Toyota Prius Plug-in hibrit satışa çıktı

Ototeknikveri     08 Şubat 2017 03:54

İkinci nesil Toyota Prius Plug-in hibrit (Toyota Prius PHEV) 34 bin 895 pound fiyatla satışa çıktı. İlk teslimatlar 1 Mart’ta yapılacak.

Toyota Prius Plug-in hibrit satışa çıktı
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

34 bin 895 pound başlangıç fiyatı giriş seviyesi Business Edition Plus için belirlenmiş. Açılır tavan da eklendiğinde, modelin fiyatı 36 bin 395 pound oluyor. En üst donanım seviyesi Excel’in fiyatı ise 37 bin 95 pound. Tüm modeller İngiltere hükümetinin plug-in hibrit taşıtlar için sunduğu 2500 pound destekten faydalanabiliyor. Otomobil standart olarak 160 bin kilometre / beş yıl garantisi ile geliyor. İlk müşteri teslimatları 1 Mart’ta başlayacak. Toyota’nın Safety Sense paketi iki versiyonda da standart olacak. Bu paketle birlikte otomatik acil durum freni (AEB) ve yaya tespit fonksiyonu, şeritten ayrılma uyarısı ve otomatik direksiyon kontrolü de geliyor. Opsiyonel güvenlik özellikleri arasında kör nokta izleme ve arkadan geçen trafik uyarısı bulunuyor.

Her iki model de 8 inç dokunmatik multimedya ekranı, head-up display (ön camda sanal kontrol paneli), iki 4.2 inç TFT bilgilendirme ekranı ve arka park kamerasına sahip. Uydu-navigasyon, DAB radyo, Bluetooth, kalosuz telefon şarj alanı ve arka park kamerası standart geliyor. Modele özel iki tonlu 15 inç alaşım tekerlekler ve otomatik ışıklar da diğer özellikler arasında. Excel ile birlikte ön ve arka park sensörleri ve otomatik silecekler de geliyor.

 

Teknoloji

Prius plug-in hibrit elektrikli modda saatte 135 km hıza çıkabiliyor ve tek şarjla 62 km boyunca sürülebiliyor. Önceki nesilde bu mesafe sadece 22 km’ydi. Yeni otomobilin yakıt tüketimi sadece 100 km’de 1 litre. CO2 emisyonu ise 22 g/km. Bu değerler bugüne kadarki tüm plug-in hibrit otomobiller içinde en iyisi. Otomobilin lityum-iyon pili önceki hibrit otomobillere kıyasla iki kat daha fazla kapasiteye sahip: 8.8 kWh. Toyota’nın yeni iki motorlu sürüş sisteminde 22.5 kW ve 53 kW güçlerinde iki motor bulunuyor, bu da eski sisteme kıyasla %83 güç artışı anlamına geliyor.

Bu elektrikli sürüş sistemi Toyota’nın 97 hp 1.8 litre dört silindirli benzinli motoruyla birlikte çalışıyor. Yeni bir egzoz gazı resirkülasyon sistemi ve yanmadaki gelişmeler Toyota’nın iddiasına göre bu motoru dünyanın en verimli seri üretim benzinli motoru yapıyor. Elektrikli motorlarla birlikte toplam güç çıkışı 120 hp.

Yeni otomobilde, otomobilin tutabileceği maksimum güç 2.0 kW’dan 3.3 kW’ya çıkartılınca şarj süreleri de kısaldı. Type II Mennekes priz ile pil sadece iki saatte %65 dolabiliyor, ev tipi priz ile bu süre 3 saat 10 dakikaya çıkıyor.

 

Görünüm

Geçen yılın New York Otomobil Fuarı’nda tanıtılan yeni Prius tak-çalıştır hibrit, standart Prius’tan biraz farklı görünüyor. Otomobil daha uzun bir ön çıkıntıya, daha yüksek arka spoylere ve hem ön hem de arkada yeni LED farlara sahip. Yeni Prius selefinden 165 mm daha uzun, 15 mm daha geniş, 20 mm daha alçak. Aerodinamik hava sürtünme katsayısı 0.24. Arkada çift cam ve motorun soğutma havasına ihtiyacı olmadığında otomatik kapanan radyatör ısgarası gibi önlemlerle aerodinamik geliştirilmiş.

Bir gaz enjeksiyonlu ısı pompası sistemi klimayı otomobil sadece elektrikli moddayken çalıştırmaya devam ediyor. Business Plus modellerinde çatıda opsiyonel güneş panelleri ile otomobil park halindeyken ya da yolda pil şarj edilebiliyor.

Konsantrasyonu artıran sürüş pozisyonu

Yeni Prius’ta sürücüyü yol ile bütünleştiren sürüş pozisyonu, yüksek ana konsol ve lüks kupe tarzı kabin yerleşimi ile 4.2 inç TFT ekranlar ve kablosuz telefon şarj tepsisine sahip orta kısım sürücüye konfor sağlıyor.

Yeni çift salıncaklı arka süspansiyon, mac pherson süspansiyon kolundaki revizyonlar ve daha düşük çekim merkezi sayesinde, sürücü odaklı tema “daha hassas ve hızlı yanıt veren direksiyon” ile devam ediyor. Otomobilde yalpalama azaltılmış, stabilite güçlendirilmiş, direksiyon hassasiyeti artmış. Yen Prius olağanüstü sessiz, by da yeni ses izolasyonlu lamine cam ve özel ön cam kaplaması ile başarılmış.

   

Plug-in hibrit Prius hiç bir zaman standart Prius kadar iyi satmadı ancak Toyota patronları talebin artacağından umutlu görünüyorlar.

Son Güncelleme : 08 Şubat 2017

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo