BMW 1 Serisi Sedan Özellikleri ve Detayları

Ototeknikveri     28 Şubat 2017 05:30

Münih’te geliştirilen, Shenyang’da üretilen yeni model hızla büyüyen lüks kompakt segmentinde rekaete girecek ve Çin piyasasının ihtiyaçları için özel tasarlandı. Model ile birlikte BMW TwinPower Turbo teknolojili 3 ve 4 silindirli motorlar, Sport Line ve Luxury Line donanım seviyeleri de gelecek.

BMW 1 Serisi Sedan Özellikleri ve Detayları
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

BMW 1 Serisi sedan modelinin çıkışıyla lüks Alman markasının model serisi Çinli müşterilerin ihtiyaçlarını karşılayacak bir otomobil ile genişliyor. BMW 1 Serisi sedan sportif havası ve Çin’e özel konseptiyle segmentinde büyük hareketlilik getirecek. Yeni modeli Çin piyasasına BMW Grup ve BMW Brilliance Automotive Ltd. birlikte sunuyor. BMW 1 Serisi Sedan BMW’nin Münih’teki merkezinde Çinli mühendislerin desteğiyle geliştirildi. Otomobilin konsepti ve donanım Çin’deki özel ihtiyaçlara, Çin yollarına ve trafiğine göre adapte edildi. Seri üretim için geliştirme sırasında yeni model yoğun testlerden geçti, Çin’deki çeşitli yol ve iklim koşullarına uygunluğu garantilendi. BMW 1 Serisi sedan BMW Grup ve BMW Brilliance Automotive Ltd işbirliği ile 2012’de Çin’in kuzeydoğusunda Shenyang üretim sahası bünyesinde açılan Tiexi fabrikasında üretiliyor. Markanın Çin’e özel diğer modelleri de Shenyang’da üretiliyor. Buradaki üretim BMW Grup üretim ağının tüm dünyada tabi olduğu sıkı kalite kurallarını uyguluyor.

 

BMW’nin sportif havasını taşıyan kompakt sedan

BMW 1 Serisi sedan Çinli müşterilerin talepleri doğrultusunda bir stil ile geliştirildi. BMW 3 Serisi sedan ve BMW 5 Serisi sedan da Çin’e özel uzun aks aralıklı versiyonlara sahip ve bunlar da Shenyang’da üretiliyor.

 

Almanya’da üretilen 5 kapılı hatchback BMW 1 Serisi modellerini tamamlayacak Çinli sedan, sportiflik ile şıklığı dengeliyor, aynı zamanda biniş konforu, lüks donanım ve ilerici teknolojiler sunuyor. Bu özelliklerle otomobil bilhassa BMW’nin lüks dünyasına adım atmak isteyen genç müşterilere cazip gelecek.

 

Özgün çizgilerle nitelikli tasarım

BMW 1 Serisi sedan otomobilin sportif şıklığı kompakt segmentinde benzersiz ve hem boyutlarda hem de gövdedeki çizgilerde fark ediliyor. Otomobilin uzunluğu 4456 milimetre, genişliği 1803 milimetre, yüksekliği ise 1446 milimetre. Kısa çıkıntılar, uzun bir motor kompartmanı kapağı, geriye doğru uzanan yolcu kompartmanı ve 2670 milimetrelik aks aralığı BMW 1 Serisi sedan modeline uzun ve sportif bir görünüm veriyor. Özgün vücut çizgileri ön tekerlek bombesinden kapı tutacaklarına ve arka lambalara doğru yükselerek otomobilin siluetinin dinamikliğini vurguluyor.

 

Kapıların konturları da aynı zamanda kompakt modelin boyutlarına iyi entegre edilmiş. Arka kapılar yolculara konforlu giriş çıkış sağlayacak kadar geniş. Otomobilin yan görünümü de olduka etkileyici. Yüzeyler ışık ve gölge oyunları ile canlı ve atletik bir hava veriyor.

 

Ön kısımda geniş radyatör ızgarası, geniş hava girişleri ve modern LED teknolojili ikiz yuvarlak farlar bulunuyor. BMW 1 Serisi sedan modelin arka kısmını otomobilin genişliğini ve olağanüstü yol tutuşunu pekiştiren yatay çizgiler domine ediyor. Arka lambalar yan tarafa kadar uzanarak L şekli oluşturuyor ve otomobilin güçlü görünümünü vurguluyor.

 

Sürücü odaklı kokpit, cömert genişlik ve lüks ambiyans

BMW 1 Serisi sedan otomobilin iç kabini yoğun sürüş keyfi ve rahat yolculuk için tasarlanmış. Kokpit sürücü odaklı bir tasarıma sahip. Oturma pozisyonu ve ekranın ve kontrol elemanlarının yerleşimi sürücünün yola odaklanmasını destekliyor. Araç içi bilgisayar iDrive işletim sistemi ve geniş ekran ile geliyor. Orta konsoldaki kontrolör de BMW 1 Serisi sedan otomobilin standart bir özelliği. Gösterge panelinin yatay çizgileri kapı içlerinde de devam ediyor, hoş bir uyum ve ferahlık hissi veriyor.

 

Hassas finişli yüzeyler ve yüksek kaliteli materyaller lüks iç kabin ambiyansının ana öğeleri. Arkadaki konfor cömert bacak mesafesi, baş mesafesi modele özel arka koltukla artırılmış. Arka koltukların sırt kısımlarının konturları ve koltuk döşemeleri uzu yolculuklarda bile üst düzey rahatlı sağlıyor.

 

Yeni motor nesli: BMW stili verimlilik ve devir gücü

BMW 1 Serisi sedan otomobilin modern ve sportif karakteri modelin motor portföyüne de yansımış. Seride yeni nesilden üç farklı motor seçeneği var. Motorların ağırlık açısından optimize edilmiş alüminyum yapıları ve BMW TwinPower Turbo teknolojisi olağanüstü devir gücü ve tork ile başarılı seviyede verimlilik sağlıyor. Teknoloji paketi turboşarj, benzin direkt enjeksiyonu ve ortada konumlandırılmış enjektörler, ayrıca Valvetronic değişken valf kontrolü ile giriş ve egzoz tarafında (double VANOS) değişken eksantrik mili kontrolünden oluşuyor.

 

Bu kombinasyon BMW 125i sedan otomobilin 2.0 litre 4 silindirli motorunda özellikle sportif performans ile sonuçlanıyor. Motor 170 kW/231 hp güç çıkışı ve 1250 rpm’de 350 Nm maksimum torka sahip. 8 vitesli Steptronic şanzımanla gelen BMW 125i sedan 6.8 saniyede sıfırdan saatte 100 km hıza çıkabiliyor. Maksimum hız ise 250 km/s. Bu performans değerleri ortalama 6.4 litre/100 km yakıt tüketimi ve 152 gram/km CO2 emisyonu ile tamamlanıyor.

 

Bir diğer 2.0 litre 4 silindirli motor da BMW 120i sedan modelinde bulunuyor. 141 kW/192 hp güç çıkışına sahip motorun tork değeri 1250 rpm’de 280 Nm. 8 vitesli Steptronic şanzımanla otomobil sıfırdan saatte 100 km hıza 7.5 saniyede çıkabiliyor, maksimum hız ise 235 km/s. BMW 120i sedan 100 km’de 6.2 litre yakıt tüketiyor, CO2 emisyonu ise 148 gram/km.

 

Motor serisi BMW 118i sedan otomobilin 3 silindirli motoruyla tamamlanıyor. 1.5 litre kapasiteli motor 100 kW/136 hp gücünde, maksimum tork ise 1250 rpm’de 220 Nm. 6 vitesli Steptronic şanzıman ile BMW 118i sedan 9.4 saniyede sıfırdan saatte 100 km hıza çıkabiliyor, maksimum hız ise 212 km/s. Motorun yakıt tüketimi 5.5 litre/100 km, CO2 emisyonu ise 132 gram/km.

 

Modele özel süspansiyon ayarları, kusursuz güvenlik

Yeni BMW 1 Serisi sedan otomobilin sürüş özellikleri atletik kabiliyet, biniş konforu ve güvenlikle öne çıkıyor. Önden çekişli sürüş sistemi akslara dengeli yük dağıtımı sağlıyor, ağırlık açısından optimize edilmiş kaporta tasarımı ve süspansiyon da otomobilin kaliteli sürüşü için mükemmel zemin sağlıyor. Süspansiyon sistemi otomobilin sportif karakterine uygun olduğu gibi aynı zamanda yüksek konfor talebini de karşılıyor. Süspansiyon ve amortisör yolculara tüm yol koşullarında sakin bir biniş deneyimi yaşatıyor. Optimize edilmiş akustik konfor tamamen panellenmiş gövde altı ve düşük yuvarlanma dirençli lastikler gibi özelliklerle sağlanmış.

 

Güçlü disk frenleri ve Servotronic hız bağlantılı destek ile elektromekanik hidrolik direksiyon kapsamlı ve hassas şekilde kontrol edilebilen bir sürüş yanıtı sağlıyor. Dinamik Stabilite Kontrolü (DSC) güvenli yol tutuşuna katkı sağlayan geniş özellikler sunuyor. BMW 118iSedan (BMW 118i Lifestyle’da 16 inç) için hafif alaşım 17 inç jantlar ve diğer iki model için 18 inç jantlar standart olarak geliyor.

 

Burulma direnci yüksek kaporta yapısı BMW 1 Serisi sedan otomobili kıvrak ve güvenli hale getiriyor. Güvenlik konsepti hassas şekilde belirlenmiş yüklenme yolları ve çeşitli deformasyon alanları ile çarpmanın etkisini hafifleterek kaza anında hasarı azaltıyor. İç kabin geniş kapsamlı güvenlik özelliklerine sahip, bunlar arasında ön ve yan hava yastıklarının yanı sıra baş ve yan için perde tipi hava yastıkları ve tüm koltuklarda üç noktalı otomatik emniyet kemeri sayılabilir. Tüm model versiyonları acil durum özellikli lastiklerle geliyor.

 

Standart sürüş modu seçme özelliği, Sport Line ve Luxury Line ile kişiselleştirme seçenekleri

Orta konsoldaki sürüş modu seçme anahtarı sportif, konfor ve verimlilik odaklı modları ile farklı sürüş stilleri sunuyor. Konfor, Spor ve Eco Pro modları tek düğme ile aktif edilebiliyor. Ek olarak, BMW 1 Serisi sedan otomobilin standart özellikleri arasında otomatik klima da bulunuyor. Klima, ısıtma ve havalandırma sistemi Çin’in iklim koşullarına göre uyarlanmış. Sistem hava filtresi özelliğine de sahip. Çok sayıda diğer konfor özelliğinin yanı sıra, opsiyonel ekstralar arasında özel dış cephe boyaları, hafif alaşım jant seçenekleri, iç kabin renkleri, koltuk döşemeleri ve iç kabin yüzey seçenekleri de bulunuyor. Sport Line ve Luxury Line modelleri standart versiyona alternatif olarak sunuluyor. Bunların tasarım özellikleri daha detaylı kişiselleştirme imkanları sunuyor.

 

Bağlantı teknolojileri, sürüş yardımı, servisler, uygulamalar

BMW 1 Serisi sedan çarpışma uyarısı, şehir içi fren fonksiyonu ve park asistanı gibi sürüş yardım sistemlerine sahip.

 

Ayrıca bağlantı teknolojileri ve internet temelli fonksiyon ve uygulamalar otomobilin işletim sistemi üzerinden çok sayıda multimedya, navigasyon ve iletişim servisine erişim sağlıyor. Dahası, BMW Connected ile otomobil bir kişisel asistana dönüşüyor. Esnek Open Mobility Cloud platformu akıllı telefonlar, tablet ve akıllı saatler gibi mobil cihazların otomobile entegrasyonunu sağlıyor. Bu sayede örneğin otomobile girmeden önce yapılan seyahat planları cihazlardan otomobile aktarılabiliyor. Gerçek zamanlı trafik verilerine dayanan BMW Connected sadece ideal rotaları hesaplamakla kalmıyor aynı zamanda kalkış zamanını da ayarlıyor ve kullanıcının mobil cihazına kalkış saati için bildirim gönderiyor.

Son Güncelleme : 01 Mart 2017

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo