2017 Volkswagen Touareg yeni nesil X5 rakibi olacak

Ototeknikveri     06 Şubat 2017 09:20

Volkswagen’in yeni büyük SUV’si BMW X5’i ve Volvo XC90’ı hedef alıyor. Yeni model daha lüks bir iç kabin ve yeni stil ile gelecek.

2017 Volkswagen Touareg yeni nesil X5 rakibi olacak
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

2017 Volkswagen Touareg önümüzdeki bir yıl içinde çıkacak, daha lüks bir iç kabin ve küçük kardeşi Tiguan’dan esinlenilmiş bir tasarıma sahip olacak. Beş koltuklu SUV doğrudan Tiguan’ın üzerinde konumlanacak. Şu an piyasada bulunan Touareg 2011 yılından beri satışta. Model aynı zamanda gelecek yıl ABD ve Çin’de çıkacak Crossblue üretim modelinin de üzerinde konumlanacak. Fotoğraflarda görülen 2017 Touareg geliştirme otomobili daha önceki prototiplerden daha az kamuflajlanmış. Otomobilin LED aydınlatmaları ve daha köşeli tasarımı görülebiliyor. Otomobilin şekli daha büyük ve ABD odaklı bir model olan Atlas ile benzer ancak daha yuvarlak tekerlek yuvaları ve daha büyük bir ön panjura, ayrıca daha kısa aks aralığına sahip.

Touareg’in şık tasarımının Tiguan ve Atlas’tan etkilenmesi bekleniyor. Kamuflajın altında, geçen yıl Pekin’deki fuarda gösterilen konseptte olduğu gibi, yeni Touareg test otomobili hem ön hem de arka lambalarda yatay bir yapıya sahip gibi görünüyor. Bu konseptin kaputunun altında 381 hp güç çıkışı ve 699 Nm tork değerine sahip plug-in hibrit güç aktarım mekanizması bulunuyordu. Sistem tam elektrikli modda tek şarjla 80 km kadar gidebiliyor. Yakıt tüketimi ise en ekonomik modda 2.5 l/100 km.

 

Bunun gibi bir hibrit sistemin 2017 Touareg ile birlikte sunulması bekleniyor ancak motor serisinin büyük kısmını daha geleneksel dört silindir dizel ve benzinli motorlar oluşturacak. Şu anki otomobil ile olduğu gibi, yeni Touareg’in tüm versiyonları standart olarak dört çekişle gelecek.

Volkswagen yeni Touareg’in kabininin daha lüks olması için sıkı çalışıyor. 2018 BMW X5 ve Volvo XC90 ile rekabet edecek Touareg aynı zamanda piyasanın en iyi multimedya sistemlerine sahip olacak.

 

Volkswagen 2017 Touareg’in ne zaman tanıtılacağını henüz açıklamadı ancak otomobilin ilerleyen aylarda çıkması bekleniyor. Fiyatın şu an piyasada olan modelle benzer olacağı tahmin ediliyor, bu da ülkemizde 480 bin TL civarında bir başlangıç fiyatı olabileceği anlamına geliyor.

Son Güncelleme : 07 Şubat 2017

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo