2018 Hyundai Accent daha büyük, daha hızlı ve daha güvenli

Ototeknikveri     17 Şubat 2017 01:22

Yeni yarı kompakt model bu hafta Toronto Otomobil Fuarı’nda karşımıza çıkacak.

2018 Hyundai Accent daha büyük, daha hızlı ve daha güvenli
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Kanada Uluslararası Otomobil Fuarı 70’li yılların ortalarından beri düzenleniyor ve pek çok heyecan verici yeni otomobile ev sahipliği yapıyor, buna rağmen fuarda ilk kez bir dünya prömiyeri yapılacak. 2018 Hyundai Accent bugün ilk kez bu fuarda kamuoyuna tanıtılacak. Beşinci nesil Accent sedan (2017 yılının üçüncü çeyreğinden itibaren piyasalarda olacak) selefinden daha büyük, daha hızlı ve segmentinde ilk kez otomatik acil durum freni ile geliyor. Boyut bakımından, 2018 Accent 2017 sedandan daha geniş ve uzun, aks aralığı uzatılmış ve otomobil daha iyi aerodinamikler için yere 10 milimetre daha yakın (alçak) oturuyor. Otomobilin iç kabini öncekinden daha geniş, hem yolcuların kullanım alanı hem de bagaj kapasitesi artmış. Kabin oldukça şık görünüyor, kırmızı aksanlar ve koltuklardaki ve direksiyondaki dikişler etkileyici bir hava yaratıyor.

 

Yeni Accent yatı kompakt hala 1.6 litre dört silindirli motor kullanıyor, bununla birlikte altı vitesli manuel ya da yedi vitesli otomatik şanzıman seçilebiliyor. Güç çıkışı geçen yılki motora göre biraz düşük (önceki nesilde 137 hp, 2018 modelinde 132 hp) ancak 40 – 80 km/s ve 80 – 120 km/s çıkış süreleri öncekine göre 0.2 ve 1.3 saniye daha hızlı.

 

Yarı kompakt segmentinde ilk kez, yeni Accent otonom acil durum freni de sunuyor. Bu teknoloji lüks otomobillerden anaakım otomobillere doğru giderek yayılıyor. Sistem öne bakan bir radar kullanıyor ve kaza riski durumunda sürücüyü uyarıyor. Eğer sürücü tepki vermezse sistem otomatik olarak fren uyguluyor ve otomobili durduruyor, böylece yaralanmalar en aza indirgeniyor.

 

Bazı piyasalarda Accent ile birlikte ilave teknolojiler de sunulacak. Bunların bir çoğu üst donanım seviyelerine özel olacak. 5 ya da 7 inç renkli TFT LCD kontrol paneli, anahtarsız giriş ve tek butonla başlatma, dinamik rehber özelliği ile arka kamerası ilave özellikler arasında. Güncellenen yeni ekran Apple CarPlay ve Android Auto desteği de sunacak.

 

Bugün sahne ışıkları dört kapılı Accent’in üzerinde olsa da, beş kapılı hatchback model de 2017’nin dördüncü çeyreğinde kardeşine katılacak. Hatchback sedan ile hemen hemen aynı özelliklere sahip olacak.

Son Güncelleme : 18 Şubat 2017

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo