Volvo Polestar modellerine hibrit gücü

Ototeknikveri     24 Şubat 2017 12:29

S90 ve V90’ın performans odaklı versiyonları 2018’de hibrit sistemle gelecek.

Volvo Polestar modellerine hibrit gücü
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Yeni Volvo S90 ve V90 Polestar modelleri 2018’e kadar satışa çıkmayacak. Bu modeller yüksek performanslı hibrit sistem ile sunulacak. İsveçli firma bu sayede kendisini Alman rakiplerinden ayırmayı hedefliyor. Hibrit sistemle piyasaya çıkma fikri Volvo’nun Audi RS, BMW M ve Mercedes-AMG performans odaklı serilerinden kendisini farklılaştırma isteğinden kaynaklanıyor. Firma yöneticileri elektrikli performans otomobillerinin geliştirme sürecinin uzun olduğunu, dolayısıyla piyasaya çıkış tarihinin 2018’i bulacağını belirtiyorlar. Geçen ayki Detroit Otomobil Fuarı’nda Volvo America başkanı Lex Kerssemakers yeni Polestar otomobillerin iki yıl içinde çıkacağını söyleyerek şunları eklemişti: “Bir plan var ancak bununla ilgili konuşamıyoruz. Yakında açıklama yapacağız. Sadece firma bünyesinde bu konuda çalışmaya devam ettiğimizi söyleyebilirim”.

 

Volvo İngiltere yöneticisi Jon Wakefield ise detay vermekten kaçınarak “Polestar heyecan verici bir özelliğie sahip olacak ve farklı bir otomobil olacak. Piyasayı sallayacağımızı düşünüyorum” dedi. Motorlarla ilgili hiç bir resmi onay olmasa da, Polestar yetkilileri daha önce T8 hibrit sistemini optimize edeceklerini söylemişlerdi. Bu sistem Volvo’nun SPA mimarisini kullanan tüm yeni nesil otomobillerde bulunuyor.

 

XC90 modelinde, T8 320 hp 2.0 litre dört silindirli benzinli motor (süperşarjlı ve turboşarjlı) ile 81 hp elektrikli motoru birarada kullanıyor. Kıyaslamak gerekirse, BMW M5 modeli 552 hp gücünde.

 

Polestar modelerinde güç ve tork değerlerinin artması beklense de, Volvo mühendisleri aynı zamanda yanıt hızını ve sürülebilirliği artırmak istediklerini, bu nedenle standart otomobilin 38 km’lik elektrikli sürüş mesafesinden biraz ödün verebileceklerini belirtiyorlar.

 

1996’dan beri Polestar ile işbirliği yapan Volvo tuning ve motor sporları firmasını Temmuz 2015’te halka açtı, geçen yıl ise Volvo İngiltere’den yönetici Nick Connor’ı firmanın başına getirdi.

Son Güncelleme : 24 Şubat 2017

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo