Porsche Panamera Sport Turismo paketinden çıktı

Ototeknikveri     03 Mart 2017 01:52

Porsche Panamera Sport Turismo gelecek hafta gerçekleştirilecek Cenevre Otomobil Fuarı öncesi tanıtıldı. 2012 konseptine sadık kalan model ikinci nesil Panamera ailesine ekstra pratiklik ve stil ekliyor.

Porsche Panamera Sport Turismo paketinden çıktı
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Sport Turismo ve Panamera modelleri arasındaki stil farklılıkları hemen fark edilebiliyor. B sütunundan geriye doğru, Sport Turismo’nun çatı çizgisi sedan modelden çok daha ileriye uzanıyor, eğimi ise daha az keskin. Bu da arka koltuk yolcuları için daha fazla baş mesafesine ve 520 litrelik bagaj kapasitesine imkan veriyor. Arka koltuklar katlandığında bagaj kapasitesi 1390 litreye kadar çıkıyor. Beş kapılı Panamera gibi, Sport Turismo hala 5049 mm uzunluğunda ve 1937 mm genişliğinde ancak 5 mm daha yüksek. Yeni çatı çizgisi aynı zamanda Sport Turismo’ya arka koltukta – sadece iki kişi yerine - üç kişi taşıyabilen ilk Panamera ünvanı veriyor.

Otomobilin bir diğer ilginç bileşeni ise aktif arka spoyler. Bu kısım standart Panamera’nın spoyleri kadar karmaşık ve hız ile sürüş ayarlarına göre üç farklı modda çalışıyor. Örneğin, 170 km/s üzerinde hızlarda 1 derece açı ile açılıyor, panoramik tavan açıldığında ise 26 derece açıyla kabinin içerisinde rüzgar sesini minimuma indiriyor.

 

Başlangıçta, Porsche Panamera Sport Turismo’nun beş farklı versiyonu sunulacak. Bunlar Panamera 4, Panamera 4S, Panamera 4S Dizel, Panamera 4 E-Hybrid ve Panamera Turbo. En üst seviye Turbo Sport Turismo çift turboşarjlı 4.0 litre V8 motoruyla 542 hp güç çıkışına sahip, diğer motorların güçleri ise 325 hp – 456 hp arasında değişiyor.

 

Porsche giriş seviyesi Panamera 4 Sport Turismo modelinin 97 bin 557 euro’dan başlayan fiyatlarla satılacağını, Panamera Turbo Sport Turismo için fiyatın 158 bin 604 euro’ya kadar çıkacağını açıkladı.

ABD’de 2018 Panamera Sport Turismo modellerinin 2017 yılı sonuna doğru piyasada olması bekleniyor. Burada fiyatlar Panamera 4 Sport Turismo için 96 bin 200 dolar, Panamera 4 E-Hybrid Sport Turismo için 104 bin dolar, Panamera 4S Sport Turismo için 109 bin 200 dolar ve Panamera Turbo Sport Turismo için 154 bin dolardan başlayacak. Taşıma ve teslimat ücreti ise 1050 dolar.

 

Amiral gemisi olarak ilk plug-in hibrit modeli

Porsche’nin Cenevre’de dünya lansmanını gerçekleştirdiği ikinci model ise, Yeni Panamera Turbo S E-Hybrid. Bu spor otomobil ile Porsche, ilk defa bir plug –in hibrit modeli, model ailesinin “amiral gemisi” olarak konumlandırıyor.

 

Yeni Panamera Turbo S E-Hybrid, 136 HP güç üreten bir elektrikli motor ile 550 HP güç üreten dört litrelik bir V8 motorunu birleştiriyor.

 

Otomobil böylece 0’dan 100 km/s hıza 3,4 saniyede çıkıyor ve 310 km/s maksimum hıza ulaşabiliyor. Dört çeker tahrikli Panamera’nın güç artırma stratejisi, 918 Spyder süper spor otomobilden geliyor. Ortalama yakıt tüketimi 2,9 l/100 km olan yeni amiral gemisi 50 kilometreye kadar tamamen elektrikli olarak gidebiliyor.

 

6 saatte şarj edilebiliyor

Panamera Turbo S E Hybrid’de elektrikli motor, 14,1 kWh enerji kapasitesine sahip sıvı soğutmalı lityum-iyon aküyle çalışıyor. Arkaya entegre edilen yüksek voltajlı akü, 230-V bağlantıyla 6 saatte tamamen şarj oluyor. Otomobil, power charge ile 2,4 saatte de tamamen şarj olabiliyor. Şarj işlemi ayrıca Porsche İletişim Yönetimi (PCM) ve Porsche Connect uygulaması (akıllı telefonlar ve Apple Watch için) yoluyla bir zamanlayıcı kullanılarak da başlatılabiliyor.

Son Güncelleme : 04 Mart 2017

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo