Yeni Opel Ampera-e Teknik Özellikleri

Ototeknikveri     14 Şubat 2017 02:32

Yeni Opel Ampera-e 520 kilometrelik devrim niteliğinde elektrikli sürüş mesafesinin yanı sıra, koruyan, uyaran hatta acil durumlarda fren yapabilen otonom sistemlerle donatılmış.

Yeni Opel Ampera-e Teknik Özellikleri
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Yeni Opel Ampera-e devrim niteliğinde 520 kilometre elektrik sürüş mesafesi ile geliyor, beş yolcunun rahatça seyahat edebilidği geniş bir kabin ve 381 litre bagaj kapasitesi sunuyor. 4.17 metre uzunluğundaki otomobilin arka koltukları katlanabiliyor ve bu durumda bagaj kapasitesi 381 litreye çıkıyor.

 

Pil ve sürüş mesafesi

288 hücreden oluşan 60 kWh lityum-iyon batarya sekiz adet 30’lu ve iki adet 24’lü hücre modülüne sahip. Tüm batarya paketi gövde altına entegre edilmiş. Bu sayede yerden tasarruf edilirken güvenlik de garantilenmiş. 50 kW DC şarj ile otomobil 30 dakikada 150 kilometre sürüş mesafesi sunabiliyor. Opel batarya sistemi için sekiz yıl ya da 160 bin kilometre garantisi veriyor. Otomobil NEDC test döngüsüne göre tam şarj ile 520 km gibi uzun bir elektrikli sürüş mesafesine sahip. Opel Ampera-e aynı zamanda WLTP (Hafif Ticari Taşıtlar Küresel Standart Test Prosedürü) sürüş döngüsünde de 380 kilometre sürüş mesafesi ile etkileyici. Günlük kullanımda sürüş mesafesi kişisel sürüş davranışlarına ve dış faktörlere göre değişiklik gösterebiliyor.

 

Performans ve tork

Ampera-e neredeyse çalışır çalışmaz 360 Nm tork üretebiliyor, bu da otomobilin enerjik performansının en önemli sebeplerinden. Elektrikli motorun güç çıkışı 150 kW/204 hp. Opel Ampera-e bu motorla sıfırdan saatte 50 km hıza sadece 3.2 saniyede, sıfırdan saatte 100 km’ye 7.3 saniyede çıkabiliyor. Bu değerler spor otomobillerle hemen hemen aynı. Otomobil sollama manevraları için önemli saatte 80 km’den 120 km’ye orta seviye hızlanmayı ise 4.5 saniyede tamamlayabiliyor. Maksimum hız saatte 150 km.

Son Güncelleme : 15 Şubat 2017

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo