Volvo XC40 sonbaharda geliyor

Ototeknikveri     10 Şubat 2017 03:49

Kompakt SUV XC40, yeni Volvo 40 serisinin ilk modeli olacak.

Volvo XC40 sonbaharda geliyor
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Firmanın Ar-Ge yöneticisi Henrik Green’e göre, Volvo’nun yeni SUV’si bu sonbaharda piyasada olacak. Green, yeni XC40’ın Volvo’nun CMA mimarisini kullanan ilk model olacağını ve temel geliştirme aşamalarının tamamlandığını söyledi. Green yeni model için “Serimizdeki en başarılı otomobillerden birisi olacak” dedi. 40 serisi modelleri ABD’de de satılacak ve önümüzdeki dört yıl içinde markanın satışlarının büyümesinde önemli katkı sağlaması bekleniyor. Hızla büyüyen ve yoğun rekabete sahne olan kompakt SUV segmentinde BMW X1 ve Audi Q3 ile rekabet edecek XC40 modelinin, geçen yıl Concept 40.1 ile ön tanıtımı yapılmıştı. Bu konseptle birlikte bir diğer potansiyel 40 Serisi modeli Concept 40.2 sedan da tanıtılmıştı. Modelde kullanılacak CMA platformu Geely ile birlikte geliştirildi ve yeni Lynk&Co markasının modellerinde de kullanılması planlanıyor.

 

Bu yıl aynı zamanda ikinci nesil XC60 SUV de piyasaya çıkacak ve Volvo’nun en çok satan modelinin yerini alacak. S60 sedan ve V60 station modelleri de XC60’ın hemen ardından yenilenecek, böylece bir kaç yıl içinde Volvo’nın portföyündeki en yaşlı model XC90 SUV olacak.

 

Green, XC60 için “XC60 en büyük satış hacmine sahip modelimiz ve Avrupa, Çin ve Amerika’da büyük ilgi görüyor. Karlılığı yüksek bu model büyük önem taşıyor. Yeni nesil XC60 olağanüstü oldu, ileriye doğru atılmış büyük bir adım teşkil ediyor” dedi.

Volvo 2019’da ise ilgisini ilk elektrikli modelinin çıkışına yoğunlaştıracak. Green bu konuda şöyle konuştu: “Elektrifikasyona derinden inanıyoruz. İlk elektrikli otomobilimiz üzerinde çok sıkı çalışıyoruz. Bu otomobil 2019’da yolda olacak. Bunu diğer elektrikli taşıtlar takip edecek. Elektrikli otomobilleri portföyümüzün önemli bir parçası olarak görüyorum”.

 

Dizel üzerindeki baskı ve elektrikli otomobillerde öngörülen talep artışına rağmen Green Volvo’nun dizel motorlar geliştirmeye devam edeceğini belirterek “Dizelin ne kadar ömrünün kaldığını söylemek zor. Elektrifikasyon gelmeye başlayacak ve ilk etapta hala dizele yer olacak. Sonrasında ise tamamen elektriğe geçiş olabilir. Biz dizel motorları geliştirmeye devam ediyoruz. Buna ne kadar daha devam edeceğimiz henüz belirsiz” diye konuştu.

 

XC40 ile Volvo portföyündeki üçüncü SUV’ye kavuşmuş olacak ancak gelecekte bu sayı yükselebilir. Henrik Green SUV’ler için şunları söyledi: “Üç SUV iyi bir başlangıç diye düşünüyorum. SUV ilginç bir kaporta tipi. Bu otomobiller off-road taşıtları olarak başladı, sonrasında şehire taşındı. Bunlar müşterilere kolay giriş çıkış, trafiğe hakimiyet, güvenlik ve konfor hissi veriyor. Bunlar çok farklı müşteri kitleleri tarafından talep edilen ortak özellikler, SUV ile bütün bunları sunabiliyoruz”.

Son Güncelleme : 11 Şubat 2017

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo