Opel PSA Grubu’na katılıyor

Ototeknikveri     07 Mart 2017 05:00

Opel’in de katılımı ile PSA Grubu Avrupa’nın 2 numarası olacak.

Opel PSA Grubu’na katılıyor
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

General Motors Co. ve PSA Grup, General Motors’un Avrupa ayağını oluşturan Opel/Vauxhall markasının PSA Grubu’na geçişi ile ilgili bir anlaşma imzaladıklarını duyurdular. Opel’in de katılımıyla PSA Avrupa’da %17 pazar payı ile en büyük ikinci otomotiv firması olacak. PSA Yönetim Kurulu Başkanı Carlos Tavares birleşmeyle ilgili “Opel ile güçlerimizi birleştirmekten gurur duyuyoruz ve bu büyük şirketin gelişimini hızlandırmaya kararlıyız. Opel’in yetenekli çalışanlarına, başarılarına ve güçlü mirasına saygı duyuyoruz. Opel’in marka kimliğini PSA bünyesinde de korumaya devam edeceğiz. Avrupa piyasası için doğru ürünler üreten Opel’in doğru bir partner olduğunu biliyorduk. Bunu ilişkimizin doğal bir uzantısı olarak görüyoruz ve bunu bir sonraki aşamaya taşımak için sabırsızlanıyoruz” dedi.

 

Tavares “Opel’in gelişiminin bizim desteğimizle çok hızlanacağına inanıyoruz. Bunu yaparken General Motors ve Opel’e karşı sorumluluklarımızı da gözeteceğiz” diye konuştu.

 

General Motors Yönetim Kurulu Başkanı Mary T. Barra’nın yeni düzenleme ile ilgili görüşleri ise şöyle: “General Motors ailesi olarak, Opel’deki değerli iş arkadaşlarımız ile PSA’nın böyle yeni bir fırsat yaratmasından çok memnunuz. Bu sayede önceki işbirliklerimizin başarısını daha da öteye taşıyacağız. General Motors için bu yakaladığımız ivmeyi daha da hızlandırmak için bir adım. Firmamızı yeniden şekillendiriyoruz ve disiplinli sermaye kullanımı, yüksek geri dönüşlü yatırımlarla çok yii sonuçlar elde etme yolunda ilerliyoruz. Hem temel otomotiv işlerimize hem de yeni teknolojilere yatırım yapıyoruz, bu sayede kişisel mobilitenin geleceği için hazırlanıyoruz. Bu yeni gelişmenin Opel ve Vauxhall için güçlü bir potansiyel yaratacağına ve yeni projeerin kapısını açacağına inanıyoruz”.

 

Birleşme uzun vadede her iki firmayı da güçlendiecek

Opel’in PSA’ya geçişi maliyetlerde düşüş sağlayacak, satın alma, üretim ve Ar-Ge süreçlerinde bir sinerji yaratacak. 2026 yılı itibatiyle, ciddi bir kısmı 2020 yılında elde edilecek şekilde, 1.7 milyar euro’luk bir sinerji ve Opel’in büyümesinde hızlanma bekleniyor. General Motors ile başarılı ortaklığından faydalanan PSA, Opel’in 2020 yılı itibariyle %3, 2026 yılı itibariyle %6 faaliyet karına ulaşmasını, 2020’de pozitif nakit girişine geçmesini bekliyor.

 

PSA, BNP Paribas ile birlikte %50 - %50 bir ortak girişimle General Motors’un Avrupa’daki tüm finansal operasyonlarını ve ekibini de devralacak. Bu ortak girişim tamamen BNP Paribas tarafından konsolide edilecek ve PSA tarafından özkaynaklar yöntemi olarak sayılacak.

 

Opel’in devredilmesi, General Motors’un dönüşüm sürecinde önemli bir adım teşkil ediyor. General Motors’un temel işlerinin güçlenmesi, kaynakların daha etkin kullanımı, ileri teknolojilere yeni yatırımlar ve hissedarlar için ciddi değer artışı bekleniyor.

 

General Motors yeniden yapılanması ile elde edeceği gelirler ile bazı hisse yeniden satın alımları yapacak. General Motors ve PSA’nın elektrikli teknolojilerde işbirliğini geliştirmesi, Holden ve Buick modelleri için tedarik anlaşmalarını devam ettirmesi de bekleniyor. Ayrıca PSA uzun vadeli olarak, GM/Honda ortak girişiminin yakıt hücresi sistemlerinin tedariğini sağlayabilir.

Son Güncelleme : 07 Mart 2017

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo