Seat’ın 2017 yılı satışları iyi gidiyor

Ototeknikveri     28 Şubat 2017 07:42

Volkswagen Grubu’nun İspanyol markası Seat, 2017’nin ilk iki ayında satışlarını %20’lere varan oranda artırmayı başardı. Yaşanan büyümede markanın yeni modellerinin ve Güney Avrupa’da artan talebin etkisi var.

Seat’ın 2017 yılı satışları iyi gidiyor
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

2016’da tanıtılan Ateca SUV ve küçük kardeşi Arona’nın tüm piyasalara ulaşması bu yıl satışları artırmaya devam edecek. Seat CEO’su Luca de Meo konuyla ilgili “2017 Seat için özel bir yıl olacak. İlk iki ayda cesaret verici satışlar gördük” şeklinde yorum yaptı. Seat ayrıca yeni Ibiza yarı kompakt otomobilden de başarı bekliyor. Ibiza, markanın Leon kompakt otomobilden sonra en çok satan ikinci otomobili. Ibiza 7 Mart’ta Cenevre Otomobil Fuarı’nda olacak, satışları ise Haziran’da başlıyor. Seat’ın teslimatları Ocak’ta %17 artarak 32 bin 300 adete ulaştı. Böylece marka VW’nin Audi ve Porsche dahil beş markası arasında satışlarını en çok büyüten oldu. Şubat satışlarına ilişkin veriler henüz yayınlanmadı. Seat’ın yıllık satışları 2016 ve 2015’te %3’ten daha az büyüme kaydetmişti.

 

Seat, Volkswagen tarafından 1986’da satın alındı, firma İspanya Martorell’deki ana fabrikasının kapasitesini tam kullanamaması nedeniyle yıllarca sıkıntı yaşadı ve zarar etti. De Meo, geleneksel olarak sportif kompakt modeller ile genç müşterileri hedefleyen Seat’ın gelecek yıldan itibaren otomobillerini internet bağlantılı hizmetlerle satabileceğini, buna kullanıcıları trafik sıkışıklığından kurtaracak rotalar öneren bir yazılımın da dahil olacağını söyledi.

 

Dijital servislere yönelen Seat bu nedenle teknoloji firmalarından uzmanları istihdam etmeye başladı ve Nisan ayında Barcelona’da bir araştırma laboratuarı açacak. Seat ayrıca Barcelona’da elektrikli prototip otomobillerle paylaşımlı ulaşım testleri yapacak. Bu konuda ana firma Volkswagen’in de çalışmaları var.

 

De Meo dijital servisler konusunda “Bizim için yeni bir dünya açılıyor. Genç müşterilerimiz bağlanabilirlik teknolojilerine çok önem veriyor” ifadelerini kullandı.

Son Güncelleme : 01 Mart 2017

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo