Skoda Şangay'da elektrikli otomobil konseptini tanıtacak

Ototeknikveri     09 Mart 2017 12:09

Skoda’nın ilk elektrikli otomobili 2020 yılında piyasada olacak. Otomobilin Volkswagen’in ID konseptinden daha büyük olması bekleniyor.

Skoda Şangay'da elektrikli otomobil konseptini tanıtacak
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

İlk Skoda elektrikli otomobil konsepti Nisan ayında Şangay Otomobil Fuarı’nda tanıtılacak. Otomobilin 2020 yılında piyasaya sunulması hedefleniyor. Şu an açıklanan detaylar çok az olsa da, Skoda Ar-Ge yöneticisi Christian Strube markanın ilk elektrikli otomobilinin yaklaşmakta olduğunu onayladı. Strube “Otomobil tasarım stüdyosunda ve Nisan ayında Şangay’a gelmek için hazır olacak. Volkswagen Grubu’nun MEB platformuna kendi yorumumuzu kattık. Yeni otomobil modern teknolojilerle dolu olacak ve duyusal bir tasarımla sunulacak” dedi. Skoda’nın ilk hibrit otomobili 2019’da piyasaya çıkacak Superb plug-in hibrit olacak. Strube tam elektrikli modelin de bunun hemen ardından 2020 ya da 2021’de satışa çıkacağını belirtti.

 

Strube “Grupta MEB platformu kullanan bir otomobili satışa çıkartacak ilk marka biz olmayacağız ancak diğerlerini yakından ve hızlı takip edeceğiz, ön cephede olacağız” diye konuştu.

 

Dieselgate skandalının ardından Volkswagen Grubu’nun elektrikli otomobil planları hızlandı. Bu kapsamda geçen yıl ID konsepti tanıtıldı. Konsept Golf boyutlarına ve Passat iç kabinine sahip. VW Grubu 2020 yılı itibariyle 1 milyon elektrikli otomobil satmayı hedefliyor.

 

Strube Skoda’nın elektrikli konseptinin boyutu ya da stili ile ilgili bilgi vermedi ancak otomobilin bir SUV olması bekleniyor.

Son Güncelleme : 09 Mart 2017

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo