VW Passat Üretiminde Yavaşlama

Ototeknikveri     17 Şubat 2017 01:32

Parça yetersizliği nedeniyle VW Almanya’da Passat üretimini azaltıyor

VW Passat Üretiminde Yavaşlama
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Volkswagen parça tedariğinde yaşadığı sorunlar nedeniyle Almanya’nın kuzeyindeki Emden fabrikasında Passat üretimini Perşembe’den itibaren dört gün boyunca azaltmak zorunda kaldı. Firmanın tedarikçilerinden birinde çıkan yangın nedeniyle torpido gözü tedariğinde sıkıntılar yaşanıyor. Tedarikçi şirket Recitel geçtiğimiz haftalarda Çek Cumhuriyeti’ndeki fabrikasında büyük bir yangın yaşadı ve Volkswagen ve başka bazı otomobil firmaları tarafından kullanulan üretan bileşenlerin tedariğinde aksamalar meydana geliyor. Volkswagen bazı torpido gözü kapaklarını Çin’deki başka bir tedarikçiden elde etti ancak bu tedarik bir kaç güne kadar tükenecek.

 

Konuyla ilgili açıklama yapan bir Volkswagen sözcüsü eksik parçaların kısa sürede yerine konmasının mümkün olmadığını belirtti. Yaşanan aksaklık yüzünden, Volkswagen eksik parçaları nedeniyle beklemede kalan 20 bin yeni Passat otomobili depolayacak yer bulmakta da sıkıntı çekiyor. Parçalar tamamlanmadığı için bu otomobiller piyasaya sürülemiyor.

 

VW sözcüsü konuyla ilgili “Fabrikanın 100 km çapında otomobilleri park edebileceğimiz bir alan arıyoruz” dedi.

 

VW Passat Avrupa’da en çok satan anaakım orta boy otomobil. 2016 yılı Kasım ayına kadar – bir önceki yılın aynı dönemine oranla %8 düşüşle de olsa - 190 bin 736 adet satışla model zirvedeydi.

Son Güncelleme : 19 Şubat 2017

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo