Yeni VW e-Golf siparişe açıldı

Ototeknikveri     21 Şubat 2017 02:26

2017 Volkswagen e-Golf satışa çıktı. Elektrikli model artık 300 kilometre sürüş mesafesine sahip.

Yeni VW e-Golf siparişe açıldı
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Yeni Golf modelleri bir bir piyasaya sürülmeye devam ediliyor. Seri şimdi elektrikli modelle tamamlanıyor. Selefi ile kıyaslandığında yeni versiyon daha fazla güç, daha uzun mesafe ve zenginleştirilmiş standart özellikler sunuyor. Sıfır emisyonlu modelin fiyatı Almanya’da 35 bin 900 euro’dan başlıyor. Yeni e-Golf’te enerji kapasitesi 24.2 kWh’dan 35.8 kWh’a çıkartılan lityum-iyon pil kullanılıyor. Tek şarj ile kullanıcı - sürüş stili, klima kullanımı ve diğer parametrelere göre değişen şekilde - günde ortalama 200 kilometre sürüş mesafesi elde edebilecek. Otomobilin NEDC döngüsüne göre sürüş mesafesi 300 kilometre. Bu da sürüş stiline göre selefine kıyasla %50 daha fazla. Ayrıca, tüm müşteriler “Ön Bölge Asistanı”, Şehiriçi Acil Fren, yeni Yaya Takip Sistemi, çok fonksiyonlu direksiyon (deri kaplama) ve Volkswagen Media Control gibi standart özelliklere sahip olabiliyor. Elektrikli motor artık 100 kW/136 PS gücünde, bu da önceki modelden 15 kW/20 PS daha fazla. Kompakt dört kapılı otomobil 9.6 saniyede sıfırdan saatte 100 km hıza çıkabiliyor.

 

e-Golf’ün diğer yeni özellikleri arasında opsiyonel Active Info Display (dijital kontrol paneli) ve jest kontrolüyle çalışan standart 9.2 inç Discover Pro multimedya sistemi de bulunuyor. Ayrıca Volkswagen’in tün elektrikli modellerinde Car-Net “e-Remote” uzaktan erişim uygulaması ile otomobilin çeşitli fonksiyonlarına ulaşmak mümkün. Bir akıllı telefon ya da tablet ile uzaktan klimayı başlatmak ya da durdurmak, pili şarj etmek ve başka işlemler mümkün olabiliyor. Uygulama e-Golf’ün en son park konumunu harita üzerinde gösteriyor. Güncellenen e-Golf’ün modifiye edilmiş arka ve ön kısımlarında yeni LED farlar ve LED arka lambalar bulunuyor.

 

E-Golf iç kabini diğer elektrikli otomobillerde de olduğu gibi elektrikli ısıtma ünitesi ile ısıtılıyor. Böylece en soğuk kış günlerinde bile iç kabinde aynı Golf konforu devam ediyor. Eğer kullanıcı otomobili şarj esnasında merkezi elektrik şebekesini kullanarak ısıtmak isterse bu “Car-Net e-Remote” ile uzaktan da yapılabiliyor. Bu fonksiyon ile şarjdan tasarruf edilebiliyor.

 

Isı pompası sayesinde kış günlerinde daha uzun sürüş mesafesi

e-Golf’ün ısıtma sistemi inovatif çözümlerin elektrikli otomobillerin günlük kullanımda verimliliğini nasıl artırabildiğini çok iyi kanıtlıyor. Buradaki en önemli rol ısıtma pompaları. Enerji verimliliği odaklı binalarda kullanılan ısı pompası prensibi e-Golf ile bir otomobilde de kullanılmış. Opsiyonel ısı pompası otomobili ortamdan ve güç aktarım mekanizmalarından aldığı sıcaklık ile ısıtıyor. E-Golf için özel geliştirilen pompa elektrik tüketimini azaltıyor ve sürüş mesafesini artırıyor.

Son Güncelleme : 21 Şubat 2017

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo