Volkswagen Yeniden Yapılanıyor

Ototeknikveri     22 Şubat 2017 06:08

Volkswagen’in yeniden yapılanması problemsiz devam ediyor

Volkswagen Yeniden Yapılanıyor
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Zorlu şartlara rağmen erişilen önemli dönüm noktaları, başarılı bir gelecek için stratejik temeller ve Volkswagen markasının yeniden yapılanması, Volkswagen’in merkezi Wolfsburg’da yapılan toplantının ana gündem maddeleriydi. Toplantıda konuşan Volkswagen CEO’su Dr. Herbert Diess “Birlikte 2016’da güçlü bir performans sergiledik ve zorlu koşullara rağmen başarı elde ettik. Volkswagen’in kapsamlı yeniden yapılanmasını başlattık, markamızı güvenli bir geleceğe doğru yönlendiriyoruz” dedi. Volkswagen geçen yıl “Zukunftspakt” yani “gelecek paktı”nı imzalayarak markanın yeni Transform 2025+ stratejisi ve elektrikli ürün atağını başlattı. Dizek krizinin aşılmasında kaydedilen ilerleme ve global ürün atağı ile birlikte, firma olumlu bir geleceğin temellerini oluşturuyor.

 

2016 yılı başarılı geçti

Geçen yıl, Volkswagen 5.8 milyon otomobilde kullanılan EA 189 dizel motorları modifiye etmek için gerekli programı başlattı. Diess programın sorunsuz şekilde ilerlediğini özellikle belirtti. Problemden etkilenen otomobillerin %40’ına yazılım güncellemesi yapıldı. Almanya’da otomobillerin neredeyse üçte ikisi düzeltildi. Sonbahar ayalrı itibariyle Almanya’daki düzeltmelerin tamamının bitmesi hedefleniyor.

Volkswagen 2016’da yaklaşık 6 milyon yeni otomobil teslim etti ve satışlarını %2.8 artırdı. Bu olumlu gelişmeye özellikle Tiguan ve Touran modelleri katkıda bulundu. Touran satışları %40 arttı ve model Avrupa’nın en başarılı minibüsü oldu. Volkswagen ayrıca geçen yıl maliyetlerin azaltılması ve üretkenliğin artırılması konusunda da önemli başarı sağladı.

 

Yeni ürün serisi organizasyonu, yeni otomobil projelerinin geliştirme sürecini hızlandırıyor, bu da verimliliğin artmasında en önemli etkenlerden. Ayrıca, bölgeler güçlendirildi ve yetkileri artırıldı, ürünlerle ilgili karar verme gibi sorumluluklar bölgelere bırakıldı. Sonuç olarak, Volkswagen Kuzey ve Güney Amerika’da satışlarını yeniden yükselişe geçirebildi.

 

2017 için net bir plan

Volkswagen 2017 için net bir plan izliyor. Modifikasyon programının tamamlanmasının yanı sıra Volkswagen “gelecek paktı” ve Transform 2025+ stratejisini uygulamaya koyacak. Firma bu sayede karlılığını artırmayı, ayrıca elektrikli ve bağlantılı mobilite alanında dünya lideri olmayı hedefliyor.

Atlas, Arteon ve Tiguan Allspace gibi modellerle yapılacak global ürün atağı da markaya ivme kazandıracak.
Diess konuşmasını “2017 yılı için iyimserim. İyi ancak zorlu bir yıl olacak. Herşeyden önce ‘Zukunftspakt’ planımızı acilen ve sistematik şekilde uygulamaya koymalıyız” sözleriyle sonlandırdı.

Son Güncelleme : 22 Şubat 2017

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo