Yeni Opel Insignia Sports Tourer geniş, rahat, eğlenceli ve güvenli

Ototeknikveri     07 Şubat 2017 07:28

Mart ayında Cenevre’de dünya prömiyeri yapılacak Opel Insignia Sports Tourer önümüzdeki günlerde siparişe açılacak.

Yeni Opel Insignia Sports Tourer geniş, rahat, eğlenceli ve güvenli
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Yeni Opel Insignia Sports Tourer 1640 litre bagaj kapasitesi (önceki nesilden 100 ltire daha fazla), güvenlik sistemleri, Opel IntelliLux LED matrix farlar, ultra modern sürüş yardım sistemleri ve head-up display (ön cama yansıtılan sanal kontrol paneli) gibi yüksek teknoloji çözümleri ile etkileyici. Ayrıca, Insignia birinci sınıf bağlanabilirlik, akıllı telefon entegrasyonu, Opel OnStar ve OnStar Advisor gibi özellikler sunuyor. Bu bağlanabilirlik fonksiyonları Insignia’yı sürücü ve yolcular için otel rezervasyonu yapabilen ya da park yeri arayabilen bir kişisel asistana dönüştürüyor. Yeni amiral gemisi, aynı zamanda Rüsselsheim’da sekiz vitesli otomatik şanzıman, 360° kamera ve tork yönlendirmeli, akıllı dört çekişli sürüş sistemiyle üretilen ilk otomobil. Yeni Opel Insignia Sports Tourer dünya prömiyeri 7 Mart’ta Cenevre Otomobil Fuarı’nda yapılacak, sipariş defterleri önümüzdeki günlerde açılacak.

 

Yeni Opel Insignia Sports Tourer güç aktarım mekanizmaları ve donanım seviyesine göre değişen şekilde piyasadaki modelden 200 kilograma kadar daha hafif. Bu da hafif materyallerin kullanılması ve verimli boyutlandırma ile başarılmış. Sürücünün daha alçak oturma pozisyonu ile birlikte, otomobiliğin hafifliği kendisini sürüş dinamiklerinde gösteriyor. Daha önce markanın hiç bir büyük station otomobili bu kadar kıvrak olmamıştı.

Opel CEO’su Dr. Karl Thomas Neumann yeni otomobil için “Yeni amiral gemimiz herkes için yüksek teknoloji ile dolu. Bu uygun maliyetli teknolojiler daha güvenli ve konforlu sürüş sağlıyor. İç kabin ise iş ya da rekreasyon, her türlü amaç için olağanüstü konfor sağlıyor. Bu otomobil için Rüsselsheim’ın uzay gemisi diyebiliriz. Sürüş deneyimi gerçekten dinamik. Otomobil öncekinden çok daha hafif ve en yeni nesil FlexRide şasiye sahip” diyor.

 

Yüksek teknoloji asistan sistemler: Daha fazla konfor ve güvenlik

Yeni Insignia Sports Tourer Grand Sportsedan ile aynı öncü teknolojilere sahip. Opel IntelliLux LED matrix aydınlatma sistemi bu teknolojiler arasında öne çıkıyor. Şerit Koruma Asistanı ve otomatik direksiyon düzeltme fonksiyonu güvenliği daha da artırıyor. Dahası, yeni Insignia aktif kaput ile gelen ilk Opel. Çarpışma durumunda milisaniyeler içinde yukarı kalkıyor, motora olan mesafeyi artırıyor ve böylece yayalara daha fazla koruma sağlanıyor.

İçeride, opsiyonel AGR sertifikalı ve masaj fonksiyonlu, hafızalı ve havalandırmalı lüks ergonomik koltuklar daha da konforlu bir biniş deneyimi sunuyor. Dahası, iki arka koltuk ve ön cam ısıtmalı. Geniş ve panoramik açılır tavan iç kabine ferah bir hava veriyor. Yeni Insignia Sports Tourer’in bagaj kapağı arka tampona doğru yapılacak hafif bir tekme hareketi ile açılıp kapatılabiliyor.

 

Monza konseptinden izler

Yeni Insignia Grand Sport, atletik Monza konseptinden pek çok özelliğe sahip, yeni nesil Insignia Sports Tourer’de bu daha da ileriye taşınıyor. Dış boyutlar biraz büyüyerek 4986 milimetreye ulaşsa da, yeni otomobil son derece atletik ve kıvrak görünüyor. 11 milimetre artırılmış tekerlek izi, daha belirgin ön panjur ve Monza konseptinden esinlenilmiş farlar bu algıya katkı sağlıyor. Otomobilin duruşu 92 milimetre artırılarak 2829 milimetreye çıkartılan aks aralığı ve 30 milimetre azaltılan ön çıkıntı ile de vurgulanıyor. Ön kapıda başlayarak arkaya doğru devam eden Opel kesik çizgisi ilginin önden arkaya doğru taşınmasına yardımcı oluyor. Krom pencere kenarları dinamik biçimde LED arka lambalara doğru akıyor ve sadece 1483 milimetre yüksekliğindeki Insignia Sports Tourer’e daha da atletik bir görünüm kazandırıyor. Gümüş tavan rayları (tüm donanım seviyelerinde standart) otomobili daha geniş ve alçak göstermeye yardımcı olurken aynı zamanda yüksek kaliteli tasarıma dikkat çekiyor.

Insignia Sports Tourer’in Monza konseptiyle benzerliği özellikle arka kısımda daha da belirgin: Temiz, net çizgilerle otomobilin şekli daha da hafif görünüyor. Çift kanat tasarımlı ince LED arka lambalar ile, otomobilin arka kısmı güçlü bir izlenim bırakıyor. Monza konseptinin yüksek teknolojili görünümü yeni modelde gerçeğe dönüşüyor.

 

Kolay açılıp kapatılabilen bagaj kapağı

Yeni nesil Sports Tourer sadece daha şık ve daha sportif görünmekle kalmıyor, aynı zamanda daha pratik. Tampon ve bagaj kapağı arasındaki çıkıntı azaltılmış, iyi tasarlanmış bagaj kapağının da katkısıyla bagaja yükleme yapmak artık daha da kolay. Aks aralığı uzatıldığı için, köpek kutusu gibi büyük eşyaların yüklenmesi de kolaylaşmış. Aynı durum bagajın uzunluğu için de geçerli. Arka koltuklar katlandığında bagaj uzunluğu 2005 milimetreye kadar çıkıyor ve önceki nesle göre 97 milimetre artırılmış. Yeni Insignia Sports Tourer maksimum 1640 litre bagaj kapasitesine sahip, bu da selefinden 100 litre daha fazla.

Yüklemeyi olabildiğince kolaylaştırmak için, bagaj kapağı otomobile dokunmadan tekme hareketiyle açılıp kapatılabiliyor. “Anahtarsız Çalıştırma” (Keyless Open) ile birlikte, arka tampona doğru yapılan hafif bir tekme hareketi bagaj kapağını açmak için yeterli oluyor. Ayrıca yere yansıtılan grafikle otomobilin hangi noktasına doğru tekme hareketini uygulamak gerektiği gösteriliyor. Yine aynı şekilde bagaj kapağını kapatmak da mümkün. Akıllı sistem herhangi bir engeli tanıyabiliyor ve acil durumlarda mekanizmayı durduruyor. Ek olarak, otomobilin garajda park halinde olduğu durumlarda pratiklik için açılma yüksekliği programlanabiliyor. Bagaj kapağı anahtarlık üzerindeki tuştan, kokpitteki bir düğmeden ya da arkadaki düğmeden de açılabiliyor.

Yükleme alanını artırmak için yeni Insignia Sports Tourer opsiyonel 40/20/40 katlanabilir arka koltuklarla geliyor ve daha da esnek yükleme alanı konfigürasyonlarına imkan veriyor. Arka koltuk sırası bagaj kompartmanındaki tek butonla katlanabiliyor. Dahası, yan raylar, bölücü ağlar ve farklı bağlama seçenekleriyle FlexOrganizer paketi tüm eşyaları güvenli ve düzenli şekilde depolama imkanı veriyor. Yukarı doğru açılan bagaj kapağı bagaja erişimi kolaylaştırıyor.

 

Sürücü ve yolcular için konfor ve bağlanabilirlik

Detaylara gösterilen özen yolcu kompartmanında da fark ediliyor. Baş mesafesi 31 milimetre, omuz mesafesi 25 milimetre ve kalça mesafesi 27 milimetre artırılmış. Opsiyonel 1400 x 860 milimetre panoramik açılır tavan ile daha da lüks bir ortamda yolculuk edilebiliyor. İlk kez, arka koltuklarda da ısıtma sunuluyor.

Kokpit tamamen sürücüye göre tasarlanmış. Sürücü oturma pozisyonu öncekinden daha alçak ve tüm kontroller sürücü için kolayca erişilebilir durumda. Net çizgiler ve yontusal yüzeyler Opel’İn tasarım felsefesine sadık kalıyor ve şıklığı artırıyor. Çerçevesiz dokunmatik ekranlı IntelliLink ssitemi sürücüye bakacak şekilde konumlandırılmış ve lüks bir karaktere sahip. Dokunmatik ekrana ilave olarak, kontroller üç sıra butonla sezgisel olarak çalıştırılabiliyor. En üst sırada multimedya sistemi kontrolleri, ortada ısıtma, havalandırma ve klima kontrolleri, en altta ise sürüş yardım sistemleri bulunuyor.

 

En yeni Apple CarPlay ve Android Auto destekli IntelliLink sistemleriyle olağanüstü bağlanabilirlik sağlanmış. Akıllı telefon kusursuz şekilde otomobilin multimedya sistemine entegre edilirken, kablosuz şarj imkanı da sunuluyor. Çığır açan bağlanabilirlik ve hizmet asistanı Opel OnStar da kabinde yer alıyor, kaza anında acil durum çağrısı ve otomobilin çalınması durumunda yardım gibi detaylı özelliklere sahip. Yeni bir kişisel asistan servisi de Insignia ile birlikte çıkacak ve OnStar aracılığı ile otel seçimi ve rezervasyon, park yeri arama gibi özellikler kullanılabilecek. Dahası, 4G LTE Wi-Fi erişim noktası tüm Insignia yolcularının mobil cihazlarıyla internete bağlanabilmesini sağlıyor.

AGR sertifikalı ergonomik ön koltuklar elektrikli yan kol koyma yeri ayarları, hafıza, havalandırma fonksiyonları ile öne çıkarken, ısıtmalı ön cam soğuk kış günlerinde görüşün kısıtlanmamasını garantiliyor.

Son Güncelleme : 07 Şubat 2017

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo