Yeni 2018 Audi A6, ilk fotoğraflar

Ototeknikveri     14 Şubat 2017 01:44

Yeni kasa 2018 Audi A6 evrimsel bir tasarım, yeni teknolojiler ve yeni bir platform ile geliyor.

Yeni 2018 Audi A6, ilk fotoğraflar
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Audi yeni nesil A6’yı hazırlıyor ve casus fotoğrafçılar kamuflajsız bir modeli test esnasında görüntüledi. Yeni BMW 5 Serisi rakibi 2018 yılının ilk yarısında çıkacak. Audi’nin popüler executive sedan ve station modelinin beşinci nesli yeni A4’den pek çok özellik ödünç alacak. Dolayısıyla, şık ve modern bir stil ve yeni teknolojilerle dolu lüks bir iç kabin bekleyebiliriz. Bununla birlikte, quattro dört çekişli sürüş sistemi, ayrıca Avant ve Allroad kaporta stilleri ile otomobil tam bir Audi olduğunu gösteriyor. Yeni gelen casus fotoğraflar evrimsel bir tasarıma işaret ediyor, genel şekil ve profil önceki nesil ile benzer ancak kaputta ekstra kırışıklar ve yan kısımda bazı değişiklikler görülüyor. Marc Lichte’nin söz verdiği tasarım dili değişikliklerinin otomobilin son halinde ne ölçüde bulunacağını bekleyip göreceğiz.

 

Şu anki A6 kullanım ömrünün sonuna yaklaşıyor ve A4, A5, A5 Sportback, Audi Q5 SUV gibi yeni modeller etrafını sarmış durumda. Yeni model çıktığında executive piyasasındaki rakiplerle mücadele etmek durumunda olacak. Bunlar arasında Mercedes E-Serisi, Volvo S90 ve bu yılın ortalarında bayilere ulaşacak yeni BMW 5 Serisi de bulunuyor.

 

A6 kelimenin her anlamıyla yeni olacak. Tamamen yeni bir platform, yeni motorlar ve ikiz dokunmatik ekranlarla tüm kontrollerin dijitalleştirilmesi gibi güncel teknolojiler otomobilde yer alıyor.

 

Tasarım

Bu yıl sonunda çıkacak yeni A8 amiral gemisini takiben, A6 Audi’nin yeni tasarım yöneticisi Marc Lichte tarafından hazırlanan ilk Audi otomobillerden birisi olacak. Markanın şu anki “Matruşka” stratejisinden vazgeçerek her modelin kendi bireysel kimliğine sahip olduğu bir stratejiye geçmesi bekleniyor.

 

Ön kısımda Audi’nin gündüz sürüş ışıklarının güncellenmiş bir versiyonu, yan kısmın altında geniş ve kabarık tekerlek bombeleri ile güçlü kırışıklıklar bulunuyor. Arkada parlak krom bir şerit de yer alabilir.

 

Pratik Avant ve her koşula uygun A6 Allroad modelleri de yeni sedan modelin ardından gelecek. Bunları dört kapılı A7 Sportback takip edecek. Avant şu anki modelden daha büyük ve pratik olacak, arka camı daha eğimli, genel görünümü ise daha hareketli olacak.

 

Teknoloji

Audi A6’yı görünüm olarak A8’den farklılaştırırken, otonom güvenlik teknolojileri ve kabin içi teknolojiler bakımından yeni model ağabeyinin özelliklerinden faydalanacak. Kabin mimarisi de bugünkü A6’dan tamamen farklı olacak. Kaydırma tekerleği ile kullanılan Audi MMI sistemi ve tüm geleneksel butonlar ortadan kalkıyor ve yerlerine tüm kontrolleri içeren, orta konsola entegre edilmiş iki adet dokunmatik ekran geliyor. Otomotiv dünyasında bir ilk olarak, dokunmatik ekranlar kullanıcının parmak uçlarına dokunsal geribildirim verecek.

 

2014’te Los Angeles Otomobil Fuarı’nda görülen Prologue konsepti yeni A6’nın nasıl görüneceğine dair fikir veriyordu. Firma yöneticileri konseptin A6 projesi başlatıldıktan sonra geliştirildiğini ve otomobilin gerçek tasarım özelliklerini yansıttığını belirtmişti.

 

A6 yeni MLB platformunu A8 ile paylaşacak, ağırlığı 100 kg azalacak. Yeni platform sayesinde otomobil 48 volt elektrik sistemli ve yeni SQ7’de bulunan elektrikli turboşarjı kullanan ilk Audi modellerinden birisi olacak. SUV’de sistem ilave performans sunmak üzere tasarlanmış ancak firma yöneticileri daha önce yakıt ekonomisine öncelik verilecek şekilde düzenlenebileceğini de açıklamışlardı. 2.0 litre dört silindirli dizel motora elektrikli turbo teknolojisi uygulanması bekleniyor. 48 volt elektronik sistem A8’de ilk kez göreceğimiz yeni otonom teknolojilere imkan verecek. Audi’nin otonom sürüş teknolojileri arasında “yoğun trafik pilotu” da bulunuyor. Bu sistem yavaş ilerleyen trafikte otomobilin kontrolünü tamamen ele alıyor, saatte 60 km hıza kadar direksiyonu ve hızı kontrol edebiliyor.

 

Motorlar

A6 satışlarının büyük kısmını 2.0 dizel oluşturacak, bunun yanı sıra dört silindirli benzinli turbo motorlar ve altı silindirli dizeller sunulacak. Verimli bir plug-in hibrit e-tron modeli de 50 km elektrikli sürüş mesaesi ile seriye katılacak. Audi’nin manuel şanzımanı kaldırarak A6’yı sadece sekiz vitesli, çift debriyajlı otomatik şanzımanla sunması mümkün.

Son Güncelleme : 15 Şubat 2017

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo