Renault ZOE e-Sport Cenevre'de

Ototeknikveri     07 Mart 2017 09:44

Renault ZOE e-Sport konsept modeli: heyecan verici bir ZOE

Renault ZOE e-Sport Cenevre'de
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

2017 Cenevre Otomobil Fuarı’ndaki Renault ZOE e-Sport, markanın elektrikli otomobiller alanında süregelen gelişimini gözler önüne seriyor. Eşsiz özelliklere sahip Renault ZOE e-Sport, ZOE’nin yarış otomobiline dönüştürülmüş hali.Üstelik Renault Grubu’nun, tamamen elektrikli ve tek koltuklu otomobillerin yarıştığı FIA (Fédération Internationale de l’Automobile) Formula E Şampiyonası'ndan elde ettiği üç yıllık galibiyet deneyiminden de faydalanıyor. Formula E’nin bu denli sevilmesinin nedenlerinden biri de büyük şehirlerin merkezlerinde düzenlenmesi ve herkesin bu yüksek performanslı araçları yarışırken görmesine imkan vermesi.

 

ZOE e-Sport tek koltuklu Renault e.dams ile aynı sportif stile ve gövde rengine sahip.

ZOE e-Sport konsept otomobilinin pil (450kg) dahil 1.400 kilogramlık gövdesi tamamen karbondan oluşuyor.

 

ZOE e-Sport’un 0’dan 100 km/s’ye hızlanması 3,2 saniyede gerçekleşiyor.

 

«Renault ZOE e-Sport’u özetlemek aslında çok basit: ‘Neşelen!’. Bu modelle birlikte seri üretim ile bir yarış otomobili arasında bir araç geliştirmiş olduk… Sportif sürüş düşkünleri için kusursuz bir seçenek!”

Stéphane Janin, Direktör, Konsept Otomobil Tasarımı

Elektrikli otomobiller sıfır emisyonvizyonu ile mükemmel bir uyum içinde. Elektrikli otomobillerin geleceği olduğuna inanan Avrupalı ilk otomobil üreticisi Renault, eksiz bir elektrikli otomobil gamını 2012 senesinde lanse etmişti. Marka bugün Avrupa’da pazar lideri konumunda. Renault, elektrikli araç kullanımını her yönüyle araştırmaya devam ediyor.

 

Renault ZOE, pürüzsüz ve atak kullanım sunan tamamen elektrikli bir otomobil. Sürüşü gerçekten eşsiz bir deneyim yaşatan bu model en yüksek çevre standartlarına uygun üretiiyor.

Yeni Renault ZOE’nin prömiyeri 2016 Paris Otomobil Fuarı’nda gerçekleştirildi. Sürüş menzili 400 kilometre NEDC seviyesinde; bu da gerçek sürüş koşulları altında yaklaşık 300 kilometreye denk geliyor. Yeni Z.E. 40 pil otomobili şarj etme telaşını ortadan kaldırıyor ve seyahat seçeneklerine yepyeni bir boyut kazandırıyor. Yeni ZOE aynı zamanda yepyeni, daha da geliştirilmiş bir dizi internet teknolojili hizmetleri birlikte sunuyor. Böylece Z.E. Trip ve Z.E. Pass sayesinde elektrikli otomobil kullanımı çok kolay hale geliyor..

Son Güncelleme : 07 Mart 2017

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo