Yeni DS 7 Crossback SUV Özellikleri ve Detayları

Ototeknikveri     01 Mart 2017 12:34

DS yeni DS 7 Crossback modeli ile lüks, konforlu ve otonom sürüş yolunda büyük bir adım atıyor.

Yeni DS 7 Crossback SUV Özellikleri ve Detayları
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Stil bakımından, otomobil üreticisi DS 7 Crossback modelini günün her anında önden ve arkadan hemen tanınabilecek bir görünümle şekillendirdi. Bunu başarmak için aydınlatma imzasına özel önem verildi, DS Active LED Vision farlar mücevherleri andırıyor ve otomobilin kilidi açıldığında mor bir ışık veriyor ve 180° dönüyor. Aydınlatma imzası gündüz sürüş ışıklarındaki dikey çıtalarla daha da vurgulanmış, bunlar sinyal lambalarıyla birlikte çalışıyor, arkada ise tüm ışıklar full LED. DS stil direktörü Thierry Metroz yeni model için “Tasarım sürecinin tüm aşamalarında DS 7 Crossback için hedef kalitedeki mükemmelliği yansıtmak ve en yüksek standartları yakalamaktı. Sonuç ortada; ideal boyutlarda ve karakter dolu bir otomobil. Bu güç ve stilin mükemmel bir bileşimi” diye konuştu.

İç kabinde iki 12 inç ekran kabinin tam kalbine yerleştirilmiş. İlk ekran navigasyon sistemi ve multimedya arayüzü, MirrorScreen ve DS Connect fonksiyonlarını kontrol ederken, ikinci ekran kişiselleştirilebiliyor ve dijital kontrol paneline ayrılmış.

 

Diğer kişiselleştirme seçenekleri arasında (Inspiration iç kabin ambiyans temaları) Bastille, Rivoli, Opera ve Performance Line yer alıyor. Fransız otomobil üreticisi iç kabinde en yüksek işçilik standartlarının kullanıldığını, direksiyon, orta konsol ve tavan tutma yerleri gibi pek çok kısmın deri ile kaplanabildiğini belirtiyor. Dahası, orta ekrandaki kontrol anahtarı bile kristal olarak seçilebiliyor.

 

Metroz “DS 7 Crossback’teki her materyal ve her detay Haute Couture dünyasından esinlenildi, bu duyusallık ve özen en ufak ayrıntıda bile görülebiliyor” diyor.

 

Kabinin şık stili dahilinde Nappa deri kaplamalı koltuklarda saat kayışı tasarımı, konsolda “inci” dikişler, krom finişli orta konsoldaki düğmelerde ise 16. yüzyıla dayanan geleneksel bir burma tekniğiyle “Clous de Paris” finiş kullanılmış. Ayrıca, konsolun merkezinde B.R.M R180 animasyonlu kronometre yer alıyor, bu kısım da DS 7 başlatıldığında 180 derece dönebiliyor.

 

Motorlar bakımından en öne çıkan seçenek ise DS markasının kendi hibrit sistemi E-TENSE. Sistem 200 hp benzinli motor, iki elektrikli motor (her biri 109 hp), yeni 8 vitesli Efficient otomatik şanzıman, 13 kW/s kapasiteli ve 90 kW gücünde lityum-iyon pil ve ikinci elektrikli motordan güç alan, böylece ekstra performance ve dört çekişli uygulama sunan motorlu arka akstan oluşuyor.

Toplamda DS 7 Crossback müşterileri 300 hp güç çıkışına sahip oluyor. Otomobil üç farklı sürüş modu sunuyor: %100 elektrikli, hibrit ve karma. Elektrikli sürüş mesafesi 59.5 km, şarj ise 4.5 saat ya da 32A soket ve 6.6 kW şarj ile 2.5 saat sürüyor.

 

E-TENSE hibrit modelin yanı sıra, DS 7 Crossback aynı zamanda beş farklı Euro 6.2 uyumlu içten yanmalı motor seçeneği sunacak. Bunlardan üçü benzinli (THP 225, THP 180, PureTech 130) ve ikisi dizel (BlueHDi 130, BlueHDi 180). Daha önce bahsi geçen 8 vitesli otomatik (EAT8) şanzıman motor hızını olabildiğince düşük tutarak 6 vitesli otomatik şanzımana kıyasla %4 yakıt tasarrufu sağlıyor.

 

DS 7 Crossback ayrıca DS Connected Pilot otonom sürüş özelliği ile geliyor. Sürücü dilediği zaman kontrolü otomobile verebiliyor ya da geri alabiliyor. Dur & Git Aktif Seyir Kontrolü gibi özelliklerin yanı sıra, DS Connected Pilot kamerası ile düzgün ya da bozuk yol işaretlerini tanıyabiliyor, öndeki yolu sürekli analiz ederek çevresini algılayabiliyor. Sistem yol işaretlerinden bir sapma algıladığında 29 km/s – 180 km/s hızlar arasında direksiyonu düzeltebiliyor.

 

Varış noktasına gelindiğinde, DS Park Pilotu direksiyon ya da pedalları kullanmadan otomobili kendi başına park edebiliyor.

 

Otomobildeki diğer aktif güvenlik özellikleri arasında DS Night Vision (gece görüşü için kızıl ötesi kamera), DS Sürücü Dikkat Takibi ve DS Active LED Vision (yol koşulları ve otomobilin hızına göre uyarlanabilen farlar) bulunuyor.

 

Active LED Vision altı farklı aydınlatma modu sunuyor. Park modunun yanı sıra Şehir modu (ışık genişliği yolun yan kısımlarını görecek şekilde artırılıyor), Taşra modu (ön kısım için görüş artırılıyor), Otoban (LED modüllerinin yoğunluğu artırılıyor), Olumsuz Hava (ön cam silecekleri çalıştığında aktif oluyor ve ışık genişletiliyor) ve Uzun Far (güç ve mesafe maksimumda) modu seçilebiliyor.

Yeni DS SUV’nin ilk sürümü “DS Crossback La Premiere” olarak adlandırıldı ve sınırlı sayıda sunulacak. Bu sürümde serideki en güçlü iki motor seçeneği BlueHDi 180 ve THP 225 yeni nesil 8 vitesli şanzıman ile birlikte yer alıyor.

 

La Premiere, Cumulus Gray (gri), Pearl White (beyaz) ya da Perla Nera Black (siyah) renk seçenekleri, ayrıca Art Rubis tonunda kontrast Nappa deri döşeme ile birlikte sipariş edilebiliyor. Bu sınırlı sürüm sadece 7 Mart – 31 Aralık 2017 tarihleri arasında siparişe açık olacak.

 

DS 7 Crossback 4.57 m uzunluğunda, 1.62 m yüksekliğinde ve 1.89 m genişliğinde. Otomobil Fransa Mulhouse fabrikasında ve Çin’deki Shenzen fabrikasında üretilecek.

Son Güncelleme : 02 Mart 2017

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo