Tesla Model S yeni Volkswagen Phaeton’u da yeniden şekillendiriyor

Ototeknikveri     08 Mart 2017 11:49

Volkswagen yöneticisi Herbert Diess, Tesla Model S’in Volkswagen’i de Phaeton modelini tamamen yeniden ele almak durumunda bıraktığını itiraf etti. Rekabet için kolları sıvayan Volkswagen Phaeton’u 2020 yılında çıkartabilir.

Tesla Model S yeni Volkswagen Phaeton’u da yeniden şekillendiriyor
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Tesla Model S yeni nesil Volkswagen Phaeton’un geliştirme sürecini durdurdu ve Volkswagen’i yeni modeli tamamen baştan değerlendirmek zorunda bıraktı. Herbert Diess konuyla ilgili açıklamayı Cenevre Otomobil Fuarı’nda yaptı. Diess yeni sedan otomobilin yeni nesil teknolojilere sahip olması gerektiğini belirtti. Diess “Yeni Phaeton projesinde epey yol kat etmiştik ancak bunun gerçek bir ilerleme için yeterli olmadığını gördük. Modern sedan otomobilin rekabet gücü yüksek olmalı ve Tesla’ya karşı bazı avantajları bulunmalı. Tesla çıtayı yükseltti ve pek çok bölgede segmenti domine ediyor. Tesla’yı ciddiye almak zorundayız, elektrikli teknolojiler stratejimizle bunu yapmaya çalışıyoruz” diye konuştu.

 

Yeni nesil Phaeton 2020 yılında piyasaya sürülmek üzere geliştirme sürecine girdi. Yeni modelin kendinden önceki nesilden radikal bir şekilde farklı olması bekleniyor. Modelde şu an Volkswagen tarafından geliştirilen MEB elektrikli otomobil platformu üzerine inşa edilecek model bu sayede daha fazla kullanım alanı sunacak. Yeni nesilde Phaeton isminin korunmayabileceği düşünülüyor. Model iç kabin ve kalite bakımından Tesla ile rekabet edecek, hızlanma ve performans düzeyleri benzer olacak.

 

Bir önceki nesil VW Phaeton 2015 yılında satıştan kaldırılmıştı.

Son Güncelleme : 09 Mart 2017

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo