Elektrikli Ford Focus için daha fazla menzil

Ototeknikveri     13 Şubat 2017 11:32

Yeni, Avrupa’ya özel Ford Focus Electric daha büyük pili sayesinde artık daha fazla sürüş mesafesi sunuyor.

Elektrikli Ford Focus için daha fazla menzil
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

33.5 kWh kapasiteye sahip yeni pil önceki 23 kWh pilden %50 daha fazla enerji sağlıyor ve yeni Focus Electric modeline 225 km sürüş mesafesi kazandırıyor. 145 hp (107 kW) elektrikli motor ve pil, sıvı soğutma ve ısıtma ile birlikte, daha fazla enerji verimliliği ve uzun pil ömrü ile geliyor. Ford’un güncellenen elektrikli otomobilinin bir diğer önemli özelliği de yeni hızlı şarj konektörü. CSS şarj sistemi standartı ile, otomobil sadece 30 dakikada %80 şarj edilebiliyor. Aynı konektör 32 amper AC ev tipi şarj ile 5 saatte pili tamamen doldurabiliyor, 3 ya da 4 saatte 150 km sürüş mesafesi sağlayabiliyor. Ford aynı zamanda BMW ve Mercedes gibi başka otomobil üreticileri ile birlikte Avrupa’nın en yüksek enerjili şarj ağını yaratmaya çalışıyor. Projede başlangıç hedefi 400 ultra hızlı şarj noktası kurmak.

Ford Focus Electric modelinin en yeni versiyonu SYNC3 multimedya sisteminden de faydalanıyor. Sistem Android Auto ve Apple CarPlay desteğiyle geliyor. Ayrıca araç sahipleri MyFord akıllı saat uygulaması ile otomobillerinin pil düzeyini kontrol edebiliyor.

Ford şu anda Belçika, Finlandiya, Almanya, Macaristan, Norveç, İsviçre ve İngiltere için yeni Focus Electric modelini siparişlere açtı.

Son Güncelleme : 15 Şubat 2017

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo