Yeni Mitsubishi Eclipse Cross SUV ortaya çıktı

Ototeknikveri     01 Mart 2017 12:55

Nissan Qashqai ile rekabet edecek Yeni Eclipse Cross SUV, Mitsubishi’nin portföyünde ASX ile Outlander arasında konumlanacak. Yeni model 2018’de piyasaya çıkacak.

Yeni Mitsubishi Eclipse Cross SUV ortaya çıktı
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Mitsubishi Eclipse Cross dört çekişli SUV, 2015’te tanıtılan XR-PHEV konseptinden esinlenen coupe benzeri bir stile sahip. Model, Nissan Qashqai ve Seat Ateca gibi otomobillerle rekabet edecek. Plug-in hibrit Outlander PHEV başarılı olsa da, Mitsubishi SUV patlamasında Qashqai gibi rakipleri tarafından geride bırakıldı. Mitsubishi'nin patronu değişen Nissan’ı yakalamak için bir dizi yeni model çıkartması bekleniyor. Eclipse Cross bunlardan ilki olacak ve girdiği hızla büyüyen segmentte markanın satışlarının artmasına yardım edecek.

 

Modelde iki motor seçeneği var: yeni 1.5 litre turboşarjlı benzinli motor ve – manuel spor modu da içeren - sekiz vitesli yeni CVT şanzıman, diğeri ise 2.2 litre dizel. Eclipse Cross için özel modifiye edildiği söylenen dizel yeni sekiz vites otomatik şanzımanla geliyor.

 

Estetik açıdan, Eclipse Cross, ASX ile aynı Dynamic Shield ön kısım tasarımına ve yeni kırmızı dış cephe boyasına sahip.

İç kabinde tablet tipi multimedya sistemi Smartphone Link Display ses sistemi, Apple CarPlay ve Android Auto desteğiye geliyor. Modelde ayrıca dokunmatik kontrolör ve sanal kontrol paneli (head-up display) bulunuyor. Arka koltuklar ise 60/40 katlanabilir özellikte.

Fiyatlar ve özellikler otomobilin çıkış tarihine doğru (2018) ayrıca yayınlanacak. Firmanın gelecek planları arasında Outlander ve Outlander PHEV modellerinin yeni nesilleri de bulunuyor, bunun 2020’de çıkması bekleniyor. Juke ile dorudan rekabet edecek, ASX’ten küçük bir mdoel de 2019’u bekliyor.

 

Yaşlanan Mitsubishi Shogun’un ne zaman değiştirileceği belirsiz. Bazı haberler yeni nesilin uzun süredir geliştirildiğini söylüyor.

Son Güncelleme : 01 Mart 2017

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo