Yeni VW Arteon Özellikleri ve Detayları

Ototeknikveri     07 Mart 2017 04:20

Yeni VW Arteon Cenevre’de tanıtılacak. Volkswagen model serisini avangart bir gran turismo ile genişletiyor: yeni Arteon. VW Arteon 2017 Haziran'da Avrupa'da satışa çıkıyor.

Yeni VW Arteon Özellikleri ve Detayları
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Passat’ın üzerinde konumlanacak Arteon uluslararası kamuoyunun karşısına ilk kez Cenevre Otomobil Fuarı’nda (9 – 19 Mart) çıkacak. Volkswagen tasarım yöneticisi Klaus Bischoff yeni model için “Arteon klasik bir spor otomobilin tasarım bileşenlerini fastback otomobillerin şıklığı ve genişliği ile birleştiriyor. Bu avangart otomobil hem kalbe hem akla hitap ediyor” dedi.

 

Arteon’un dış tasarımından sorumlu Tobias Sühlmann otomobili şöyle tarif ediyor: “Arteon’un atletik çizgileri yüksek fonksiyonelliğe sahip bir genel konsept barındırıyor. Form ve fonksiyon burada ilerici bir şekilde ortak zemin buluyor. Klasik sedan otomobillerin aksine, gran turismo uzun aks aralığı sayesinde daha fazla alan ve esneklik sunuyor, coupe benzeri bir tasarım ve geniş arka kısım ile dikkat çekiyor”.

 

Beş koltuklu Arteon ideal bir alternatif, şık tasarım ve ilerici teknolojileri birarada barındıran bir beş kapılı fastback isteyenler için uygun bir otomobil.

Mükemmel boyutlar. Yeni Arteon’un temelinde Modular Transverse Matrix (MQB) platformu bulunuyor. Bu platformun adı motorun ön kısımda enine yerleştirilmiş olmasından geliyor. Bu konfigürasyon yerden tasarruf sağlıyor. 2841 mm’lik uzun aks aralığı iki aksı birbirine bağlıyor. 4862 mm uzunluğundaki fastback modelin çıkıntıları kısa ve sade. Arteon 1871 mm genişliğinde ve 1427 mm yüksekliğinde. Bu boyutsal ilişkiler gerçekten dinamik oranalr yaratıyor, bu da Volkswagen tasarımcıları için görsel bir başlangıç noktası.

Karizmatik Arteon’dan dinamizm fışkırıyor. Yeni Arteon’un en önemli tasarım bileşenlerinden birisi ön kısım. Dikkat çeken özellikler arasında epey ileriye doğru uzanan, kısmen her iki kanadı da kapsayan kaput ve otomobilin genişliğini vurgulayan bir ön panjur sayılabilir. Standart LED farlar ve gündüz sürüş ışıkları ön panjurun krom kaplı çapraz çubuklarıyla ve kaputla uyumlu. Sonuç olarak ortaya üst düzey bir spor otomobile bile uyabilecek başarılı bir ön kısım tasarımı çıkmış.

Arkada çarpıcı ve güçlü omuz kısımları, kaslı kanatlar ve 20 inç alaşım tekerlekler üzerindeki geniş tekerlek bombeleri spor otomobil stilini yansıtıyor. Akslar arasındaki siluette yine saf spor otomobil tasarım doktrinini takip eden bir bel çizgisi görülüyor.

Passat, Arteon, Phideon. Arteon Volkswagen model serisindeki yerini Passat’ın üzerinde buluyor. Arteon’un bir basamak üzerinde ise Çin için geliştirilmiş Phideon bulunuyor. Yeni Volkswagen gran turismo Almanya’daki Emden fabrikasında üretiliyor. Fabrikanın hemen yanında deniz limanı da bulunuyor, bu da neredeyse dünyanın her yerinde satışa çıkacak Arteon için avantajlı bir şey. Otomobil Haziran ayı ortalarında Almanya’da çıkacak. Ön siparişler Arteon’un Cenevre’deki dünya prömiyerinden hemen sonra başlayacak.

Inovatif, ekonomik ve günlük kullanıma uygun. Arteon “gran turismo” konseptini avangart tasarımı, sportif karizması, esnekliği ve cömert kullanım alanı ile yeniden yorumluyor. Diğer avantajlı özellikler arasında arka bacak mesafesi ve 563 – 1557 litre bagaj kapasitesi de var. Teknik cephede yeni otomobil altı yüksek verimlilikli motoru (güç çıkışları 110 kW/150 PS – 206 kW/280 PS arasında), önden çekişli ya da dört çekişli sürüş sistemi, ayrıca dijitalleştirilmiş ekranlar ve kontroller bulunuyor. Active Info Display (tamamen dijital ve programlanabilir kontrol paneli), “head-up display” sanal kontrol paneli, Discover Pro multimedya sistemi ve jest kontrollü 9.2 inç ekran ile Arteon zamanını yakalıyor.

İnteraktif asistan sistemler ile gönül rahatlığı. Arteon’un inovatif sürüş yardım ve kullanım kolaylığı sistemleri avangart konsepti ile uyumlu. En yeni nesil Adaptif Seyir Kontrolü (ACC) sistemi artık hız sınırları, rota bilgisi gibi verileri de dikkate alıyor ve otomatik olarak sürüş hıını ayarlıyor. Navigasyon sistemininin GPS’i ve yol verileri sayesinde, yeni dinamik viraj ışıkları ve “öngörüsel far kontrolü” sürücü daha viraja girmeden virajı aydınlatıyor. İkinci nesil Acil Durum Asistanı artık daha da fazla güvenlik sunuyor. Eğer sürücü sağlık nedenlerinden otomobili süremez duruma gelirse sistem otomobili yavaşlatıyor ve otomatik olarak arkadaki trafiğin izin verdiği yavaş şeride geçiriyor.

Geniş kişiselleştirme seçenekleri ile üç farklı donanım seviyesi. İlerici konseptine rağmen, Arteon cazip bir fiyata sahip. Yüksek kaliteli giriş seviyesinin yanı sıra, otomobil iki özel donanım seviyesi ile geliyor: “Elegance” ve “R-Line”. Arteon Elegance özellikle lüks sınıf donanım ve stile odaklanıyor. Arteon R-Line ise tamamen spor odaklı. Bu üç donanım seviyesi kapsamında, yeni model detaylı şekilde kişiselleştirilebiliyor. Opsiyonel donanım listesinde panoramik açılır tavan, üç bölgeli klima (Air Care Climatronic, hava kalitesi sensörü ve alerjen filtresi), önde masaj özellikli koltuklar, ısıtmalı direksiyon ve iki tonlu nappa deri iç kabin döşemeleri.

150 – 280 PS arası güçlerde altı farklı motor. Yeni Arteon altı turboşarjlı direkt yakıt enjeksiyonlu motorla geliyor. Tüm motorlar dört silindirli. İlk iki seviye motorun güç çıkışları benzinli (TSI) seçeneklerde de dizel (TDI) seçeneklerde de aynı; 110 kW/150 PS ve 140 kW/190 PS. En güçlü TSI motor 206 kW/280 PS gücünde. En güçlü TDI motor ise 176 kW/240 PS güç çıkışına sahip. Giriş seviyesi benzinli motor 1.5 TSI Evo yeni bir tasarım ve Aktif Silindir Yönetimi (ACT) gibi özellikler sayesinde olağanüstü verimli.

Tüm versiyonlar için çift debriyajlı (DSG) şanzıman. Motorların hepsi otomatik çift debriyajlı şanzıman (DSG) ile çalışabiliyor (Almanya’da sadece manuel şanzımanla sunulan 110 kW TSI hariç). TSI motorlarda DSG 140 kW motor ve yukarısı için geçerli. TDI motorlarda ise DSG 176 kW versiyonda standart olarak geliyor. En güçlü TSI ve TDI motorlar ayrıca 4MOTION dört çekişli sürüş sistemi ile geliyor. 140 kW TDI için dört çekişli sistem standart değil opsiyonel sunuluyor. Diğer tüm modeller önden çekişli sürüş sistemine sahip.

 

Yeni VW Arteon Donanım Özellikleri

 

Yeni VW Arteon Motor Seçenekleri

Son Güncelleme : 08 Mart 2017

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo