Yeni Kia Picanto detaylandı

Ototeknikveri     16 Şubat 2017 12:42

Kia yeni modeli 2017 Picanto’nun tüm detaylarını Cenevre Otomobil Fuarı’ndaki çıkışından önce açıkladı.

Yeni Kia Picanto detaylandı
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Firmanın yeni şehir otomobili yeni tasarımı, daha geniş kabini ve kabin içi teknolojileri ile etkileyici. Aks açıklığı artık 15 mm daha uzun ancak genel uzunluk 3.595 mm’de değişmeden kalıyor. Kia yeni Picanto’nun kaportasında önceye kıyasla iki kat daha fazla yüksek dayanıklılığa sahip çelik kullanıldığını belirtiyor. Bu sayede Kia, yeni Picanto’nun en güvenli A segmenti modeli ünvanını alacağını iddia ediyor. Yeni Picanto serisi turboşarjlı 1.0 litre T-GDI (100 hp, 172 Nm) ile dikkat çekecek. Bu modelde beş vitesli manuel şanzımanla birlikte otomobil 10.1 saniyede sıfırdan saatte 100 km hıza çıkabiliyor. Maksimum hız ise saatte 180 km.

Motor serisinde ayrıca 66 hp 1.0 litre ve 83 hp 1.2 litre benzinli motorlar bulunuyor. Bunlar beş vitesli manuel şanzımanla birlikte geliyor. Kia giriş seviyesi 1.0 litre modelin CO2 emisyonunun Durdur/Başlat sistemiyle birlikte 89 g/km olduğunu belirtiyor. 1.2 litre model için dört vitesli otomatik şanzıman da opsiyonel olarak sunuluyor.

Yeni Picanto için, Kia mühendisleri ön ve arkada daha sert viraj demirleri, yeniden şekillendirilmiş ve daha hafif arka torsiyon çubuğu ve artık kilitten kilide 2.8 dönüşe izin veren %13 daha hızlı direksiyon krameyeri ile hassas ve kusursuz bir sürüş deneyimi yaratmak için çalışmış.

 

Yeni Picanto’nun kabininde vibrasyon ve yol gürültüsü de azaltılmış. Bunun için alınan önlemler arasında konsolun altında ve zeminde yeni ses yalıtımlı panel, A ve B sütunları ve diğer bazı kısımlarda genişleyebilen ses emici köpük kullanımı bulunuyor. Bu önlemler sayesinde Kia Picanto’nun hem park halinde hem de yolda sınıfının en sessiz otomobili olduğunu iddia ediyor.

Kabinde geniş 7.0 inç ekranlı multimedya sistemi ve 3D navigasyon, opsiyonel Apple CarPlay ve Android Auto desteğiyle geliyor. Diğer opsiyonel özellikler arasında arka görüş kamerası ve kablosuz şarj da bulunuyor. Yeni Kia Picanto sınıfında bu kadar geniş kabin içi teknolojiler sunan ilk modellerden birisi olma özelliğini taşıyor.

 

Yeni Kia Picanto aynı zamanda etkileyici bir güvenlik seviyesine sahip. Otomobil standart 6 hava yastığı ve opsiyonel diz hava yastığı, standart ESC ve opsiyonel Otonom Acil Durum Freni ile geliyor.

Kia yeni Picanto’yu Avrupa’da 2017 yılının ikinci çeyreğinden itibaren satmaya başlayacak, en üst seviye 1.0 litre T-GDI versiyonu isteyenlerin ise yıl sonuna kadar beklemesi gerekecek.

Son Güncelleme : 16 Şubat 2017

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo