Yeni Citroen C5’ten ipucu

Ototeknikveri     23 Şubat 2017 11:59

Citroen, yeni kasa C5 modelini Nisan ayında yapılacak Şangay Otomobil Fuarı'nda tanıtmaya hazırlanıyor. Yeni Citroen C5 büyük ihtimalle Avrupa’ya gelmeyecek.

Yeni Citroen C5’ten ipucu
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Citroen’in Çin’deki model istilası yeni nesil C5’in çıkışı ile devam edecek. Model Avrupa ülkelerinin çoğunda yavaş satışlar nedeniyle piyasadan kaldırıldı ancak Çin’de hala satışta. Fransız firma şu an piyasada olan C5’e yepyeni bir nesil ile emeklilik hakkı vermek niyetinde, yeni nesil Nisan ayında Şangay Otomobil Fuarı’nda tanıtılacak. Bugüne kadar Citroen iki tasarım çizimi yayınladı, bunlardan birisi model dışını, diğeri de iç kabini gösteriyor. Tasarım pek de etkileyici değil zira otomobil yeni bir nesilden daha çok mevcut modelin güncellemesi gibi görünüyor. Casus fotoğraflarda ise otomobilin ön kısmının tamamen yeniden tasarlandığı, yeni farlar, yeni ön panjur, tampon ve yeni bir yüz hazırlandığı anlaşılıyor. İç kabinde daha da önemli değişiklikler var. Yeniden şekillendirilmiş konsolda, yeni dijital kontrol paneli ve tablet stili ana ekran yer alıyor. Yerleşim, markanın Çin’deki amiral gemisi modeli C6’yı anımsatıyor. C6 şu an bu ülkede satışta.

Yeni C5’in şu an Çin’deki mevcut nesilde kullanılan motorların aynıları ile piyasaya sürüleceği öngörülüyor. Müşteriler 1.6 litre turbo benzinli 167 hp ve 1.8 turbo 206 hp (280 Nm) motor arasında seçim yapabilecek. Her iki motor da altı vitesli otomatik şanzıman ve önden çekişli sürüş sistemiyle çalışacak.

 

Markanın Hydractive hidropnömatik süspansiyonu yeni C5’te kullanılmayacak. Firma yüksek üretim maliyetleri ve düşük müşteri talebi nedeniyle bunu portfolyosundan kaldırdı.

Son Güncelleme : 24 Şubat 2017

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo