Euro NCAP’in Son Sınavı

Ototeknikveri     01 Mart 2017 09:16

Land Rover Discovery, Audi Q5 ve Toyota C-HR son Euro NCAP testlerinde beş yıldız alarak güvenlikteki başarılarını kanıtladılar.

Euro NCAP’in Son Sınavı
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Land Rover Discovery, Audi Q5 ve Toyota C-HR son Euro NCAP testlerinde beş yıldız alırken, Fiat 500 ve Ford Ka+ üç yıldız, Citroen C3 ise dört yıldız alabildi. Euro NCAP, Discovery’nin beş yıldız aldığını ancak yine de tamamen sorunsuz olmadığını belirtiyor. Otomobilin sürücü hava yastığı ön çarpma testinde yetersiz basınç nedeniyle başarısız olurken, yan bariyer testinde sürücü tarafındaki kapı açıldı. Euro NCAP Genel Sekreteri Michiel van Ratingen Discovery’nin sonuçları için “Jaguar Land Rover önümüzdeki yıllar için oldukça iddialı bir yeni model programına sahip. Umuyoruz ki bu zorlu takvim ve sıkı geliştirme aşamalarında güvenlikten ödün verilmez. Ayrıca uyarılarımızı dikkate alarak hayata geçirmelerini bekliyoruz” yorumunda bulundu.

Geçtiğimiz günlerde güncellenen Fiat 500 ve yeni Ford Ka+ arka emniyet kemeri gerdiricileri ve yük sınırlandırıcılarına sahip değiller. Normalde bu özellikler piyasadaki pek çok otomobilde standart olarak sunuluyor. Günümüz otomobillerinin yarısında bulunan otonom acil durum freni de bu iki modelde yok.

Euro NCAP, Fiat 500’ün ön çarpma testinde hem sürücü hem de arka yolcu için zayıf koruma sağladığını, Ka+ modelinin ise göğüs korumasının zayıf bulunduğunu açıkladı.

Ratingen “Ne yazık ki segment için yüksek umutlar yeni Ka+ modeli ile boşa çıktı. Ford bu yepyeni modeli vasat bir güvenlik performansı ile piyasaya sundu” dedi.

Ratingen C3 için ise “C3 süper mini otomobillerin de Euro NCAP’te iyi bir güvenlik notu alabileceğini kanıtlıyor” yorumunda bulundu.

Ford testlerden düşük puan alacağını tahmin ediyordu ve buna gerekçe olarak otomobilin düşük maliyetli tutulmasını gösteriyor. Firmadan bir sözcü, otomobilin güvenli olduğunu öne sürerek “Müşterilerimize en uygun fiyatları sunmaya çalışıyoruz.

Sofistike güvenlik teknolojilerinin ciddi bir maliyeti var, bu otomobilin satış fiyatına da yansıyor. Piyasayı detaylı şekilde inceledik ve müşteriler için gerçek ihtiyaçların neler olduğunu, nelere ihtiyaç olmadığını tespit etmeye çalıştık. Bu otomobilin güvenli bir otomobil olduğunu söyleyebilirim” dedi.

Son Güncelleme : 02 Mart 2017

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo