan Evoque ile tam boy Range Rover ve Range Rover Sport arasındaki boşluğu dolduracak. Gerçekten de seride 30 bin 600 pound fiyatla satılan Evoque ile 60 bin pound’luk dizel Range Rover Sport arasında bariz bir boşluk var. Öte yandan, Land Rover yeni coupe otomobili Range Rover Sport’a daha stil odaklı bir alternatif yaratmak için hazırlıyor ve benzer bir fiyatla sunacak gibi görünüyor. Casus fotoğrafçılar otomobili testlerde görüntüledi ve fotoğraflardan Velar’ın Sport’dan çok daha alçak bir tavan çizgisine sahip olacağı, sonuç olarak sürüş pozisyonunun da alçalacağı anlaşılıyor. Yeni modelin Land Rover’ın alüminyum yoğun mimarisini kullanacağı düşünülüyor. Bu mimari benzer boyuttaki Jaguar F-Pace’te de bulunuyor.

 

Land Rover kaynakları yorum yapmasa da modelin gelecek ay Cenevre Otomobil Fuarı’nda tanıtılacağı biliniyor. Temmuz 2016’dan tescil başvuruları firmanın Velar ismini kaydettirmeye çalıştığını gösteriyor. Bu isim en son 1969 ve 1970’te ilk Range Rover prototiplerinde kullanılmıştı. İsmi bir üretim modelinde yeniden kullanmak Range Rover ve Range Rover Sport’tan ayırt edilmesini sağlayacak, ayrıca Evoque gibi kendi başına bir marka haline gelmesine yardımcı olacak.

 

Prototiplerin plakaları üzerinde yapılan araştırma dört silindirli benzinli motorla sunulacağını ortaya çıkardı. Bu da dört silindirli Ingenium dizel motorların da altı silindirlilerle birlikte büyük ihtimalle motor seçenekleri arasında yer alacağı anlamına geliyor. 

Son Güncelleme : 02 Şubat 2017

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo