Panamera Turbo S E-Hybrid Cenevre'de merhaba diyecek

Ototeknikveri     24 Şubat 2017 05:55

Yeni Panamera Turbo S E-Hybrid ile, Porsche ilk kez bir model serisinin amiral gemisi olarak plug-in hibrit bir modele yer veriyor.

Panamera Turbo S E-Hybrid Cenevre'de merhaba diyecek
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Panamera Turbo’nun 4.0 litre V8 motoru, elektrikli motorla birlikte toplam 500 kW/680 hp sistem güç çıkışı oluşturuyor. Toplam yakıt tüketimi 2.9 litre/100 km, elektrik enerjisi tüketimi 16.2 kWh/100 km, CO2 emisyonu ise 66 g/km. Panamera Turbo’nun tork değeri de düşük hızlarda bile etkileyici; 850 Nm. Otomobil 3.4 saniyede sıfırdan saatte 100 km hıza çıkabiliyor, maksimum hız ise 310 km/s. Dört çekişli Panamera’nın besleme stratejisi 918 Spyder süper spor otomobilden geliyor. NEDC döngüsüne göre ortalama yakıt tüketimi 2.9 l/100 km, elektrikli sürüş mesafesi ise 50 km. Panamera Turbo S E-Hybrid elektromobilitenin Porsche için önemini vurguluyor.

 

V8 motor ve elektrikli motor ile benzersiz sürüş konsepti

Elektrikli motorla V6 motoru birarada kullanan Panamera 4 E-Hybrid’in başarılı çıkışının ardından, Porsche bir kez daha hibrit teknolojisinin büyük performans potansiyeli olduğunu gösteriyor. Yeni Panamera Turbo S E-Hybrid elektrikli motor (100 kW/136 hp) ile V8 motoru (404 kW/550 hp) birarada kullanıyor. Porsche hibrit modülüne yerleştirilmiş ayırıcı, elektrikli bir debriyaj pedalı (ECA) ile elektromekanik olarak aktive ediliyor. Sonuçta, kısa yanıt süreleri ve üst düzey konfor elde ediliyor. Diğer tüm ikinci nesil Panamera modellerinde olduğu gibi, hızlı vites geçişli, sekiz vitesli Porsche Doppelkupplung (PDK) şanzıman gücü standart adaptif dört çekişli sürüş sistemi Porsche Traction Management’a (PTM) gönderiyor.

Panamera’nın dünya prömiyeri Cenevre’de

E-Performance ile lüks sedan 3.4 saniyede sıfırdan saatte 100 km hıza çıkabiliyor ve yüksek hızlarda sıradışı çekiş gücü sunuyor. Maksimum 310 km/s hızla birlikte, Porsche Panamera Turbo S E-Hybrid sınıfında yine standartları belirliyor. Panamera Turbo S E-Hybrid standart olarak havalı süspansiyon ile geliyor ve segmentinde benzersiz denge sunuyor; bir lüks sedan otomobilin konforu ile spor otomobil seviyesinde performans değerleri.

Spor otomobil performansı, konfor, verimlilik

Elektrikli motor sıvı soğutmalı 14.1 kWh kapasiteli lityum-iyon pilden güç alıyor. Otomobilin arka kısmına entegre edilmiş yüksek voltajlı pil 10 A 230-V bağlantı ile 6 saat içinde tamamen şarj olabiliyor. Eğer Panamera’da standart 3.6 kW şarj yerine 32 A 230-V bağlantı ile opsiyonel 7.2 kW şarj kullanılırsa pil 2.4 saatte doluyor. Şarj işlemi bir zamanlayıcı kullanarak Porsche Communication Management (PCM) ya da Porsche Connect uygulaması (akıllı telefonlar ve Apple Watch için) ile de başlatılabiliyor. Ayrıca Panamera Turbo S E-Hybrid şarj esnasında bile yolcu kompartmanını ısıtabilen ya da soğutabilen harici klima ile donatılmış.

Mükemmel kombinasyon: Panamera Turbo S

Standart olarak, E-Hybrid tamamen elektrikli “E-Power” modunda başlıyor, dört kapılı spor otomobili 50 kilometreye kadar sadece elektrik kullanarak sürülebiliyor. Gaz pedalında belli bir baskı noktası aşıldığında ya da pil şarj seviyesi minimum seviyenin altına düştüğünde Panamera “Hybris Auto” moduna geçiyor. Bu noktada otomobil her iki motordan da güç alıyor. Plug-in hibrit modeller için NEDC döngüsüne göre ortalama yakıt tüketimi 2.9 l/100 km (süper benzin ile), co2 seviyesi 66 g/km, elektrik tüketimi ise 16.2 kWh/100 km.

İki farklı aks aralığı seçeneği

İkinci nesil Panamera’nın yeni amiral gemisi Temmuz 2017’den itibaren Avrupa piyasasında olacak. Bunu 2017’nin ikinci yarısında diğer piyasalar izleyecek. Panamera Turbo S E-Hybrid dünya prömiyeri 7 Mart’tan itibaren Cenevre Otomobil Fuarı’nda gerçekleştirilecek. Dört kapılı Gran Turismo Executive versiyonu ile, 150 milimetre uzatılmış aks aralığı ile sunulacak.

 

Standart donanımının bir parçası olarak, Panamera Turbo S E-Hybrid, Porsche Ceramic Composite Brake (PCCB) (seramik kompozit fren), Porsche Dynamic Chassis Control Sport (PDCC Sport), Porsche Torque Vectoring Plus (PTV Plus), Power Steering Plus ve 911 Turbo Design 21 inç alaşım tekerlekler ile geliyor. Temel pakette harici klima, adaptif aerodinamik bileşenler ve üç odacıklı havalı süspansiyon, Porsche Active Suspension Management (PASM) sistemi de bulunuyor. Uzun aks aralıklı versiyon standart olarak arkadan çekişli olarak sunuluyor.

 

Tüketim verileri:

Panamera Turbo S E-Hybrid: Ortalama yakıt tüketimi 2.9 l/100 km; elektrik tüketimi 16.2 kWh/100 km; CO2 emisyonu 66 g/km

 

Panamera Turbo S E-Hybrid Executive: Ortalama yakıt tüketimi 2.9 l/100 km; elektrik tüketimi 16.2 kWh/100 km; CO2 emisyonu 66 g/km

Son Güncelleme : 25 Şubat 2017

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo