Mercedes GLC Finlandiya’daki montaj hattından iniyor

Ototeknikveri     21 Şubat 2017 03:58

Finlandiya’daki Uusikaupunki fabrikasında ilk Mercedes GLC otomobiller montaj hattından inmeye başladı.

Mercedes GLC Finlandiya’daki montaj hattından iniyor
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Yeni GLC, Daimler’e değil Valmet’e ait bir fabrikada üretiliyor. Avrupa’daki en büyük fason otomobil üreticilerinden olan Valmet ayrıca ülkede üretimde en fazla robot kullanan firmalardan. Valmet 2013 yılından beri Mercedes için A-Serisi’ni üretiyordu. Şimdi buna GLC de eklendi. Model GLK’nin yerini alacak ve Mercedes’in serisinde daha küçük GLA ile büyük GLE’nin arasında konumlanacak. GLC’nin üretimine Daimler’in Bremen’deki kendi fabrikasında devam edilmesi planlanıyordu ancak talep artınca ekstra üretim için Valmet devreye girdi.

Mercedes’in çalıştığı diğer fason üreticiler arasında G-Serisi’ni üreten ve geçmişte E-Serisi ve M-Serisi’ni, ayrıca SLK ve SLS modellerinin ana parçalarını üretmiş olan Avusturyalı Magna Steyr de var. R-Serisi ise Indiana’da özellikle Çin’e ihraç edilmek üzere AM General tarafından üretiliyor.

CLK ise Almanya’da Karmann tarafından üretiliyordu. Smart Forfour modeli Fransa’da Renault tarafından üretiliyor. Daimler aynı zamanda Çin’deki yerel üreticilerle birlikte ülke piyasasına yönelik çok sayıda model üretiyor.

Son Güncelleme : 21 Şubat 2017

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo